Νέα

 Ιταλικά δημοσιεύματα για τη διαφορετική και… εναλλακτική Άνδρο!


Με θετικούς οιωνούς έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν για την Άνδρο. Οι καλοκαιρινοί επισκέπτες καταφθάνουν στο νησί μας και τα μηνύματα από τους επαγγελματίες του τουρισμού είναι αισιόδοξα. Οι «γείτονες» Ιταλοί αναφέρονται με κολακευτικά λόγια για την Άνδρο, προτρέποντας το κοινό να επισκεφτεί το νησί μας.
«Άνδρος, το διαφορετικό νησί των Κυκλάδων για να κάνετε διακοπές» και «Άνδρος, το εναλλακτικό νησί των Κυκλάδων» είναι οι τίτλοι των άρθρων που φιλοξενούνται στις ιστοσελίδες siviaggia.it και oltreilbalcone.com, αντίστοιχα, παραθέτοντας, παράλληλα, μία σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών από όλο το νησί.
«Διαφορετική από τις υπόλοιπες Κυκλάδες είναι η Άνδρος, ένα νησί με καταπληκτικές παραλίες, γραφικά χωριά αλλά και μια ορεινή ενδοχώρα που προσφέρει ασύγκριτη θέα στο Αιγαίο, διαπερνώντας δάση, ανθισμένα λιβάδια και καταρράκτες. Όσοι αναζητούν χαλάρωση, όμορφα τοπία, καλό φαγητό και προσιτές τιμές βρίσκονται στο κατάλληλο νησί», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας siviaggia.it.

«Η Άνδρος ξεχωρίζει από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων λόγω της αρχιτεκτονικής της, η οποία δεν ακολουθεί τους αυστηρούς οικοδομικούς κανόνες του αρχιπελάγους, και την πλούσια βλάστηση, λόγω της ύπαρξης υπόγειου νερού. (….) έχει συχνά περιγραφεί ως “πλωτό μουσείο”», τονίζει στην εισαγωγή του το δημοσίευμα της oltreilbalcone.com.
Ο πολιτισμός και η μακρόχρονη ναυτική παράδοση είναι δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Άνδρο, που διαθέτει γοητευτικές παραλίες και περιπετειώδη μονοπάτια πεζοπορίας. «Ένας πραγματικός παράδεισος» τα Άχλα στη Βόρεια Άνδρο, «καρτ ποστάλ» η παραλία «Γριάς Πήδημα» στο Κόρθι και όμορφες παραλίες στη Χώρα, Νημποριό και Παραπόρτι, αλλά και στην περιοχή της Υδρούσας, Κυπρί, Άγιος Πέτρος και Χρυσή Άμμος.
Ξεχωριστή μνεία γίνεται για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του νησιού, για τα όμορφα και γραφικά χωριά, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τα μουσεία και τα μνημεία του. Για το σύμβολο της Άνδρου, τον φάρο Τουρλίτη, αναφέρει: «(…) στέκεται μόνος του πάνω σε έναν βράχο, στη μέση της θάλασσας και θεωρείται ένας από τους ομορφότερους φάρους του κόσμου».
Όσον αφορά τον φυσικό πλούτο, τα σηματοδοτημένα μονοπάτια της Άνδρου δίνουν την ευκαιρία στους περιπατητές να απολαύσουν μοναδικές διαδρομές πολλών χιλιομέτρων πεζοπορίας είτε μεμονωμένα είτε σε γκρουπ. Επίσης, ο καταρράκτης στην Παλαιόπολη, ο υψηλότερος στο νησί, παρουσιάζεται ως το κατάλληλο μέρος για… περιπέτεια.
Μπορείτε να διαβάσετε τα εν λόγω δημοσιεύματα στους παρακάτω συνδέσμους:

https://siviaggia.it/idee-di-viaggio/fotonotizia/isola-andros-cicladi-che-non-ti-aspetti/232387/attachment/andros-lisola-piu-diversa-delle-cicladi-dove-andare-in-vacanza/

https://oltreilbalcone.com/2019/05/16/andros-cicladi-cosa-vedere/?fbclid=IwAR07LhWjtb6abBtwi_vMnT6ZWiBqC90ijxKyIVyB6myKn-HuS-ThqZgZmk

 

2 Σχόλια

  • Να εκτυπώσουμε αυτό το κείμενο σε πολλά αντίτυπα και να το δείξουμε σε αυτούς που βάζουν ανεξέλεγκτες φωτιές στο νησί, για να ταΐσουν τις γίδες τους. Ο πλούτος μας είναι η πανέμορφη βλάστηση τού νησιού. Ας το πάρουμε χαμπάρι επιτέλους! Αυτό που παραξενεύει περισσότερο είναι πως όλοι ξέρουμε ποιοι τις βάζουν, αλλά οι αρχές δεν κάνουν κάτι. Πρέπει να μείνει “φαλακρή” η Άνδρος μας για να κινηθεί το σύστημα;

  • Μάλλον είσαστε πολύ νέος για να λέτε ότι τις φωτιές τις βάζουν όσοι θέλουν να ταίσουν τις κατσίκες ,τις λέμε στην Άνδρο. Η μεγαλύτερη φωτιά στην Άνδρο το 2012 την έβαλαν Γάλλοι τουρίστες;;;για να κάψουν χαρτί υγείας με 8 μπωφόρ……Ποτέ οι Ανδριώτες δεν βάζανε φωτιές ….Αν ξέρεις ποιος τις βάζει γιατί δεν το καταγγέλεις στον εισαγγελέα;;;;;;;;;;;

Αφήστε ένα σχόλιο