Νέα

Δήμαρχος Άνδρου, Δ. Λοτσάρης: “Η διοίκηση έχει συνέχεια, οι παρανομίες όχι.”

 

Εδώ και καιρό ο πρώην δήμαρχος Θ. Σουσούδης διαμαρτύρεται δημόσια πως η σημερινή διοίκηση δεν πληρώνει για τις υποχρεώσεις που άφησε εκκρεμείς. Τελευταία ο σύμβουλος του και συμμέτοχος στις υποχρεώσεις του κ. Ν. Βιδάλης δηλώνει πως «εκβιάζεται» γιατί του ζητείται να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του για τις υποχρεώσεις που άφησαν πίσω. Δυστυχώς και για τους δύο κανείς δεν εκβιάζει κανέναν. Μόνο οι ανοιχτές υποχρεώσεις που άφησαν εκβιάζουν τη σημερινή διοίκηση να πράξει παράνομα. Κάτι που ζητούν επίμονα οι κ. Σουσούδης και Βιδάλης.
Η διοίκηση είχε και έχει συνέχεια στα ΝΟΜΙΜΑ. Η παράταξη του κ. Σουσούδη έχει αφήσει στον Δήμο έναν τεράστιο φάκελο με άδηλες υποχρεώσεις ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς αναθέσεις, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς τιμολόγια κτλ. Μεγάλο μέρος αυτών αφορούν τον τομέα της ύδρευσης.
Για όλα αυτά απαιτεί ο κ. Σουσούδης και ο κ. Βιδάλης η σημερινή διοίκηση του Δήμου να τα πληρώσει αναλαμβάνοντας συνάμα και την ευθύνη «να νομιμοποιήσει» όλα όσα κάνανε γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας κάθε «ίχνος νομιμότητας και διαδικασίας» όλα αυτά τα χρόνια.
Επιπλέον είναι εντελώς πολιτικά ανήθικο για τις δικές τους υστερήσεις και λάθη να κατηγορούν εργαζόμενους στον Δήμο και συγκεκριμένα αυτούς της Οικονομικής Υπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε έναν υποστελεχωμένο Δήμο με ιδιαίτερα προβλήματα και ζητήματα σε εξέλιξη.
Άλλωστε ποια ήταν η δουλειά του κ. Σουσούδη τόσο χρόνια στην οργάνωση και λειτουργία του Δήμου; Και ποια τα αποτελέσματα; Από την αρχή της θητείας του ο πρώην δήμαρχος επέλεξε ένα συγκεκριμένο σχήμα λειτουργίας της Οικονομικής Υπηρεσίας το οποίο και διατήρησε μέχρι την αποχώρηση του εμπιστευόμενος συγκεκριμένα στελέχη. Γιατί δεν άλλαξε το σχήμα ή τα στελέχη, αφού – όπως λέει σήμερα – δεν τον ικανοποιούσε; Γιατί δεν έκανε διορθωτικές κινήσεις;
Ως προς τον κ. Βιδάλη ρωτάμε να κάνει γνωστό ποιος, πότε και με ποιο τρόπο τον εκβίασε; Εκτός αν θεωρεί εκβιασμό πως ρωτήθηκε ανοικτά τόσο αυτός όσο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι να συνεργαστούν σε θέματα που διαχειρίστηκαν ή που είχαν ειδικές γνώσεις.
Θυμίζουμε πως η πρόταση αυτή έγινε ανοικτά και δημόσια στην κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας στο δημαρχείο παρουσία δεκάδων ανθρώπων. Και ήταν στα πλαίσια ευρύτερων συνεργασιών, που απαιτεί τόσο η απλή αναλογική, όσο και κυρίως τα τεράστια προβλήματα του Νησιού μας. Κάτι που ξεκαθαρίσαμε από την αρχή λέγοντας πως πρέπει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να λειτουργήσει ως μια ομάδα για το καλό της Άνδρου.
Το μόνο που ζητήσαμε, λοιπόν, από τον κ. Βιδάλη ήταν η συνευθύνη στην υπόδειξη των χρεών, των συνυπογραφών έναντι των προμηθευτών που αυτός και ο κ Σουσούδης δεν είχαν πληρώσει. Για να καταλάβουν όλοι σύμφωνα με όσα έχουν πει οι προμηθευτές τους κάποιοι είναι απλήρωτοι από το 2015 (!) μέχρι και το 2019! Και το χρέος – όπως λένε γιατί δεν υπάρχουν αναθέσεις – προς αυτούς ανέρχεται στην ύδρευση/αποχέτευση στα 130.000 ευρώ, όλα ατιμολόγητα και χωρίς κανένα πρωτογενές αίτημα.
Αλήθεια τι σας εμπόδισε επί 5 ολόκληρα χρόνια να μην αναθέσετε; Τι κάνατε επί 5 ολόκληρα χρόνια για να τακτοποιήσετε τις ατιμολόγητες και χωρίς αναθέσεις παραγγελίες σας; Γιατί απαιτείτε η επόμενη διοίκηση να παρανομήσει για να καλύψει τις δικές ατασθαλίες και τη δική σας κακοδιοίκηση επί 5ετία; Κύριε Βιδάλη και κύριε Σουσούδη οι προμηθευτές που αφήσατε ακάλυπτους και χωρίς έστω και μια νόμιμη ανάθεση τη δυνατότητα να πάνε δικαστικά να διεκδικήσουν με νόμιμο τρόπο τα χρωστούμενα σας.
Εμείς δεν έχουμε σκοπό να μπλέξουμε στον κυκεώνα που μπλέξατε εσείς τον Δήμο Άνδρου. Είχατε τη δυνατότητα να παραγγείλετε και να πληρώσετε νόμιμα επί 5ετία. Δεν το κάνατε. Μην φωνάζετε τώρα περί νομιμότητα όντας πλέον και παράνομοι και εκπρόθεσμοι.
Πηγαίνετε στα δικαστήρια με αυτούς που κοροϊδέψατε να βρείτε άκρη. Ο Δήμος Άνδρου θα πληρώσει μόνο με νόμιμο τρόπο και όταν αποφανθούν τα δικαστήρια που εσείς τον μπλέξατε και μαζί μπλέξατε και τους εαυτούς σας.
Εμείς θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παλεύουμε να οργανωθεί σε σωστή βάση ο ανοργάνωτος Δήμος που αφήσατε πίσω προχωρώντας σε κάθε αναγκαία παρέμβαση για την επίλυση δεκάδων θεμάτων.
Εσείς αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να βοηθήσετε τουλάχιστον φροντίστε να μην κάνετε άλλο κακό. Οι Ανδριώτες μας παρακολουθούν και μας κρίνουν όλους καθημερινά.

3 Σχόλια

  • Μπορεί ο κύριος Δήμαρχος να γνωρίζει τις παλαιότερες οφειλές του Δήμου προς ιδιώτες προμηθευτές, μπορεί τα ποσά να είναι ή να μην είναι πραγματικά, αλλά όντως υψηλά. Ενα πραγμα δεν μπορούμε να πούμε μονο για το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου: το οτι δεν επαρκεί. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ο Δήμος Μυκόνου επαρκής και επιτυχημένος (εχουμε δει τα έργα και τις κερδοφόρες δημοτικές του επιχειρήσεις) με 19 υπαλλήλους και στην Ανδρο να εργάζονται πανω απο 60 άτομα στον Δήμο και να λέμε οτι είναι υποστελεχωμένος. Κάτι λάθος κάνετε κύριοι εκεί στην τοπική αυτοδιοίκηση (νέοι και παλιοί προύχοντες).

  • Γελάσαμε και σήμερα Δήμαρχε. Η διαχείριση του προσωπικού, που κάνετε μέχρι αυτή την στιγμή δείχνει μόνο δύο στοιχεία: μεροληψία και εκδικητικότητα. Τα περί αναθέσεων, διαφάνειας, αναγκαιότητας και επειγόντων καταστάσεων δεν μας έχετε πείσει σε αυτό το πενταμηνο ότι τα αντιλαμβάνεστε καλώς. Και μια μεγάλη απορία: εκείνος ο ειδικός σύμβουλος σας, ο έμπειρος και επί των αυτοδιοικητικών και επί των οικονομικών έπρεπε να επανελθει, κατά την γνώμη σας, για να ολοκληρώσει την ζημιά που όπως ισχυρίζεστε εγινε επί Σουσουδη και στην οποία ήταν βασικότατος πρωταγωνιστής;

Αφήστε ένα σχόλιο