Νέα

Ο Δήμος Άνδρου υποβάλει αίτημα στο Υπ. Περιβάλλοντος για χρηματοδότηση του Χ.Υ.Τ.Υ. Άνδρου

Αίτημα Χρηματοδότησης του ΧΥΤΥ Άνδρου.

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων που ταλαιπώρησε και υποβάθμισε και εξέθεσε το Νησί μας όσο τίποτε άλλο και έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και “στήθηκαν ” τοπικές πολιτικές καριέρες αγνοώντας το αύριο της Άνδρου, το αρμόδιο όργανο του Δήμου μας, η Οικονομική Επιτροπή, αποφάσισε:
Την υποβολή πρότασης στην αντίστοιχη πρόσκληση του Υπ. Περιβάλλοντος για την χρηματοδότηση του ΧΥΤΥ Άνδρου με το ποσό των 11,5 εκατ €. Η απόφαση υπήρξε ομόφωνη από τα μέλη της διοίκησης που στελεχώνουν την Οικονομική Επιτροπή.
Στην υποβληθείσα πρόταση ως πρώτο υποέργο ορίζεται αυτό της εκτέλεσης των αναγκαίων διερευνητικών γεωτρήσεων στο οικόπεδο του ΧΥΤΥ. Επίσης θα δημιουργηθεί επιτροπή από δύο διακεκριμένους επιστήμονες ο ένας εκ των οποίων θα προταθεί από την επιτροπή κατοίκων, από αυτοδιοικητικούς και τον πρόεδρο του σωματείου Άγιος ΦΙΛΙΠΠΟΣ που νόμιμα εκπροσωπεί την επιτροπή κατοίκων για να αξιολογήσουν με διαφάνεια και πλήρη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων.
Με συνέπεια έργων και λόγων θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα χρόνια προβλήματα της Άνδρου χωρίς πολιτικά παιχνίδια. Χωρίς να μας απασχολεί το “περιβόητο ” πολιτικό κόστος αφού η κοινωνία καταλαβαίνει ποιοι , χωρίς λαϊκισμούς και τυμπανοκρουσίες αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και χτίζουν το μέλλον της Άνδρου.

1 Comment

  • Όπως βλέπω φτου κι απ’ την αρχή
    έχουνε γίνει τόσες γεωτρήσεις έχουν κάνει τόσο μελέτες και πάλι αρχίζουμε τα ίδια δε ντρεπόμαστε λιγάκι λεω γω σπαταλούμε καιρό νομίζω για να Ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου
    Μέχρι τώρα πρέπει να είχαμε τελειώσει με αυτό το έργω
    Και βάζω στοίχημα πως κάτι θα βρούνε πάλι μια δικαιολογία πως δεν είναι κατάλληλο το μέρος θζ Ny

Αφήστε ένα σχόλιο