Νέα

Απόντες στην ουσία, μαζί στην υποκρισία.


Το δίδυμο Σουσούδη-Καπάκη ξαναχτυπά, απαλλάσσοντας μας πλέον από οποιαδήποτε αμφιβολία ότι κινούνται διαρκώς και σε μεταξύ τους συνεννόηση εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας εξεύρεσης βιώσιμων και ταυτόχρονα ρεαλιστικών λύσεων στα μεγάλα ανοιχτά θέματα του νησιού μας.

Τελευταίο επεισόδιο η από κοινού προγραμματισμένη αντι-συγκέντρωσή τους για το ζήτημα των ανεμογεννητριών, αμέσως μετά την ηχηρή απουσία του πρώτου και την εκκωφαντική αφωνία του δεύτερου στην πρόσφατα οργανωμένη σχετική συνάντηση ουσιαστικού διαλόγου με συμμέτοχους όλους τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και τους οικονομικούς παράγοντες που διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη του θέματος των χωροθετήσεων και της ισχύς τους.
Ο τέως Δήμαρχος κ. Σουσούδης μετά από 9 χρόνια στα κοινά της Άνδρου που όχι απλώς δεν έχει να επιδείξει τίποτα στη θωράκιση του νησιού έναντι της επέλασης αδειοδοτήσεων των ανεμογεννητριών, αλλά έχει μάλιστα υπερψηφίσει την εγκατάσταση αρκετών εξ αυτών, σήμερα εμφανίζεται αγωνιζόμενος εναντίον της ίδιας της απραξίας του και πολλών εκ των μέχρι τώρα επιλογών και αποφάσεών του.
Ο τέως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και επί 6 χρόνια δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλήςπαράταξης κ. Καπάκης, ο οποίος επίσης όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει πράξει τίποτα εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών, αν δεν έχει ενθαρρύνει κιόλας την είσοδό τους στο νησί από την κυβερνητική θέση που κατείχε, εμφανίζεται αίφνης (κι αυτός) επαναστατημένος εναντίον κατά της ίδιας της έως τώρα στάσης του.
Το μόνο ενδιαφέρον που παρατηρούμε είναι η (συν)απόφασή τους να ασχοληθούν επιτέλους με ένα σημαντικό ζήτημα της Άνδρου και από αυτή την άποψη χαιρετίζουμε την κοινή στάση τους. Έστω και εάν είναι βέβαιο ότι θα εξακολουθήσουν να αποφεύγουν με κάθε τρόπο να πάρουν θέση, μεταξύ άλλων, για την άθλια δημοσιονομική κατάσταση που παραλάβαμε (2 εκ. ευρώ χρέη), για το χώρο τοποθέτησης του δεματοποιητή και γενικότερα για τη μετατροπή του δήμου σε ουραγό της τοπικής αυτοδιοίκησης από την προηγούμενη διοίκηση που πορεύτηκε βουτηγμένη στην αδιαφάνεια μέχρι να αποδοκιμαστεί από τους δημότες.
Η χωρίς θέσεις και αρχές ακραία λαϊκιστική συμπόρευσή τους δεν κάνει πια εντύπωση σε κανέναν που ζει στον τόπο μας, καθώς και να ήθελαν να κρυφτούν τους μαρτυρά ξεδιάντροπα η οβιδιακή μετάλλαξη του κ. Καπάκη σε σχέση με την χωροθέτηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Σε ό,τι μας αφορά παραμένουμε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του παρόντος των Ανδριωτών και του βιώσιμου μέλλοντος του νησιού μας. Μακριά από ψεύτικες υποσχέσεις και ψηφοθηρικούς τακτικισμούς φθηνής επαναστατικής γυμναστικής. Προσανατολισμένοι στον τοπικό δημοκρατικό διάλογο και σε αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις, με δεδομένο το ζοφερό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο πρόσφατο παρελθόν από όσους τώρα εμφανίζονται ως αθώες περιστερές, για την εξεύρεση σήμερα των καλύτερων εφικτών λύσεων.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

6 Σχόλια

 • Οβιδιακή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, είναι η σωστή έκφραση, χρυσό μου.
  Δεν φτάνουν οι πολιτικές κοτσάνες που πνίγουν το κείμενο, πετάς και ελληνικούρες προσπαθώντας να κάνεις εντύπωση!

 • Το κείμενο ποιος το έγραψε; Διότι αυτή δεν είναι η επίσημη θέση τού Δήμου. Δήμος δεν είναι μόνο ο δήμαρχος, αλλά κυρίως οι δημότες. Σωστά; Εκτός αν πιστεύει ο Λοτσάρης σε απολυταρχικά καθεστώτα! Οφείλει εξηγήσεις ο Λοτσάρης για αυτό το κείμενο. Ο κόσμος της Άνδρου είναι εναντίον της εγκατάστασης βιομηχανικών ανεμογεννητριών και η αντιπολίτευση (έστω και με πολιτικά κίνητρα) τάσσεται με τον κόσμο. Γιατί εθελοτυφλούμε;;;;;;;;;;;

 • ουσιαστικός διάλογος;
  παρόντες όλοι οι κοινωνικοί φορείς;
  Μήπως μιλάτε για κάποια άλλη συγκέντρωση, ίσως στην Τήνο, στην Πάρο, στα Άγραφα;
  Μονόλογος και μάλιστα άκαμπτος, από πλευράς εταιρειών. Από την πλευρά της Άνδρου, για το καλό της Άνδρου μίλησαν μόνο Μαβής -Πισσίας- Κόλλιας, ενώ ο Λοτσάρης αγωνιούσε μην τυχόν και κακοφερθούμε στους καλεσμένους του.
  Αυτά συνέβησαν, αυτά ζήσαμε οι παρόντες και οι υπόλοιποι τα παρακολούθησαν από το σπίτι τους. Δεν μπορείτε να μας πείτε ότι συνέβη κάτι άλλο.

 • Δυστυχώς θα πω πάλι την κουταμάρα Εμείς οι Ανδριώτες είμαστε μόνο λόγια λόγια λόγια Μέχρι τώρα δεν ΕίδαΤους συλλόγους Και τα πληθυσμό της άνδρου να ξεσηκώνεται και έρχομαι και λέω Εφόσον κανένας δεν μιλάει πάει να πει
  Ότι κάνει ο δήμαρχος είναι Καλό για το νησί μας Και δε βγάζουν άχνα
  Μόνο στα καφενεία ακούς τα καθημερινά
  Και τώρα περιμένω να δω τι θα γίνει αυτή την Κυριακή θζNy

 • Αντισταθείτε στην αδιαφορία.Το στοίχημα είναι να πεισθούμε να έχομε την εσωτερική παρόρμηση,που απαιτείται για να ξεφύγουμε απο την αδιαφορία.
  Χρειάζεται να υπάρξει ο μαγικός αυτός καταλύτης,το ιδανικό με άλλα λόγια για να ξεπεράσουμε την ραστώνη και την αδιαφορία,για να απολαύσουμε πολλά ατομικά και συλλογικά ωφέλη.
  Ο ενεργός πολίτης-δημότης θα έχει στο τέλος την ικανοποίηση ότι δεν είναι σανοφάγος ραγιάς.
  Το ιδανικό υπάρχει και είναι κοινό για όλους μας.
  Να προστατέψουμε την Ανδρο μας,συντασσόμενοι με αυτούς,οι οποίοι το θέτουν ως σκοπό τους.

 • Ποιος έκανε δεκτή την ΜΠΕ για τις Α/Γ στο Ξηροκόμπι στο Κόρθι;;;;ο κ Φάμελος του Σύριζα…..ο κ Καπάκης δεν το ξέρει;;;είχε ενδιαφερθεί τότε ;;πριν γίνει δεκτή από τον ομοιδεάτη του;;;;Αν και η ιστορία αυτή έχει ”ρίζες”από πολύ παλιά.Όταν αποφάσιζαν άλλοι για μας χωρίς εμάς,χωρίς να έχει ενημερωθεί ο κόσμος που είχε μαύρα μεσάνυχτα…..

Αφήστε ένα σχόλιο