Δήμος

Χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης στην Άνδρο

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ ευρω για έργα ύδρευσης στο Νησί μας.

Προηγήθηκε – σήμερα- συνάντηση του Υπουργού με τον Δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη και τους Αντιδημάρχους Δ. Γιαννίση και Ν. Μουστάκα.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:

– Η κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης στον Κάτω Άγιο Πέτρο προϋπολογισμού 645.161,29€

– Ο εκσυγχρονισμός Η/Μ εγκαταστάσεων αντλιοστασίων Ύδρευσης Δήμου Άνδρου προϋπολογισμού 770.164,00€

– Η προμήθεια φορητής μονάδας καθαρισμού και αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού ελάχιστης παραγωγής 48m3/ώρα (για τον οικισμό του Μπατσίου) προϋπολογισμού 508.400,00€

– Η αξιοποίηση υδατικών πόρων μέσω νέων γεωτρήσεων προϋπολογισμού 302.927,18€

– Η προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος χλωρίωσης των οικισμών του Δήμου μας προϋπολογισμού 997.084,00€

Να σημειωθεί ότι τέσσερις από τις παραπάνω χρηματοδοτήσεις αξίας 2.200.000 ευρώ είχαν υποβληθεί στο ΥΠΕΣ από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Σήμερα με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Δ. Λοτσάρη εγκρίθηκαν και τα τέσσερα και εντάχθηκαν στις άμεσες χρηματοδοτήσεις.

Η σημερινή διοίκηση έχοντας την πληροφόρηση πως επίκεινται οι χρηματοδοτήσεις παρέλαβε αμέσως την μελέτη ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου και υπέβαλε αμέσως συμπληρωματική πρόταση καταφέρνοντας να την εντάξει στις χρηματοδοτήσεις παρά τα τα προσκόμματα που έφεραν «κάποιοι» στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναμένονται στο επόμενο χρονικό διάστημα οι δημοπρατήσεις των παραπάνω έργων και προμηθειών.

Ο Δήμος μας έτσι όπως ξεκίνησε θα συνεχίσει με αίσθημα ευθύνης καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Άνδρος μας να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί τα επόμενα χρόνια.

1/11/2019        .

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

4 Σχόλια

  • Σαφώς και υπάρχει. Την χρηματοδότηση των 3000000 είχε εξασφαλίσει ο Σουσουδης. Τι αυτό ενημέρωσε ο κος Θεοδωρικακος.

  • Τοσα και τόσα έχουν λεχθει κι σχεδιαστεί για μικρές λιμνο δεξαμενές καλώς ενημερωμενος για αυτές και ο δήμαρχος και όμως ακόμα γεωτρήσεις χρηματοδουτουνται… Κρίμα

Αφήστε ένα σχόλιο