Νέα

Έκθεση Andros Artisans 2018 στο νέο εκθεσιακό χώρο "Αδαμαντία"

Το Πολιτιστικό Δίκτυο Artisan Art.Is.A.Need διοργανώνει φέτος για 4η χρονιά

την έκθεση Andros Artisans 2018 με τίτλο

“Αισθητικός αισθησιασμός 100 χρόνια μετά τη βιεννέζικη σκηνή των G.Klimt & E.Schiele.”

Ο Klimt ήταν ο ίσως υπέρευαίσθητος συμβολιστής μια εικονιστικής αλλά και μιας αφηρημένης αρ νουβό αισθητικής που απεικόνιζε την ελίτ της Βιέννης με μια επιχρυσωμένη φινέτσα, ενώ ο Schiele, σχεδόν τρεις δεκαετίες μικρότερος του, ήταν ο ίσως βίαιος ηδονιστής και εγωπροσανατολισμένος καλλιτέχνης, ο οποίος απεικόνιζε ανερυθρίαστα στα έργα του, εικόνες που προκαλούν το κοινό αίσθημα και την δημόσια αιδώ. Έτσι, εναντιώνεται στα συντηρητικά πρότυπα ενός κοινωνικού καθωσπρεπισμού αλλά και ενός αισθητικού ακαδημαϊσμού ο οποίος υμνεί τις νόρμες της ακέραιης ιδανικής ομορφιάς.

Πρόκειται για τους ζωγράφους που αποθέωσαν την γυναικεία ομορφιά μέσα από τη σκανδαλώδη ματιά τους και έθεσαν τις βάσεις για μια σειρά νέων εικαστικών κινημάτων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και εικαστικοί έχουν εμπνευστεί από το έργων των δύο καλλιτεχνών

και έχουν δουλέψει τα έργα τους σε ξύλινη επιφάνεια διαστάσεων 30*42 παρουσιάζοντας έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, χαρακτικά και mixmedia art.

Συμμετέχουν:

Μάριος Βάρελης, Αριστέα Γράβου, Στέλλα Griselda Mucaj, Μόσση Καμπάνη, Μιχάλης Καραΐσκος, Αντώνης Καρδούλης, Δέσποινα Κούρου, Μανώλης Μακρογκίκας, Δήμητρα Μηλαίου, Μαριάνθη Μοσχόβη, Νίκος Παντζόπουλος, Χριστίνα Ραΐση, Daniele Champsiaux, Μαρία Συρμποπούλου, Όλγα Τάκα, Ειρήνη Τατάκη, Τόνια Τούντα, Νανά Φιλίππου, Σοφία Χαλά

Η έκθεση γίνεται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Άνδρου και έργα μαθητών των εργαστηρίων Artisan Art. Is. A. Need θα εκθέτονται στο χώρου του Ανοιχτού Θεάτρου,

ενώ η βασική έκθεση θα βρίσκεται στο νέο εκθεσιακό χώρο “Αδαμαντία” στην περιοχή του Νειμποριού, πλησίον ξενοδοχείου Ξενία.

Επιμέλεια Έκθεσης και Εισήγηση Εργαστηρίων Αριστέα Γράβου

Αφήστε ένα σχόλιο