Νέα

Επιστολή Επάρχου Άνδρου στον Υπουργό Παιδείας για τον αποχαρακτηρισμό του Γυμνασίου Τ.Λ Κορθίου νήσου Άνδρου ως δυσπρόσιτουΠρος: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και  Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου
Κοιν: Βουλευτές Κυκλάδων
• Γιάννης Βρούτσης
• Νίκος Συρμαλένιος
• Αντώνιος Συρίγος
• Νίκος Μανιός

Θέμα: Αποχαρακτηρισμός Γυμνασίου Τ.Λ Κορθίου νήσου Άνδρου ως δυσπρόσιτου

Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μας για τον απαράδεκτο υποβιβασμό του Γυμνασίου Τ.Λ Κορθίου Άνδρου μέσω της αναμοριοδότησής του. Είναι γεγονός ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν λαμβάνουν υπόψη τη νησιωτικότητα και τις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες ζωής, εργασίας και μετακίνησης που αφορούν στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις περιοχές αυτές.
Η περιοχή του Κορθίου της ν. Άνδρου, ήταν και παραμένει επί της ουσίας περιοχή δυσπρόσιτη και η μετακίνηση των εκπαιδευτικών από και προς το Κόρθι είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Εν προκειμένω το Γυμνασίου Τ.Λ Κορθίου απέχει από το λιμάνι του νησιού πάνω από 38 χιλιόμετρα και τα μέσα συγκοινωνίας είναι ελλιπή. Καλύπτει τα κριτήρια χιλιομετρικής απόστασης από την πρωτεύουσα του νησιού, καθώς απέχει πάνω από 40 λεπτά από τη Χώρα της Άνδρου.
Επιπροσθέτως το εν λόγω σχολείο στελεχώνεται κατά τα 2/3 από αναπληρωτές καθηγητές. Η ήδη δύσκολη στελέχωσή του αναμένεται να γίνει ακόμα δυσκολότερη ελλείψει κινήτρων, εφόσον και όσοι καθηγητές επέλεγαν να υπηρετούν σε απομακρυσμένα σχολεία με στόχο τη συγκέντρωση μορίων, βλέπουν τώρα ξαφνικά να ακυρώνεται πλήρως αυτή τους η επιλογή. Ο τυχών αποχαρακτηρισμός συνεπώς θα προκαλέσει προβλήματα λειτουργικότητας και στελέχωσης με άμεση συνέπεια τη συρρίκνωση του μαθητικού δυναμικού και του γενικότερου πληθυσμού της περιοχής.
Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι στην ίδια ευρύτερη περιφέρεια του Κορθίου λειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο Πίσω Μεριάς, το οποίο δίκαια πρόσφατα χαρακτηρίστηκε δυσπρόσιτο. Δεν εννοείται σχολεία της ίδιας Δημοτικής Ενότητας να διαφοροποιούνται στο χαρακτηρισμό.
Ως εκ τούτου ζητάμε την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης πρότασης του ΥΠΕΠΘ για αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων και την άμεση επαναφορά της προηγούμενης μοριοδότησης στη σχολική μονάδα του Γυμνασίου Τ.Λ Κορθίου της Άνδρου, διότι η οποιαδήποτε υποβάθμιση του σχολείου μας έχει άμεσο αντίκτυπο στην σχολική κοινότητα.
Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας.
Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ
 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio