Νέα

Κώστας Χατζηδάκης: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ξεπλύνει την υποθαλάσσια “ντροπή” της Άνδρου

Η υποθαλάσσια χωματερή της Άνδρου

«Εμείς είμαστε εδώ και προσπαθούμε να μετατρέψουμε μια εθνική ντροπή σε μία περίπτωση καλής περιβαλλοντικής πρακτικής. Οφείλουμε να ξεπλύνουμε αυτή την ντροπή. Με όλα τα μέσα του Υπουργείου».

Τα παραπάνω διαμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης,  στην αντιπροσωπεία των εταίρων που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία καθαρισμού του πυθμένα στη νότια περιοχή της Άνδρου.

Κατά τη συνάντησή του με τους εταίρους-εθελοντές, ο υπουργός ΠΕΝ επισήμανε ότι ο μηχανισμός, οι δομές και η αιγίδα του Υπουργείου βρίσκονται στη διάθεσή τους, και υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο θα στηρίξει με κάθε μέσο -συμπεριλαμβανομένου και του Πράσινου Ταμείου- την αποκατάσταση του πυθμένα της θάλασσας.

Σημειώνεται ότι το ΥΠΕΝ πρόκειται να δημοπρατήσει στο νησί μέσα στο 2020 μιας από τις νέες 17 σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων.

Οι εταίροι

Η υποθαλάσσια χωματερή της Άνδρου Η ομάδα των εταίρων αποτελείται από την Aegean Rebreath, την Andros Maritime Association και την ALS Maritime Consultants. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει υποθαλάσσιους καθαρισμούς σε νησιά του Αιγαίου.

Εντός των επόμενων ημερών ξεκινούν οι επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση μελέτης με τρισδιάστατη αποτύπωση του προβλήματος, η οποία και θα οδηγήσει στην ενδεδειγμένη επιχειρησιακή αντιμετώπιση της απορρύπανσης.

Η υποθαλάσσια χωματερή της Άνδρου

Χατζηδάκης: Το ΥΠΕΝ θα ξεπλύνει την υποθαλάσσια

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 στην Άνδρο, λόγω πολύ έντονων βροχοπτώσεων, τόνοι απορριμμάτων κατρακύλησαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια υποθαλάσσια χωματερή στον πυθμένα της.

Τα συσσωρευμένα απορρίμματα προκάλεσαν το περασμένο καλοκαίρι ντροπιαστικά σχόλια, καθώς έκαναν τον γύρο του κόσμου εικόνες σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων στον πυθμένα της θάλασσας.

Βίντεο Vanglouk 2011:

1 Comment

  • Μακάρι να κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά είναι δώρον άδωρον από τη Στιγμή που πετάμε τα σκουπίδια ακόμα στην ίδια τοποθεσία ακόμα και την ανακύκλωση με μια βροχή θα πάνε όλα πάλι στη θάλασσα
    Επιπλέον δεν ακούω τίποτα για Το ΧΥΤΥ έχουμε πάθει βουβαμάρα νομίζω θζNy

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio