Νέα

Δημοτική Παράταξη"η Άνδρος της Ζωής μας": Φωνή βοώντας εν τη ερήμω του Δήμου.


 

Σχεδόν 2,5 χρόνια τώρα η παράταξή μας “Άνδρος της Ζωής μας” και ο επικεφαλής της Γιάννης Καπάκης, σεβόμενος την ψήφο των συμπολιτών του και ασκώντας με υπευθυνότητα τα θεσμοθετημένα δικαιώματά του, απέστειλε πληθώρα εγγράφων στη Δημοτική Αρχή, ζητώντας στοιχεία και πληροφορίες χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων του, με βασικό στόχο την αντικειμενική πληροφόρηση των Ανδριωτών.
Η ανταπόκριση του κ. Δημάρχου και της παρέας του που διοικούν το Δήμο μας δυστυχώς ήταν μηδενική.
Ο κ. Σουσούδης απαξιώνει συστηματικά τον ρόλο της αντιπολίτευσης, αλλά και τη δική του εκ του νόμου υποχρέωση να απαντά εντός μηνός στα έγγραφα των δημοτικών συμβούλων και αρνείται πεισματικά σχεδόν από την αρχή της θητείας του να χορηγεί τις αιτούμενες πληροφορίες, αποδεικνύοντας έτσι πόσο αντιδημοκρατικά αντιλαμβάνεται τον θεσμό της αυτοδιοίκησης, αλλά και πόσο “σκοτεινά” διαχειρίζεται τον Δήμο που του εμπιστεύτηκαν οι Ανδριώτες. Διαφορετικά δεν θα είχε λόγο να αποφεύγει να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα που του έχουμε θέσει πολλάκις για πολύ σοβαρά ζητήματα της διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας του Δήμου μας.
Σε μια συντονισμένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και ορισμένων- ελαχίστων ευτυχώς- ντόπιων εκπροσώπων των ΜΜΕ συκοφάντησης του Γιάννη Καπάκη και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, δεχθήκαμε συχνά ειρωνείες και λεκτική επίθεση περί τυπικότητας όταν υποβάλλαμε έγγραφα και εισηγήσεις στο Δ.Σ., λοιδορηθήκαμε άλλοτε περί γραφικότητας και άλλοτε περί μη άσκησης αντιπολίτευσης ή περί δήθεν ανυπαρξίας και πολλά άλλα κακεντρεχή.
Η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι ο κ. Δήμαρχος δεν θέλει να του ασκεί έλεγχο η αντιπολίτευση, θέλει να διοικεί απολυταρχικά και αδιαφανώς ως άλλος ηγεμών, θέλει μόνον χειροκροτητές στις ακριβές φιέστες απολογισμού που διοργανώνει και όχι βέβαια στο να λογοδοτεί και να απαντά στα όσα κρίσιμα και τεκμηριωμένα τον ερωτούν οι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι.
Και δε φτάνει μόνο αυτό, ο κ. Σουσούδης αγνόησε ακόμη και την εποπτεύουσα Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, αναγκάζοντας τον Συντονιστή αυτής να συγκαλέσει πριν λίγο καιρό σύσκεψη, προκειμένου να νουθετήσει τον κ. Δήμαρχο ως προς τις θεσμικές του υποχρεώσεις έναντι της αντιπολίτευσης.
Όμως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
Έρχεται τώρα η Αποκεντρωμένη και με αυστηρό έγγραφό της δίνει διορία στον Δήμαρχο να απαντήσει τόσο στα πολλαπλά έγγραφα που η ίδια η ΑΔΑι του έχει απευθύνει, όσο και στα έγγραφα των συμβούλων της Αντιπολίτευσης (ορισμένοι μάλιστα εκ των οποίων έχουν απευθύνει μέχρι και εξώδικες διαμαρτυρίες στο Δήμο), απειλώντας τον με την προβλεπόμενη πειθαρχική εις βάρος του διαδικασία!!!
Ιδού και το σχετικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου προς τον Δήμαρχο.


 
 
Εμείς από την πλευρά μας, παρά το πολιτικό bullying και τους εκβιασμούς, πιστοί στις δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες διακυβέρνησης, διαβεβαιώνουμε τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Δημοτική Αρχή και έναν ποιοτικότερο Δήμο για όλους μας, διεκδικώντας βεβαίως το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην ενημέρωση.
 
Περιμένουμε από τον Δήμαρχο, λοιπόν, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μετατρέψει το σκοτάδι σε φως προς όφελος των πολιτών του νησιού μας.
 
 

4 Σχόλια

 • Αντί να ασχολείστε με τα χαρτιά και τις τυπικούρες, δεν στρώνεστε να κάνετε “καμιά πεντάρα δουλειά” καλύτερα; Το έχω γράψει κι άλλες φορές ως σχόλιο εδώ, αλλά θα το ξαναγράψω: έχετε ήδη γελοιοποιηθεί αμφότερες οι πλευρές με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον περίγυρο τού Βαγγέλη, προκειμένου να δημιουργείτε εντυπώσεις σε όλους εμάς. Για να είμαι ειλικρινής, δημιουργείτε εντυπώσεις…πλην όμως κακές! Α, και κάτι ακόμη κύριε “η Άνδρος της ζωής μας”: το σωστό είναι φωνή βοώντος και όχι βοώντας. (“φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ευθύνατε την οδόν Κυρίου” Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος).

  • Κι εγώ νόμιζα ότι δεν έβλεπαν καλά τα ματάκια μου… μετά και από τούτο το αριστούργημα κάθε σχόλιο είναι περιττό!

 • Ξανακτυπησε παλι ο κος ”κριτης των παντων”. Κε Καπακη εχεις γινει κουραστικος, δεν εχεις καποιον απο το περιβαλον σου να σε συμβουλεψει οτι ετσι δεν γινεσαι αρεστος?

 • Κυρίες και Κυρίες εν τω δήμω, με, η άνευ εξουσίας και τίτλων,
  Οι αγώνες σας για μια καλύτερη Άνδρος δυστυχώς δεν γίνονται αντιληπτοί από εμάς τους δυστυχείς που σας εκλέξαμε να κάνετε μια δουλειά της προκοπής, αλλά βλέπουμε -με περισσή θα έλεγα δυσφορία και λύπη- να ανταλάσσετε τσιτάτα για το πόσο κακοί είναι οι άλλοι.
  Προβάλετε την ανικανότητα σας να τιμήσετε τα αξιώματα που σας εμπιστεύτηκαν, να συνενοηθείτε μεταξύ σας και να παράξετε κάποιο έργο.
  Πολίτικό ήθος και αξιώματα κάηκαν στη Σταυροπέδα απελευθερώνοντας τοξίνες. Καλύτερα σταματήστε και πιάστε δουλειά. Λύστε κανά σταυρόλεξο μήπως και βελτιώσετε την μνήμη σας και ακονίστε το μυαλό σας. Παρακολουθείστε καμμία συνεδρία να τιθασεύσετε το αγριεμένο θυμικό σας, δεν κάνει κακό. Αντιθέτως θα τιμήσετε τον ιδρυτή της Ψυχιατρικής της Ελλάδας και συντοπίτη μας, αλλά θα μάθετε ότι πρωτίστως δεν φταίνε οι “άλλοι”….Στα σταυρόλεξα να ελπίζουμε και στο Μέγα Ανατολικό;

Αφήστε ένα σχόλιο