Νέα

Ο Δήμος Άνδρου στη τουριστική έκθεση του Μιλάνου

Κυρίαρχη θέση στις διεργασίες διείσδυσης του τουριστικού προϊόντος της Άνδρου στην αγορά της Ιταλίας επιτεύχθηκε, στο πλαίσιο παρουσίας του Δήμου Άνδρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BIT (Borsa Internazionale di Turismo), που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 9-11 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο Ιταλίας. Το νησί εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νικόλαο Μουστάκα και την υπηρεσιακώς τουριστική υπεύθυνη, Γιωταμίνα Αλεξάνδρου στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Αίθουσα 4, περίπτερο B.70-B.74-A.74.).

Κατα την διάρκεια της πρώτης ημέρας δόθηκαν πληροφορίες στο κοινό, το οποίο ενημερώθηκε για τα προϊόντα και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που, προσφέρει η Άνδρος στους επισκέπτες της, όπως περιηγητικός τουρισμός- τουρισμός υπαίθρου, γαστρονομικός-πολιτιστικός-προσκυνηματικός τουρισμός.

Στις δυο επομενες ημέρες που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές επαφές με σημαντικούς φορείς, εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου της Ιταλίας, οργανωτές ταξιδίων, εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων και άλλους επαγγελματίες. Επιπλέον, διεξάχθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις με έγκριτους, Ιταλούς δημοσιογράφους, bloggers και άλλους επηρεαστές της κοινής γνώμης.

Στο περιθώριο της συμμετοχής του Δήμου Άνδρου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για θέματα τουρισμού με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη, τον Δήμαρχο Σαντορίνης, Αντ. Σιγάλα, τον Εντεταλμένο Τουρισμού και τον Διευθυντή του τομέα Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Κ. Χρυσοχοϊδη και Δ. Πασχαλίδη αντίστοιχα καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Σερίφου, Σ. Λιβάνιο.

“Η νέα Δημοτική Αρχή έδωσε δυναμικά το στίγμα της στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Μιλάνο. Αξιοποιήσαμε την δυνατότητα που μας παρείχε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ν’ αναδείξουμε το πολύπλευρο τουριστικό μας προιόν μέσα από το περίπτερό της. Το τριήμερο της Έκθεσης ήταν τριήμερο ουσίας, με παραγωγικές επαφές και με εύρος ειδικών ομάδων ενδιαφέροντος. Για εμάς η Έκθεση δεν τελείωσε στις 11 Φεβρουαρίου, αλλά συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό”, δήλωσε ο κ. Μουστάκας με το τέλος της Έκθεσης.

Αξίζει ν’ αναφερθεί πως η επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους θα συνεχιστεί και μετά την Έκθεση, προκειμένου να διερευνηθούν διαφορετικοί τρόποι συνεργασίας και να προγραμματισθούν ταξιδια εξοικείωσης, για την ανάδειξη της Άνδρου και των ειδικών, τουριστικών της προϊόντων.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio