Νέα

Επιστολή παραίτησης της Αθηνάς Τσατσομοίρου από το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου

Στις 18/2/20 στο δημαρχείο της Άνδρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου κ. Λοτσάρη με μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου, η οποία  ορίσθηκε κατόπιν αιτήσεως του προέδρου του σωματείου κ. Μανσόλα. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος, κ. Λοτσάρης, ο κ. Στεφάνου Ν., ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα αδέσποτα, ο κ.  Νικολάου Ι. και αρκετά μέλη του Δ.Σ. του σωματείου, αλλά και απλά μέλη του σωματείου.

Η συνάντηση ζητήθηκε, για να συζητηθούν θέματα κυρίως συνεργασίας  με το δήμο, ώστε το Φιλοζωικό Σωματείο να συνεχίσει να φροντίζει για τα αδέσποτα του νησιού μας.

Σε αυτήν δυστυχώς λόγοι υγείας δεν μου επέτρεψαν να παρευρεθώ,  αν και είμαι αντιπρόεδρος του σωματείου και ιδρυτικό μέλος του.

Εκ των υστέρων έμαθα ότι κατά τα τρία τέταρτα, το θέμα συζητήσεως ήταν  η επιστολή-αίτημα  που είχα στείλει σε διάφορους αποδέκτες, ζητώντας την οικονομική βοήθεια που αρνήθηκε να μας δώσει ο δήμος. Η επιστολή δόθηκε από κάποιο μέλος της Ενώσεως Ανδρίων και δημοσιοποιήθηκε από το Andros film.  Μεταξύ άλλων συζητήθηκε ότι η επιστολή, έδειχνε την εμπάθειά μου προς το πρόσωπο του δημάρχου και κατά συνέπεια δεν έπρεπε να είχε σταλεί.

Έμαθα ότι ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ενώπιον δέκα συμπολιτών μας, ότι η ενασχόλησή μου με το φιλοζωικό σωματείο γίνεται για πολιτικούς σκοπούς, ώστε να πλήξω το κύρος του δημάρχου και το έργο που επιτελεί ο δήμος.

Κατηγόρησε και τον πρόεδρο κ. Μανσόλα για το ίδιο και πως η επιστολή μου είχε αντιπολιτευτική και μόνο διάθεση.,

Ζήτησε από τον πρόεδρο να με διαγράψει από μέλος του Δ.Σ. γιατί δεν τους είχα «διαβάσει» την επιστολή πριν την στείλω, ή να ζητήσει την παραίτησή μου οπωσδήποτε.

Κυρίαρχο ρόλο για την εθελοντική ενασχόλησή μου αυτά τα χρόνια με τα αδέσποτα, έπαιξε το συναίσθημα και η αγάπη μου για τα ζώα, έτσι αφιλοκερδώς προσέφερα ένα κομμάτι της ψυχής μου για να απαλύνω τη δυστυχία τους και να βάλω ένα λιθαράκι για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσής τους. Ο εθελοντισμός είναι ο ακρογωνιαίος  λίθος για τη λειτουργία της φιλοζωίας και ο εθελοντής η αιχμή του δόρατος προκειμένου μια φιλοζωική να ολοκληρώσει το έργο της. Ποτέ ένας φιλόζωος εθελοντής δεν βάζει την μικροπολιτική, υπεράνω των συμφερόντων και της ευζωίας των ζώων. Δεν περίμενα λοιπόν ποτέ ότι η αγάπη μου προς τα ζώα, την οποία είχα δείξει πολλά χρόνια πριν και όχι μόνο τα τελευταία, η αγωνία μου για να εξασφαλίσω καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, θα θεωρείτο  πολιτική και μάλιστα με αντιπολιτευτική διάθεση.

Αφού ζήτησα την έγκριση από τα μέλη του Δ.Σ και  από μερικά μέλη του σωματείου μας, για την ανάγκη  επιστολής προς Ανδριώτες που θα μπορούσαν αν το επιθυμούσαν να μας συνδράμουν οικονομικά, έστειλα  μέσω e mail την εν λόγω επιστολή, η οποία κατά την άποψή του δημάρχου  και των  συνεργατών του, έδειχνε πολιτικό «μένος» εναντίον του. Πείστηκαν μάλιστα και κάποια από τα μέλη μας, ότι ήταν μέγα ατόπημα εκ μέρους μου να μην τους διαβάσω την επιστολή πριν την αποστείλω.

Διαφωνίες παρουσιάζονται παντού και πάντα, όταν συγκρούονται διαφορετικές απόψεις, πληροφορίες ή θεωρίες.

Το ζητούμενο όμως είναι πόση αλήθεια αντέχουμε σε αυτόν τον τόπο.

Δεν ανέφερε ο κύριος δήμαρχος αν η επιστολή ήταν αληθής ή όχι, αν το περιεχόμενο που εστίαζε στο ότι σαν σωματείο και με την εμπειρία μας και κατόπιν προσφορών που είχαμε, απλά διευκολύναμε στην σύνταξη του προϋπολογισμού και μόνο.

Δεν ανέφερε ότι ναι μεν ο εκάστοτε προϋπολογισμός συντάσσεται βάσει των εσόδων της προηγούμενης χρονιάς, αλλά τα χρήματα που τοποθετούνται σε κάθε κωδικό έχουν να κάνουν με την πολιτική βούληση του δημάρχου, των συνεργατών του και της οικονομικής υπηρεσίας.

Θα μπορούσα λοιπόν να δεχτώ ότι κάποιος, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο δήμαρχος, δεν συμμερίζεται  τις ίδιες ανησυχίες με μένα σχετικά με τα ζώα και δη τα αδέσποτα, να δεχτώ ότι οι αξίες του εστιάζονται σε άλλους τομείς, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η γνώμη του για μένα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής του.

Όμως δεν περίμενα η άσκηση της κριτικής που έκανα, να γίνει η αιτία να ζητήσει  την διαγραφή μου και την παραίτησή μου από το Φιλοζωικό Σωματείο που είχα η ίδια ιδρύσει.

Θεωρώ ότι κάθε πράξη μας και κάθε άτομο βρίσκεται υπό διαρκή έλεγχο και κριτική από τους άλλους, έτσι και ο ίδιος σαν δήμαρχος δεν είναι  «υπεράνω», ούτε στο απυρόβλητο, ώστε η κριτική που άσκησα να μην γίνεται αποδεκτή, αντίθετα να γίνει αιτία μονοπώλησης μιας συνάντησης.

Θεωρώ ότι η κριτική αποτελεί καίριο στοιχείο κάθε δημοκρατικής κοινωνία, καθώς αφενός ελέγχει την εξουσία και αφετέρου μπορεί να υποδείξει καλύτερες επιλογές και ώθηση για βελτιστοποίηση.

Έτσι για να διευκολύνω  τους σκοπούς του Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου και  να μην γίνω εμπόδιο στο να βοηθήσει ο δήμος όπως οφείλει στην προστασία των αδέσποτων, χωρίς την παρουσία μου όπως απαίτησε ο δήμαρχος κ. Λοτσάρης, υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ. του σωματείου.

Θα συνεχίσω όμως να ασκώ κριτική προς όφελος και μόνο των ζώων.

Αναζητήστε λοιπόν τα 4 κουτάβια που βρέθηκαν με κλειστά μάτια, σε κάδο σκουπιδιών στο Γαύριο, πριν λίγες μέρες, παραδόθηκαν στον  κ. Ν. Στεφάνου και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους, αυτήν την βοήθεια θα προσφέρει εφεξής  ο δήμος Άνδρου;

Τον Αύγουστο του 2018, όταν σαν εντεταλμένη σύμβουλος για τα αδέσποτα, παρέλαβα στο σπίτι μου 4 κουτάβια δυο ημερών, τα κράτησα δυο μήνες, φροντίζοντάς αποκλειστικά με δικά μου έξοδα, με ειδική τροφή με τάισμα με μπιμπερό κάθε 3 ώρες, καθημερινή καθαριότητα και ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας. Όλα δόθηκαν για υιοθεσία νομίμως και παρακολουθώ την εξέλιξή τους, όπως περίπου 150 σκυλιών μέχρι τώρα.

Αθηνά Τσατσομοίρου

«Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα»

Μαχάτμα Γκάντι

1 Comment

  • Κυρια Αθηνα εσυ εκανες ολα αυτα τα χρονια αυτο που ολοι οι συνετοι ανθρωποι θα εκαναν δινοντας αγαπη και φροντιδα στα ζωα. Ο Δημαρχος ομως λογω φθονου το εξελαβε οτι του κανεις του κακομοιρου αντιπολιτευση. Αντι να σε ευχαριστηση που προσπαθεις μονη σου να βρεις πορους ουτως ωστε να μην επιβαρυνεται ο Δημος αντ’ αυτου απαιτησε ο κακομοιρης την παραιτηση σου.Δυστυχως υπαρχουν και τετοιοι ”αρχοντες”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio