Νέα

Γιάννης Καπάκης: "Θα ενταχθεί ο Δήμος Άνδρου σε πρόγραμμα επιχορήγησης για τις οφειλές του προς τρίτους;"

vanglouk-androsfilm-giannis-kapakisΟ Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ΥΠ.ΕΣ και επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Άνδρου, Γιάννης Καπάκης, με επιστολή του ερωτά το δήμαρχο Άνδρου, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του δήμου Ανδρου, εάν και πότε σκοπεύουν να υποβάλλουν αίτημα προς το ΥΠΕΣ για τη λήψη επιχορήγησης όπως έχουν πράξει πολλοί άλλοι Δήμοι της χώρας, μέσω του προγράμματος έκτακτης επιχορήγησης των ΟΤΑ και των Νομικών τους Προσώπων για την εξόφλησηληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.
Μέχρι και τα σημερινά δημοσιευμένα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΣ (βλ. σχετικές εγκριτικές Υπουργικές Αποφάσεις), ο Δήμος Άνδρου δεν φαίνεται να έχει αιτηθεί προκειμένου να επωφεληθεί της εν λόγω επιχορήγησης καθόσον δεν περιλαμβάνεται σε καμία από τις δημοσιευμένες καταστάσεις, επισημαίνει ο κ. Καπάκης.
Χαρακτηρίζει δε αυτό το γεγονός εξαιρετικά ανησυχητικό δεδομένου ότι από το αναρτηθέν στην επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου Άνδρου Δελτίο (81681) Υποβληθέντων Οικονομικών Στοιχείων στη Βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ και της ΕΕΤΑΑ για τον μήνα Σεπτέμβριο 2016, προκύπτει ότι ο Δήμος Άνδρου έχει εκκρεμείς- προς φορείς Γενικής Κυβέρνησης – υποχρεώσεις ποσού 877.724,00.- εκ των οποίων εκείνες που βρίσκονται σε καθυστέρηση 90+ ημερών από την ημερομηνία υποχρέωσης εξόφλησής τους ανέρχονται στο ποσό των Ευρώ 402.516,00.-
Ως εκ τούτου ερωτά εάν και πότε σκοπεύουν οι αρμόδιοι προς τους οποίους απευθύνεται, να υποβάλλουν αίτημα προς το ΥΠ. ΕΣ. για τη λήψη σχετικής επιχορήγησης όπως πολύ ορθά έχουν πράξει πολλοί άλλοι Δήμοι της χώρας και εάν όχι, παρακαλεί να του αιτιολογήσουν τεκμηριωμένα τους λόγους.
Το ίδιο ισχύει και για το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.
Επισημαίνεται ότι η εν λόγω επιχορήγηση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των ΟΤΑ αποτελεί σημαντική ανακούφιση τόσο για τους ίδιους τους Δήμους που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ομαλής εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών τους όσο όμως και – κυρίως – για τους συναλλασσόμενους με αυτούς επαγγελματίες (προμηθευτές, εργολάβους κ.α.), οι οποίοι αναμένουν με αγωνία να πληρωθούν, παίρνοντας έτσι μια ανάσα μέσα στην βαριά οικονομική κρίση που περνά η αγορά.
Ολόκληρη η επιστολή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης δήμου Άνδρου ΕΔΩ
Δημοσίευση: 10.11.2016, http://www.cycladesvoice.gr/

1 Comment

  • Δήμαρχε μην κάνης τα ίδια με τους προκάτοχους σου, και κρατάς το Δήμο χρεωμένο, για μια 4ετια από 2013 έως και 30/4/2016 . Εξοφλήστε τους οφειλέτες σας, όπως εσείς παίρνετε τους μηνιαίους μιστού σας, και τα έξοδα παράστασης αν δεν μπορετέ τρέξτε σπίτια σας.

Αφήστε ένα σχόλιο