Νέα

5 μικρά ντιμπέιτ για ένα μεγάλο!

Ήμουν και εγώ εκεί!

Στα μίτινγκ για το ντιμπέιτ, πέρασα και  ωραία και διασκεδαστικά και βαρετά και κυρίως απογοητευτικά!

Κρίμα που Δήμαρχος και Καπάκης δεν με άφησαν να τα βιντεοσκοπήσω !

Εδώ οι ανακοινώσεις τους  για την 5η συνάντηση…

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Οι τρεις προχωρούν κανονικά στη διεξαγωγή του debate

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 13 Μαΐου, και ώρα 11:00 π.μ., στο Δημαρχείο Άνδρου συνάντηση των υποψήφιων Δημάρχων, ύστερα από αίτημα του κ. Δημήτρη Λοτσάρη, για την ανακεφαλαίωση των όρων διεξαγωγής του προγραμματισμένου για μεθαύριο, Τετάρτη, 15/5 (στις 19:00) debate.

Παρόντες ήταν οι τέσσερις επικεφαλής των υποψήφιων συνδυασμών, οι κ.κ. Θεοδόσης Σουσούδης, Δημήτρης Λοτσάρης, Νίκος Κατσίκης ως εκπρόσωπος του συνδυασμού του κ. Γιάννη Καπάκη, Λευτέρης Μπάλλας και Δημήτρης Γιαννίσης. Το ζήτημα που προέκυψε εκ μέρους των κ.κ. Λοτσάρη και Γιαννίση αφορά την επιλογή του συντονιστή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το όνομα της συγκεκριμένης δημοσιογράφου για τη θέση της συντονίστριας είχε «πέσει στο τραπέζι» από τον κ. Βασίλη Πομόνη στην προηγούμενη συνάντηση των υποψηφίων (07/05). Στη συνέχεια, άπαντες ενημερώθηκαν τηλεφωνικά την περασμένη Παρασκευή (10/05) τόσο για την πρόταση ονόματος δημοσιογράφου που θα διεξάγει ερωτήσεις, όσο και για την πρόταση ονόματος δημοσιογράφου που θα αναλάβει τον συντονισμό του debate. Ουδείς διαφώνησε στο άκουσμα των ονομάτων αυτών, οπότε προχώρησε η συνεννόηση με τα δύο συγκεκριμένα άτομα (εισιτήρια, διαμονή, κ.λπ.).

Ωστόσο, στη σημερινή (13/5) συνάντηση, δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του debate, προέκυψε ένσταση εκ μέρους των δύο υποψηφίων (κ.κ. Λοτσάρης και Γιαννίσης) σχετικά με τον συντονισμό, χωρίς προηγουμένως να έχουν εκφράσει και ενημερώσει για τις αντιρρήσεις τους. Η αντιπρότασή τους για τον κ. Διαμαντή Μπασαντή, δεν έγινε δεκτή από τους τρεις συνυποψήφιους και ακολούθως προτάθηκε ο κ. Κυριάκος Θωμάς. Ο κ. Σουσούδης για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση την τελευταία στιγμή που μπορεί να έθετε σε κίνδυνο την ίδια τη διεξαγωγή του debate, πρότεινε να τηρηθούν τα ήδη συμφωνηθέντα.

Σε συνέχεια των προφορικά συμπεφωνημένων από την περασμένη εβδομάδα για την επιλογή της δεύτερης δημοσιογράφου και της συντονίστριας του debate, οι επικεφαλής των υποψήφιων συνδυασμών κ.κ. Σουσούδης, Καπάκης και Μπάλλας αποφάσισαν τη διεξαγωγή του debate, την ημέρα, την ώρα, στην τοποθεσία, με τους καλεσμένους και τους συντελεστές που είχαν συμφωνηθεί. Οι άλλοι δύο, κ.κ. Λοτσάρης και Γιαννίσης, αποχώρησαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου γινόταν η συνάντηση.

Όσον αφορά τη μετάδοση του debate, διασφαλίστηκε η live streaming μετάδοσή του και θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με τον σύνδεσμο που θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθησή του. Επίσης, το debate θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά -σε live σύνδεση- από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Asteras Radio, 92».

 

Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟΡΠΙΛΙΣΟΥΝ ΤΟ DEBAΤE ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ

Οι μάσκες έπεσαν τα προσωπεία αποκαλύφθηκαν.

Και μετά από τις έντονες συζητήσεις που έγιναν σήμερα το πρωί μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων ή των εκπροσώπων τους σχετικά με την διεξαγωγή του debate την Τετάρτη 15 Μάϊου στον Συνεδριακό Χώρο του ΕΠΑΛ Άνδρου και την θεαματική αποχώρηση των υποψηφίων Κυρίου Λοτσάρη και Γιαννίση από την συζήτηση, μας γεννάται η εξής απορία. Οι συνδυασμοί των Κυρίων Λοτσάρη και Γιαννίση θέλουν να πραγματοποιηθεί το debate και να τοποθετηθούν δημόσια απέναντι στα προβλήματα και το μέλλον του νησιού; Και αν δεν επιθυμούν όντως την διεξαγωγή του debate γιατί απαξιώνουν τόσο πολύ τον Δημόσιο Διάλογο, επί ίσης όροις και το δικαίωμα των Ανδριωτών να ενημερωθούν, να επιλέξουν και να εκλέξουν μέσα από δημοκρατικές και αμερόληπτες διαδικασίες την επόμενη Δημοτική Αρχή; Θα ήταν καλό να μας απαντήσουν λοιπόν οι δύο υποψήφιοι δημόσια και αν δεν θέλουν σε εμάς να απαντήσουν στον Ανδριακό λαό που ως επί τo πλείστον ζητούν την ψήφο και την εμπιστοσύνη του.

Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε καταλάβει ότι ο κ. Λοτσάρης δεν ήθελε το διάλογο. Άλλωστε με τόσα ψέματα που έχει πει αναρωτιόμαστε και εμείς, πως θα μπορούσε να τα δικαιολογήσει. Εκείνο που ωστόσο, δεν περιμέναμε ήταν την πλήρη ταύτιση του Γιαννίση με το Λοτσάρη. Ούτε τα προσχήματα. Δεν ήθελε τη Βαρλάμη ως συντονίστρια ο Λοτσάρης γιατί έκανε κριτική στην Περιφέρεια; Ο Γιαννίσης δούλευε στην Περιφέρεια και την απέρριψε ή του είχε ασκήσει κριτική η συγκεκριμένη; Και από την άλλη πως δεν είχε πρόβλημα με τον Μπασαντή και τον Κυριάκο Θωμά εκπρόσωπο τύπου και καθοδηγητή του Λοτσάρη, αντίστοιχα. Πάλι καλά που δεν αποδέχθηκε και τον ίδιο το Λοτσάρη ή την αδελφή του. Εμείς τι να πούμε; Απλά σηκώνουμε ψηλά τα χέρια. Οι μάσκες έπεσαν.

Ούτε ιθαγενείς να ήταν οι εκλογείς δε θα τους συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος ξέρει και καταλαβαίνει με τι έχει να κάνει, έχει απορρίψει τους μαυρογιαλούρους απαντώντας με την ψήφο του στην κάλπη στις 26 Μαΐου.

Υ.Γ. Το DEBATE θα γίνει κανονικά στις 15 Μαΐου και ώρα 19:00 όπως είχε συμφωνηθεί με όσους θα είναι παρόντες, ο διάλογος θα υπάρξει είτε το θέλουν μερικοί είτε δε το θέλουν.

 

Αφήστε ένα σχόλιο