Νέα

Ανάρτηση Δημάρχου Τήνου σχετικά με το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν σήμερα, 24/4/20, οι εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Τήνο.

Μετά την αναγγελία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ιδιωτικών εκτάσεων στην περιοχή του Μακροταντάλου, στη Βόρεια Άνδρο, από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ στο πλαίσιο της εγκατάστασης ανεμογεννητριών εν μέσω κρίσης πανδημίας του κορονοϊού, τώρα μαθαίνουμε ότι ενδέχεται σήμερα, Παρασκευή 24 Απριλίου 2020,  να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην γειτονική Τήνο.
Υπενθυμίζουμε ότι σύσσωμη η Τηνιακή κοινωνία στο πρόσφατο παρελθόν έχει εκφράσει με κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή της στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, πετυχαίνοντας έστω και προσωρινά τη διακοπή των εργασιών. Τυχόν προσπάθεια επανεκκίνησης των εργασιών εκ μέρους της υπεύθυνης ιδιωτικής εταιρείας (Ενεργειακή Κυκλάδων), εκμεταλλευόμενη την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, θα σημαίνει την πλήρη περιφρόνηση της βούλησης των κατοίκων του νησιού, αναδεικνύοντας έτσι την αποικιοκρατική αντιμετώπιση των ντόπιων από τις ιδιωτικές εταιρείες εγκατάστασης και λειτουργίας των ανεμογεννητριών.

Αν παρ’ ελπίδα επαληθευτούν οι πληροφορίες αυτές, εκτός από τη βούληση των πολιτών ενάντια στη βιομηχανοποίηση του νησιού τους, η ιδιωτική εταιρεία θα δείξει και την περιφρόνησή της και για τη δημόσια υγεία, αφού οι εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών θα οδηγήσουν σε μετακίνηση συνεργείων στο νησί, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού σε μία κλειστή λόγω των περιορισμών κοινωνία. Η ανευθυνότητα στον ύψιστο βαθμό.
Ως ενεργός πολίτης και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Άνδρου εκφράζω την αμέριστη αλληλεγγύη και υποστήριξη της Επιτροπής μας προς την Τηνιακή κοινωνία.

Η Επιτροπή Αγώνα Άνδρου συστάθηκε για να παλέψει πλάι σε όλους τους πολίτες που απειλούνται από την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους εξαιτίας της εγκατάστασης βιομηχανικών ανεμογεννητριών σε περιβάλλοντα τελείως ακατάλληλα λόγω του φυσικού τους χαρακτήρα για τέτοιου είδους χρήση. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός, δίκαιος και πρέπει να πετύχει!

Παρακάτω ακολουθεί η σχετική ανάρτηση του Δημάρχου Τήνου, κ. Γιάννη Σιώτου, στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Κάρολος Γιαγιάννης

 

«Όπως πληροφορούμαι – μακάρι να κάνω λάθος αλλά δεν νομίζω – αύριο η Ενεργειακή Κυκλάδων θα ξεκινήσει ξανά τις εργασίες για τις ανεμογεννήτριες.
Πριν κάποιες εβδομάδες είχα μιλήσει για ηθικό ατόπημα για να λάβω την απάντηση ότι “η κοινωνική συνοχή διαφυλάσσεται από τις κοινές αρχές και αξίες, αλλά κριτής είναι η ∆ικαιοσύνη και εφαρμοστής οι Αρχές, από τις οποίες έχει κριθεί επανειλημμένα, ότι η εταιρεία μας ευρίσκεται από την πλευρά της νομιμότητας”.
Αντιλαμβάνομαι ότι στην αγωνία τους να δικαιολογήσουν τη στάση τους όταν μια ολόκληρη κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη, μπερδεύουν αξίες και αρχές με νομικές αποφάσεις. Μπερδεύουν τις βασικές αρχές της αλληλεγγύης του σεβασμού στο περιβάλλον και τον τοπικό πολιτισμό γιατί πιθανώς είτε δεν τις είχαν ποτέ, είτε το πιθανότερο δεν τις γνωρίζουν καν.
Έχουν ακριβώς την ίδια νοοτροπία με αυτούς που πριν λίγες εβδομάδες δεν έπαιρναν μέτρα για την προστασία των λαών τους, μόνο και μόνο για να μην πληγεί η οικονομία. Βεβαίως αυτοί κατάλαβαν το λάθος τους και αμέσως έστριψαν… Οι θαυμαστές τους στην Ελλάδα (δηλ. η Ενεργειακή Κυκλάδων) επιμένουν στο λάθος.
Και όλα αυτά την ίδια ώρα που η τοπική μας κοινωνία αγωνίζεται να σταθεί όρθια και να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα, ώστε να ξεκινήσει γρήγορα η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, που στηρίζεται στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον και στην τεράστια πολιτιστική κληρονομιά.
Αυτή την ώρα της δοκιμασίας και της αγωνίας επέλεξαν οι κύριοι της Εταιρείας να επιδείξουν το αληθινό τους πρόσωπο και να προκαλέσουν τη φιλήσυχη τοπική μας κοινωνία.
Είναι εντυπωσιακό πού μπορεί να οδηγήσει η απουσία κοινωνικού ήθους και η απόλυτη προσήλωση στο κέρδος…
Ντροπή, ξανά λοιπόν…
Στην Ελλάδα που θα πρέπει να φτιάξουμε τα επόμενα χρόνια θα απαξιωθούν και θα απομονωθούν αυτοί που δεν σέβονται τον συνάνθρωπο και που αγνοούν την κοινωνία.»

Γιάννης Σιώτος, Δήμαρχος Τήνου

7 Σχόλια

 • Για να πάρετε μια γεύση για το τι έρχεται και το μέγεθος της καταστροφής,που θα υποστούν τα νησιά μας,και μέσα σ αυτά η Ανδρος μας,διαβάστε σήμερα στο LIFO στην ενότητα περιβάλλον,σχετικό άρθρο,το οποίο κάνει αναφορά στις αντιδράσεις,όλων των φορέων προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος,εναντίον του νέου Νομοσχεδίου,το οποίο στον βωμό του χρήματος και κέρδους,ισοπεδώνει τα πάντα,και περνάει οδοστρωτήρας πάνω απο περιοχές natura και ειδικού Κάλους. Δεν σέβεται απολύτως τίποτα.
  Μπετό σίδερο και κακογουστιά παντού.

 • Άντε πάλι τα ίδια και τα ίδια ο Δήμαρχο μας δεν μπορεί να κάνει τίποτα πια για αυτή την υπόθεση είναι τελειωμένη δουλειά
  Έχουν πέσει υπογραφές έχουν πέσει χρήματα απάνω και Από κάτω τραπέζια
  Οι Ανδριώτες Δεν έφερα καμία αντίσταση όλα αυτά τα χρόνια μόνο μια μικρή ομάδα Που προσπαθούσε να παρασύρει κι άλλους
  Αλλά δεν έγινε τίποτα όπως πάντοτε
  Το μόνο που μπορουν να κάνουν είναι μπας και βγάλουμε κάτι Από όλη αυτή την υπόθεση θζNy

 • Μου φαίνεται τα ανώνυμα σχόλια σχόλια δεν θα πρέπει να λαμβάνονται καθόλου υπ’ όψιν

 • Συμφωνώ απολύτως μαζί σας.
  Ο ανώνυμος φαίνεται ότι βιάζεται να δεί τις ανεμογεννήτριες να γυρίζουν στο νησί,μήπως και δεί έκπτωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
  Νο comments.

 • Μα είναι λογική αυτή !! Να χαλάσουμε ένα νησί , να χαλάσουμε την Ελλάδα για να δούμε μια έκπτωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ ??

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio