Νέα

Η Άνδρος της ζωής μας: To πλοίο που βουλιάζει…

 

 

Σ’ αυτή την πολύ δύσκολη και ρευστή φάση που διέρχεται πολιτικά και διοικητικά ο Δήμος μας εξαιτίας της απώλειας της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής Σουσούδη, φαίνεται ότι κάποιοι με καχυποψία βλέπουν παντού μάγισσες και εχθρούς. Ο έχων τη μύγα μυγιάζεται!
Δεν εξηγείται διαφορετικά η εσπευσμένη ανακοίνωση του ρέκτη Προέδρου του Δ.Σ. και μάλιστα μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η δημοσίευσή της μέσω συγκεκριμένου τοπικού site, γνωστού για την «αμεροληψία» και την «αντικειμενικότητά» του, με followers τα «παπαγαλάκια» του.
Δεν καταλάβαμε βέβαια γιατί ο κ. Μπάλλας αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπισθεί τα «ποντίκια» που εγκατέλειψαν το πλοίο. Αν δεν κάνουμε λάθος και όπως μας διαβεβαιώνει και ο ίδιος στο δημοσίευμά του, παραμένει ακόμα στο πλοίο Σουσούδη. Τώρα, αν είναι ή όχι ποντίκι, το γνωρίζει ο ίδιος. Εμείς είμαστε ανυποψίαστοι και πάντως σε καμία περίπτωση δεν δοξάζουμε ποντίκια που περιμένουν να περάσει το επόμενο πλοίο για την εξουσία, πάντα με προπληρωμένο εισιτήριο πρώτης θέσης.
Όσον αφορά τους «Μπλουσκέους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ας κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του στον καθρέφτη για τις στάσεις και τις ενέργειές του και μετά συζητάμε ποιος είναι ειλικρινής για τις προθέσεις του στο θέμα του ΧΥΤΥ.
Και επειδή μας δίνεται η ευκαιρία να το διευκρινίσουμε για άλλη μια φορά:
Οι τρείς αποχωρήσαντες -ήδη από τον Μάρτιο του 2017- από τον Συνδυασμό Σουσούδη Δημοτικοί Σύμβουλοι εξ Υδρούσσας, ουδεμία σχέση έχουν με “ποντίκια”, είτε πάνω στο πλοίο, είτε εκτός πλοίου. Και προφανώς καμία σχέση δεν έχουν ούτε με τους άλλους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού Σουσούδη από τη Δ.Ε. Υδρούσσας, που ψήφισαν υποκριτικά κατά της Πλούσκας, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των κατοίκων, με αρχιμάγειρα τον Κυριάκο Θωμά. Και δυστυχώς συνεχίζουν να πράττουν το αντίθετο μέχρι και σήμερα χωρίς να διαχωρίζουν τη θέση τους.
Για να λέμε όλη την αλήθεια, η Αντιδήμαρχος Μαρία Μαμάη, ο Αντρέας Βόσσος και η Άννα Βολίκα στην πραγματικότητα δεν έφυγαν, αλλά τους οδήγησε σε ανεξαρτητοποίηση η ίδια η διοίκηση Σουσούδη, μέλη της οποίας ήταν (και στην οποία παραμένει ακόμα) ο κύριος Μπάλλας, αφού όμως προηγουμένως ο Δήμαρχος τους απαξίωσε, αποψιλώνοντάς τους από όλες τις αρμοδιότητες. Ο λόγος, τον γνωρίζουν όλοι. Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιοι φαίνεται ότι είναι οι μόνοι που έμειναν πιστοί στο προεκλογικό πρόγραμμα των «Νέων Οριζόντων», κάτι που δεν ισχύει για τα υπόλοιπα μέλη της πλειοψηφίας, που άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα έκαναν μετά, υφαρπάζοντας έτσι την ψήφο των Υδρουσσαίων με πρωτεργάτη τον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ. Κυριάκο Θωμά.
Αφού λοιπόν ο λόγος είναι για τον ΧΥΤΥ, για τον οποίο συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την τήρηση της νομιμότητας, όχι μόνο στον τύπο, αλλά και στην ουσία, ΟΛΟΙ μαζί (δεν είναι προνόμιο του κ. Δημάρχου η μέριμνα για τη λύση στα σκουπίδια της Άνδρου για να την καπηλεύεται προσωπικά – είναι θέμα που αφορά τη ζωή και την υγεία ΟΛΩΝ μας και έχουμε λόγο και άποψη ΟΛΟΙ), να υπενθυμίσω στον φίλο Λευτέρη ότι τη θέση Αγίας Θέκλης δεν την πρότεινε ο Γιάννης ο Καπάκης, ούτε η «Άνδρος της Ζωής μας», αλλά η διοίκηση Σουσούδη, χωρίς όπως αποδείχθηκε να την πιστεύει, θέλοντας απλά και μόνον να εμπλουτίσει υποκριτικά τις θέσεις χωροθέτησης του ΧΥΤΥ. Εμείς δεν έχουμε μάθει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο, αλλά ούτε και εμπίπτει στις αρχές μας το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Τέλος, το γιατί ο συνδυασμός Σουσούδη που διοικεί τον Δήμο μας κατάντησε έτσι σήμερα, δεν αφορά την αντιπολίτευση, αλλά το εσωτερικό του και τα μέλη αυτού. Ας κοιταχθούν μεταξύ τους για αναζήτηση των όποιων ευθυνών και ας μην προσπαθούν -σκοπίμως- να μετατοπίσουν το πρόβλημα αλλού και σε άλλους…
Οι πατερναλιστικές νουθεσίες, λοιπόν, δεν ωφελούν κανένα την παρούσα στιγμή.
Η χθεσινή ανακοίνωσή μου για τις ώρες ευθύνης του πολιτικού προσωπικού του Δήμου μας είναι ξεκάθαρη και όποιος -εκ του πονηρού- επιχειρεί να την παρερμηνεύσει από τη δική του σκοπιά, ουδόλως ωφελεί το μέλλον του τόπου μας την παρούσα στιγμή.
Εμείς πάντως, «κωλοτούμπες» δεν κάνουμε και «δεκανίκι» δεν πρόκειται να γίνουμε για κανέναν.
Αντίθετα, πιστοί στις ιδρυτικές αρχές και αξίες της Παράταξης “Άνδρος της Ζωής μας”, θα συνεχίσουμε, όπως πράξαμε και από την αρχή της θητείας μας, να στηρίζουμε ό,τι – ε λ ά χ ι σ τ ο – θετικό κάνει η παρούσα Δημοτική Αρχή και είναι προφανές ότι θα καταψηφίζουμε και θα ελέγχουμε καθετί που δ ε ν εξυπηρετεί το συλλογικό συμφέρον και τον τόπο μας και κείται εκτός νομιμότητας. Τα περί προβλημάτων στον προϋπολογισμό, καλά θα κάνει ο φίλτατος κ. Πρόεδρος να τα συζητήσει με τον προσφάτως παραιτηθέντα Αντιδήμαρχο Οικονομικών, ο οποίος όχι μόνο τα γνωρίζει πολύ καλά, αλλά τα κατήγγειλε και δημόσια.
Εξάλλου, κανένας, και νομίζω ο Πρόεδρος του Δ.Σ το ξέρει καλύτερα, δεν μπορεί να υποχρεώσει θεσμικά τον Δήμαρχο να παραιτηθεί. Μόνο εάν το επιθυμεί ο ίδιος, κάτι που εξ όσων βλέπουμε δεν διαφαίνεται.
Ο κ. Σουσούδης και η παράταξή του (όση του απομείνει μέχρι τις επόμενες εκλογές) έχουν την υποχρέωση να βρουν τρόπους να διοικήσουν ουσιαστικά τον Δήμο, λαμβάνοντας υπόψη τους ότι πλέον δεν κατέχουν την πλειοψηφία. Είναι απολύτως δική τους η ευθύνη έτσι όπως τα κατάφεραν. Και δεν μετακυλίεται στην Αντιπολίτευση, που όλοι τη θυμούνται όταν τους εξυπηρετεί.
Η Ελάσσων Αντιπολίτευση, βλέποντας τη δίνη στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας, αισθάνεται τη δική της υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στον τόπο και αυτό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από κανέναν επίδοξο μνηστήρα του δημαρχιακού θώκου.
Και σε ό,τι με αφορά, όπως ανέφερα και χθες, είμαι και θα είμαι παρών και παραμένω στρατιώτης μπροστάρης στο μέτωπο της κοινής λογικής που διακατέχει την πλειοψηφία των Ανδριωτών πολιτών που πονούν και αγαπούν αυτόν τον πανέμορφο τόπο, απαιτώντας σωστές, σύγχρονες, βιώσιμες και προπάντων νόμιμες λύσεις στα διαχρονικά του προβλήματα.

3 Σχόλια

 • Θέλω με αυτό μου το σχόλιο να απευθυνθώ στους αναγνώστες και όχι στον Γιάννη Καπάκη και τους άλλους που στέλνουν κείμενα στον Βαγγέλη να τα αναρτήσει. Φίλοι μου 2 τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή είναι ζαβοί και δεν καταλαβαίνουν τα σχόλια που τους αφήνουμε κάθε φορά στα κείμενά τους, ή δεν μας δίνουν σημασία. Τι είναι χειρότερο από τα δύο…δεν ξέρω!
  Και κάτι ακόμη, η κλεμμένη σκέψη είναι χειρότερη από την κακή σκέψη. Βάλτε λίγη φαντασία ρε παιδιά! Μετά το εξαιρετικό σκίτσο τού vanglouk, έπηξε ο περίγυρος στα ποντίκια. Χρησιμοποιήστε και λίγο το μυαλό σας καλοί μου…

 • Λόγια λόγια λόγια έγραψε τόσα πολλά και δεν ξέρουμε ποιος τα έγραψε γιατί από κάτω δε βλέπω όνομα
  Κάποιος άλλος θα τα έγραψε για το κύριε καπάκι γιατί αυτός τα έφερε καπάκι
  Περιμένοντας να βουλιάξει το καράβι αλλά δε νομίζω να τους γίνει αυτό έχει βάλει καινούργιες μηχανές και το σκαρί του είναι Σε πολύ καλή κατάσταση οι γάτες έδιωξαν τους ποντικούς γιατί πράγματι ήτανε ποντίκια
  Όταν κάποιος Δεν πάει Δόξες και στεφάνια αλλά πάει να κάνει κάτι για το μέρος του για τους συμπατριώτες του αυτό του δίνει θάρρος και δύναμη να προχωρήσει το έργο του όσο μπορεί εάν οι συμπατριώτες τους δεν τα βλέπουν αυτό Τότες δεν υπάρχει σωτηρία Για μας από κανέναν
  Και νόμιζα αυτή που είναι Με τον δήμαρχο είναι καλά να το αποδείξουμε με έργα όχι με λόγια μόνο
  Και ο ανώνυμος που έγραψε αυτό το γράμμα για τον κύριο καπάκι Καλό είναι να γράφει και το όνομα του θζny

 • Μαλλον ο κος Καπακης το εγραψε και το συμπαιρενω γιατι γραφει ζαβαδες.Μαλλον πρεπει να ειναι αρκετα ζαβακος για να γραφει τετοιες ζαβαδες. Οχι καλε μου κυριε ζαβους δεν θελουμε στον Δημο

Αφήστε ένα σχόλιο