Νέα

Η Άνδρος της ζωής μας: Γιατί φοβάται το φως ο κ. Σουσούδης;

-ΑΝΔΡΟΣ-ΤΗΣ-ΖΩΗΣ-ΜΑΣ-ANDROSFILM

 
Τα νερά της Πλούσκας δεν πρέπει να αποτυπωθούν …..
Και δεύτερο ηχηρό ράπισμα κατά της Διοίκησης Σουσούδη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα αυτοδιοικητικά πεπραγμένα. Το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Τα ψεύδη καταρρέουν.
Ο Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με Απόφασή του (βλ. συνημμένα) στις 14.12.2016 (A.Δ.Α. : 65ΖΥΟΡ1Ι-ΡΘΒ) ακύρωσε – για μια ακόμα φορά – Απόφαση της Ο.Ε. Άνδρου σχετικά με την απ’ ευθείας ανάθεση της εκπόνησης υδρογεωλογικής μελέτης για τον ΧΥΤΥ, καταρρίπτοντας ολοσχερώς τους αναληθείς ισχυρισμούς της διοίκησης του Δήμου που νόμιζε ότι μπορεί να ξεγελά τους πάντες, να απειλεί, να παρεμβαίνει σε υπουργικά γραφεία εξωθεσμικά και προς επηρεασμό των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, να εκλιπαρεί την ΠΕΔ Ν. Αιγαίου να την στηρίξει με αποφάσεις της, να λοιδορεί Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων, αρκεί να πετύχει να γίνει ο ΧΥΤΥ πάνω στα νερά της Πλούσκας. Εκεί που χτίζονται πολιτικές καριέρες, θεριεύουν συμφέροντα και εξαργυρώνονται ψήφοι.
plouska-androsfilm-vanglouk
Όσοι τόλμησαν να υψώσουν τεκμηριωμένο λόγο και να καυτηριάσουν τις έκνομες μεθοδεύσεις του αυτοδιοικητικού κατεστημένου του νησιού μας που επιθυμεί τον ΧΥΤΥ αποκλειστικά στην Πλούσκα, παρά τα αδιαμφισβήτητα προβλήματα που η θέση αυτή παρουσιάζει, κυνηγήθηκαν αλύπητα από τον Δήμαρχο και τα πρόθυμα παπαγαλάκια του.
Δεν χαιρόμαστε γι’ αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη. Το πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων στο νησί μας είναι τόσο σοβαρό που δεν έχει νικητές και χαμένους.
Θα βρει το σθένος ο κ. Δήμαρχος να ομολογήσει δημοσίως ότι έσφαλε όπως οφείλει να πράττει ένας πολιτικός άνδρας όταν διαχειρίζεται τις τύχες ενός ολόκληρου νησιού; Θα τολμήσει να αναθέσει την υδρογεωλογική μελέτη κατόπιν διαφανούς διαγωνισμού για να μας αποδείξει επιτέλους ότι δεν φοβάται το αποτέλεσμα στο οποίο αυτή θα καταλήξει; Οι δημοτικοί του σύμβουλοι τι θα πουν στους κατοίκους της Υδρούσσας;
Αλλά και ο κ. Έπαρχος, που προσφάτως υπερψήφισε με μεγάλη ευκολία το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ενώ γνώριζε ότι δεν συμπεριλαμβάνει νομίμως καταρτισθέν Τοπικό Σχέδιο για τον Δήμο μας (βλ. υπ’ αρ. 14/22.01.2016 Απόφαση Δ.Σ. Άνδρου) και παρά τις αντίθετες Αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων Μπατσίου και Γαυρίου αλλά και τις αναφορές ομάδας κατοίκων, τι έχει άραγε να μας πει γι’ αυτή την εξέλιξη; Όχι πάντως ότι είμαστε τυπολάτρες…
Παρακολουθούμε από κοντά τις κινήσεις του Δημάρχου και της ομάδας του και ευχόμαστε να μην ισχύει αυτό που πληροφορούμαστε ότι στις 15.12.2016, δηλ. μια ημέρα μετά την ακύρωση της απόφασης για την υδρογεωλογική μελέτη, κατέθεσε, πέρα από κάθε λογική, στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης, την επίμαχη ήδη ακυρωθείσα μελέτη με το υπ’ αρ. πρωτ. 89804/15.12.2016 έγγραφό του!!!
Προειδοποιούμε ότι ο δρόμος για την κατασκευή ΧΥΤΥ θα είναι πολύ δύσκολος, αν στηρίζεται σε κουτοπόνηρες ενέργειες, δεν διαθέτει την συναίνεση των κατοίκων και αγνοεί την επιστημονική εγκυρότητα.
Ιδού και η απόφαση από το διάυγεια:
vanglouk-androsfilm
 
vanglouk-androsfilm-1
 
vanglouk-androsfilm-2

Αφήστε ένα σχόλιο