Νέα

Η Άνδρος της Ζωής μας: SOS – Θετική Γνωμοδότηση για το Φραγκάκι 2 με την επίκληση της αναβολής από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κορθίου;

Τώρα καταλάβαμε γιατί ο πρόεδρος της ΔΚ Κορθίου Γιάννης Αντωνέλλος κάθε φορά που συζητιόταν η απόφαση της περιφέρειας για διακοπή των διαδικασιών αδειοδότησης και εργασιών των αιολικών πάρκων μέχρι την τροποποίηση του νέου χωροταξικού, διαρρήγνυε τα ιμάτια του περί νομιμότητας των “αδειοδοτημένων” κατακεραυνώνοντας ακόμη και τον ίδιο περιφερειάρχη, με την τελευταία του παράσταση να τη δίνει στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο βάζοντας τα με όλους και με όλα και με κύριο αποδέκτη το Γιάννη τον Καπάκη για το τι έκανε κατά την διάρκεια της θητείας του ως ΓΓΠΠ.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή, δύο ημέρες πριν λήξει η διαβούλευση, είχε καλέσει γενική συνέλευση προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) για το δεύτερο αιολικό πάρκο που πρόκειται να κατασκευαστεί στη θέση «Φραγκάκι της εταιρείας «ΑΚΤΙΝΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Α.Ε. αποτελούμενο από έξι (6) ανεμογεννήτριες ισχύος 21,6 MW. Στην συνάντηση αυτή είχε καλέσει επίσης και τους επενδυτές, χωρίς ωστόσο να καλέσει τους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής, όπως έκανε μέχρι τώρα.

Όλοι θα περιμέναμε συμμορφούμενος και με την απόφαση του περιφερειακού και του δημοτικού συμβουλίου να γνωμοδοτήσει αρνητικά, έτσι ώστε να παγώσει η διαδικασία μέχρι το καινούργιο χωροταξικό. Αντ’ αυτού τι έκανε. Ζήτησε αναβολή επικαλούμενος τη μη ύπαρξη ειδικού τοπικού χωροταξικού, το οποίο θα το κάνει μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου, καθώς με τα δεδομένα δήθεν που έχει δεν μπορεί να αποφανθεί αν πρέπει να πει ναι ή όχι. Δηλαδή με άλλα λόγια είπε ναι στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου αιολικού σταθμού, καθώς την Τετάρτη λήγει η διαβούλευση και όταν δεν υπάρχει γνωμοδότηση τεκμαίρεται ως θετική. Ότι ακριβώς έκανε και ο Δήμαρχος με το σιλό στο Γαύριο. Ζήτησε αναβολή, γνωρίζοντας ότι αυτό θα σήμαινε θετική γνωμοδότηση για την μονάδα σκυροδέματος.*

Και ο Δήμος τι έκανε; ο κ. Λότσαρης; Τίποτα. Την Τετάρτη λήγει η διαβούλευση και ένα τόσο σημαντικό θέμα θα έπρεπε ήδη να το είχε φέρει στο δημοτικό συμβούλιο πολύ πιο πριν. Αλλά όταν λέει ο κ. Αντωνέλλος ότι συνεργάζεται με το δήμο για τη δήθεν χωροταξική μελέτη, συμπεραίνει κανείς ότι μάλλον ο δήμαρχος και ο πρόεδρος βρίσκονται στην ίδια ευθεία γραμμή. Στο τελευταίο συμβούλιο ερωτηθείς ο δήμαρχος από τον Γιάννη Καπάκη τι έχει κάνει με την χωροταξική μελέτη που τον εξουσιοδότησε το ΔΣ από το Σεπτέμβριο, απάντησε με ιταμό τρόπο: «τίποτα», όπως δεν ξέρουμε τι έχει κάνει και με την άσκηση ένδικων μέσων για τη Ράχη – Ξηροκόμπι, που ήθελε μάλιστα να την αναθέσει στο κ. Αντωνέλο.

Σημειώνεται ότι, στην πρώτη γνωμοδότηση του περιφερειακού το 2012 για τη Ράχη – Ξηροκόμπι ο κ. Λοτσάρης ως περιφερεικός σύμβουλος απουσίαζε συμπωματικά από το συμβούλιο, όπως, επίσης, δεν πήρε είδηση ότι επίκειται η αδειοδότηση των δύο πάρκων παρά το γεγονός ότι ότι τον είχε ειδοποιήσει με επιστολή του ο κ. Καπάκης, περίπου έξι μήνες πριν από την τελική υπογραφή.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Αναμένουμε εξελίξεις, καθώς ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπακέλας ενημέρωσε με επιστολή του το Δήμαρχο και το ΔΣ και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης την προσεχή Τετάρτη. Να δούμε τώρα τι θα κάνουν που όλοι τους πήραν χαμπάρι. Θα το βάλει ο δήμαρχος ως θέμα, έστω την τελευταία στιγμή στην ημερήσια διάταξη της Τετάρτης 11-3-2020, όπου έχει συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο με άλλα θέματα ή θα το κάνει γαργάρα.

Αυτά για την ώρα.

Υ.Γ. Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες και ακόμη ο δήμος δεν έχει ανεβάσει την αρνητική γνωμοδότηση Βαλμά στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο. Γιατί άραγε; Τυχαίο;

 

“Η Άνδρος της Ζωής μας”

 

9 Σχόλια

 • Aς ” λουστούνε ” λοιπόν οι κορθιανοί τις ανεμογεννήτριες.
  Είναι το αποτέλεσμα του ανοίγματος, που είχε κάνει ο Γλυνός επι των ημερών της Δημαρχίας του.
  Ας μην τα ξεχνάμε αυτά.

 • Ποιος αναρτά αυτές τις αποφάσεις και ποιος ελέγχει αν έχουν αναρτηθεί; Να ξέρουμε επιτέλους τον ρόλο καθενός, την ευθύνη (υπηρεσιακή, ποινική, αστική..)

 • Σήμερα σε Δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα με τίτλο ΕΝΦΙΑ 2020, πρώτες εκτιμήσεις

  Στο ραντάρ της ειδικής ομάδας εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται ήδη τα ακριβά νησιά των Κυκλάδων Μύκονος,Σαντορίνη, ΑΝΔΡΟΣ, Πάρος,όπου βίλες πωλούνται σε τιμές που βγάζουν μάτι, αλλά ο ΕΝΦΙΑ είναι ελάχιστος.
  Δηλαδή απο την μία έχομε επιλεχθεί ως βραχονησίδα απέραντων αιολικών πάρκων και απο την άλλη μας τοποθετούν στα ακριβά νησιά των Κυκλάδων,μαζί με την Μύκονο και Σαντορίνη.
  Καί δαρμένοι και ………………. όπως λέει ο λαός.
  “Ζαβαντριώτες ” με τα όλα μας.

 • Πιστεύω ότι όταν οι πολίτες ξέρουμε τι θέλουμε και το ζητάμε ξεκάθαρα δημοσίως, τότε οι εκπρόσωποί μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και παραπάνω μας ακούν και το κάνουν. Συνεπώς, αν κάνουμε το καθήκον μας ως ενεργοί πολίτες θα έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτούμε να κάνουν και οι εκπρόσωποί μας το δικό τους. Θέλει οργάνωση και επιμονή. Και ως μέλος της νεοσύστατης Επιτροπής Αγώνα Άνδρου αυτό το μήνυμα θέλω να εκπέμψω: να ενωθούμε, να οργανωθούμε και να δώσουμε τον αγώνα μας για να πετύχουμε το σκοπό μας που δεν είναι άλλος από το να μην μετατραπεί καμία γωνιά αυτού του υπέροχου νησιού από παράδεισος σε υποβαθμισμένο βιομηχανικό τοπίο!

 • Πολύ καλά τοποθετήθηκες.
  Οι Ανδριώτες πασχουμε στο οργανωτικό,αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι αγαπούν τον ” βράχο ”
  Χρειάζονται καθοδήγηση,κάποιος επιτέλους να οργανώσει την αντίδραση αυτή.
  Γρήγορα βήματα,έξυπνες κινήσεις,αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού,σύμπλευση με άλλα θιγόμενα νησιά,ενεργοποίηση επιφανών κατοίκων της Ανδρου μας.
  Ας μοιραστούν ρόλοι,ευθύνες,και να μπούν στόχοι με χρονοδιαγράμματα για τα μέλη της επιτροπής. Μόνον έτσι θα προχωρήσουμε και θα πορευτούμε προς την ανατροπή της μοίρας, μας ,που καθορίζουν συμφέροντα, εκτός του νησιού.

 • Σε όλα αυτά δεν έχω ακούσει κάτι συγκεκριμένο , ένα όνομα , ένα τηλέφωνο, μία τοποθεσία !! Πως θα αντιδράσει ο κόσμος ? πηγαίνοντας στην αγορά και ρωτώντας ??

 • Κε Καπάκη ποιος έκανε δεκτή την ΜΠΕ για την Ράχη Κορθίου;;;;ο σύντροφος σου Κος Φάμελος δεν το ξέρετε;;;κάνω λάθος;;;;;

 • Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι:

  Αρνητική Γνωμοδότηση Δήμου 2012 Ράχη Ξηροκόμπι (δείτε 5ο 6ο λεπτό)
  https://www.youtube.com/watch?v=i6Zcjd0DwVo&fbclid=IwAR2WPb4DTyAJz83-dj2bV7e_p-Zk8lZjWj3R-DoUcb4HsB2DWqbahvJujF0

  Καθώς και:
  https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%924%CE%9B%CE%97%CE%A9%CE%A8%CE%99-%CE%912%CE%9E?fbclid=IwAR2ckmJdDISWJAFkATkn5KCjmuB59Ub6WEe3SmBUVCZa9f9pkZ7MC2ZEVbI

  Θετική γνωμοδότηση Περιφέρειας 2012 για Ράχη Ξηροκόμπι με απουσία περιφερειακού συμβούλου εξ Άνδρου που δεν υποστήριξε τη γνωμοδότηση του Δήμου:

  https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%9241%CE%A77%CE%9B%CE%9E-%CE%A046?inline=true&fbclid=IwAR0XKn83A_PXM5w8zo5rnaF9ex8kffaLI5m48N5DRCp0ccQhHnlCxWpgAgQ

  Θετική γνωμοδότηση για Φραγκάκι 2012:
  https://www.androsfilm.gr/2019/09/23/video-i-proti-gnomototisi-toy-dimot-symvoylioy-gia-ta-aiolika-sti-rahi-xirokompi/?fbclid=IwAR0Zrk_TBMghMrbfPvo-d6qQcZFuYKNZ7tcy7uxHDMtQzTBTqfn-wt3qeKY

  Αρνητική γνωμοδότηση δήμου 2011 για Κοπελούζο:
  https://www.youtube.com/watch?v=lVaszfvvUis&feature=share&fbclid=IwAR2evxQeN_ycAegYuEW4K5K75jHjxRYR2gWk1FtICDlMSGbAi2R5cx4r-iM

  Θετική απόφαση Μανιάτη 2014 για αιολικά σε Γαύριο & Μπατσί παρά την αντίθετη άποψη υπουργείου Τουρισμού, ΥπΕθΑ κλπ κλπ κλπ:

  https://parianostypos.gr/images/stories/section/paros_antiparos/koinonia/paros/apofasi_anemo.pdf

  Ας μη χρεώνουμε στο Γλυνό ό,τι κακό έχει συμβεί, ιδίως όταν είχε κάθετα αντίθετη άποψη. Και μάλιστα όταν άλλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio