Νέα

Γιάννης Καπάκης: Στη διάθεσή σας κ. Δήμαρχε… (απάντηση στο εξώδικο του κ. Δ. Λοτσάρη.

 

Απάντηση στο από 7-5-2020 εξώδικο του κ. Δ. Λοτσάρη.

Καμία έκπληξη δεν περιείχε το εξώδικο που μου ενεχυρίασε τελικά η δικαστική επιμελήτρια κατόπιν εντολής του δημάρχου κ. Δ. Λοτσάρη

Πράγματα ειπωμένα, απαντημένα για τα οποία η περαιτέρω επανάληψη, είναι περιττή. Για το τυπικό του πράγματος για τελευταία φορά επιγραμματικά, όσον αφορά τα γεγονότα.

α) Παρουσία και προνομιακή μεταχείριση του «δημοσιογράφου»: Έχω ήδη δηλώσει σε προηγούμενες αναρτήσεις ότι αποδέχομαι τη μαρτυρία του Δημάρχου και του προέδρου του Δ.Σ. για τη μη παρουσία του συγκεκριμένου ατόμου στο χώρου του δήμου, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ στις 27 Απριλίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης. Ωστόσο, η προνομιακή μεταχείριση του συγκεκριμένου μέσου, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά μονίμως, είναι γεγονός που αποδεικνύεται από την παραδοχή του δημάρχου και του προέδρου του ΔΣ για την παροχή διευκολύνσεων και πληροφοριών στην εν λόγω ιστοσελίδα, σε αντίθεση με άλλα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως καταγγέλλεται από το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Andros Portal στις 28/4 με τίτλο «Όχι άλλο κάρβουνο» με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα που επιβεβαιώνει πλήρως την άποψη μας, πράγμα που αποτελεί κοινή πεποίθηση σε οποιονδήποτε παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα της Άνδρου.

β) Όσον αφορά το πραγματικό γεγονός, που αφορά τις συναθροίσεις και ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη πέραν από τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται, λαμβάνονται υπόψη και άλλες παράμετροι, όπως αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων, χρήση μασκών και γαντιών κ.α. που όπως αποδεικνύεται από το ίδιο το βίντεο δεν τηρήθηκαν. Όμως, γι’ αυτό αλλά και για άλλα ασκήσαμε πολιτική κριτική, όπως κάνουμε πάντα, χωρίς στόχο ή μέσο τη συκοφάντηση οποιουδήποτε, αλλά την πραγματικότητα και την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων συνθηκών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παρισταμένων. Εκτός των άλλων, ομολογούμε ότι δεν καταλαβαίνουμε επίσης, τη σκοπιμότητα γιατί η συμπολίτευση με τους υπαλλήλους έπρεπε να είναι συγκεντρωμένη σε μια αίθουσα και η αντιπολίτευση με τηλεδιάσκεψη ο καθένας ξεχωριστά από τα σπίτια της. Εάν επικαλείστε τη συγκεκριμένη διάταξη που αφορά την δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Δ.Σ. τότε θα έπρεπε να είχατε καλέσει όλους τους συμβούλους σε κατάλληλο χώρο για λόγους ισότητας και ισονομίας.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο δήμαρχος μπορεί να αισθάνεται πιο βολικά από μια τέτοιου είδους διαμάχη περί «Όνου σκιάς» για να αποφύγει τη συζήτηση από τα πραγματικά και στην παρούσα φάση ιδιαίτερα αυξημένα προβλήματα του νησιού, όπως υγεία, τουρισμός, οικονομική επιβίωση των κατοίκων, υποδομές, διαφάνεια, δημοκρατία, περιβάλλον (απορρίμματα, ανεμογεννήτριες κ.α.), μεταφορές, πολιτισμός κ.λπ.

Εμείς σ’ αυτά, πολύ πιο έντονα και ουσιαστικά θα δώσουμε το βάρος από εδώ και πέρα με προτάσεις, κριτική και δημόσιο διάλογο με όλους και ανοικτά με την κοινωνία.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για να δείξουμε ο καθένας τη συμβολή του, τις ευθύνες του και τις πρωτοβουλίες του με κοινό γνώμονα πάντα την πρόοδο αυτού του τόπου.

Επαναλαμβάνω και πάλι κλείνοντας, ότι τέτοιου είδους κακές πρακτικές όπως έχει αποδείξει η ιστορία που μόνο διχόνοια, διχασμό και τοξικό κλίμα προκαλούν, δε μας ενδιαφέρουν, δεν μας αφορούν, δεν πρόκειται να τις ακολουθήσουμε, δε μας ταιριάζουν, τις αφήνουμε στο παρελθόν.

_________________________

Γ. Καπάκης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ” Άνδρος της Ζωής μας”

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Τηλ.22820 41441

Απροβάτου, 84501 Άνδρος

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio