Στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων και ο Δήμος Άνδρου

amfiktionia arxaion poleon vanglouk androsfilm (3)

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στο Μουσείο της Ακρόπολης η τελετή για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, με σκοπό την ίδρυση “Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων”.

Στην Αμφικτυονία προσχωρούν οι Δήμοι όλης της χώρας που έχουν επισκέψιμους μουσειακούς ή αρχαιολογικούς χώρους.
Βασική επιδίωξη της “Αμφικτυονίας Aρχαίων Eλληνικών Πόλεων” θα είναι η προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η βελτίωση οργάνωση και σωστή διαχείριση των θεμάτων του και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Μελλοντικός στόχος είναι η ίδρυση φορέα με την επωνυμία «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων». Βασική επιδίωξη της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» θα είναι η προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού, η βέλτιστη οργάνωση του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του όπως και η διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Στην συγκέντρωση παρέστησαν, ο πρέσβυς της Κίνας, η πρόεδρος της επιτροπής UNESCO Ελλάδος η κ. Τζιτζικώστα, ο υπουργός εσωτερικών κ. Κουρουμπλής και εκπρόσωποι των υπουργών εξωτερικών, πολιτισμού, τουρισμού, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, η αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηλαζάρου, ο κ. Λούης ο Σορωνιάτης από την περιφέρεια Ν. Αιγαίου και περίπου 200 συνολικά άτομα.amfiktionia arxaion poleon vanglouk androsfilm (1)
Μετά από τους χαιρετισμούς για τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, μίλησε ο κ. Ψηνάκης και είπε ότι σκοπός είναι κυρίως η συνεργασία για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και των αξιών που καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα, ότι στην αρχή θα γίνει αμφικτιονία Νοτίου Ελλάδας και στη συνέχεια όλων των υπολοίπων περιοχών αλλά και αρχαίων ελληνικών πόλεων που ήκμασαν στην σημερινή Τουρκία και κάτω Ιταλία. Ακολούθησε ανάγνωση του πρακτικού συνεργασίας και υπογραφή του από όλους τους αναφερθέντες Ελληνες και τους εκπροσώπους περιφερειών και δήμων.

amfiktionia arxaion poleon vanglouk androsfilm (4)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *