Νέα

Συνάντηση Δήμαρχου Άνδρου με Ηγεσία του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού.

Για την περαιτέρω υποδομή και την ευρύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Άνδρου, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα και τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης την Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Στις συναντήσεις συμμετείχαν: εκ μέρους του Δήμου Άνδρου η Γιωταμίνα Αλεξάνδρου, υπηρεσιακά τουριστικώς υπεύθυνη και εκ μέρους του Androsroutes η Όλγα Καραγιάννη.


Στο Υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Κόνσολας άκουσε τα αιτήματα για προγράμματα κατάρτισης των επαγγελματιών του τουρισμού και για προγράμματα επιδοτήσεων υποδομών. Ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ολικός στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης της Άνδρου, βασικός άξονας του οποίου θ’ αποτελεί ο τουρισμός, ενώ υπογράμμισε ότι τα νομοσχέδια για την τουριστική εκπαίδευση και τις μαρίνες που πρόκειται να κατατεθούν προς ψήφιση στην Βουλή θα συντελέσουν στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου ανάπτυξης του τουρισμού.

Η συνάντηση με τον κ. Φραγκάκη πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΕΟΤ στους Αμπελόκηπους, όπου και τέθηκε επί τάπητος το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Άνδρου για το 2020 και μελετήθηκαν δυνατότητες αξιοποίησης των μορφών και προϊόντων τουρισμού, όπως ο περιηγητικός τουρισμός μέσω των ευρωπαϊκώς πιστοποιημένων μονοπατιών, που έχουν αναπτυχθεί στο νησί.
Και στις δυο συναντήσεις οι επικεφαλής των φορέων υπογράμμισαν την σημαντικότητα της Άνδρου ως προορισμός και ως τόπος αξιοποίησης ειδικών μορφών τουρισμού. Ο Δήμος Άνδρου βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με ΕΟΤ και Υπουργείο Τουρισμού για την υλοποίηση επόμενων ενεργειών.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

1 Comment

  • Η Άνδρος δίνει πολλά συγχαρητήρια στην Όλγα Καραγιάννη για την εξαιρετική δουλειά Που έκανε για τα μονοπάτια μας και γίναμε ξακουστά σε όλη την Ευρώπη μάλλον σε όλο τον κόσμο

    Όσο για Την Μαρίνα της χώρας δεν βλέπω να γίνει τίποτα είναι Η Μαρίνα τον Εφοπλιστών Η Άνδρος δεν έχει υποδομές για μεγαλύτερο τουρισμό για την ώρα όλα είναι πρόχειρα
    Αυτά τα λόγια τα έχουμε ακούσει πολλές φορές για δεκαετίες και έχουνε μείνει στα λόγια μόνο αλλά ποτές δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον
    Εύχομαι καλή επιτυχία τουλάχιστον θζ Ny

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio