Νέα

Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου συγκροτείται επιτροπή στήριξης των επαγγελματιών της Άνδρου.

“Έχοντας ήδη μπει στην περίοδο όπου οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας είναι ήδη ορατές, είναι ανάγκη να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών των τοπικών μας επιχειρήσεων αλλά και των ευπαθών ομάδων πολιτών.
Αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα η λήψη μέτρων για επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Επειδή όμως η εξέλιξη της πανδημίας είναι μία δυναμική διαδικασία, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την τοπική κοινωνία, να παρακολουθούμε στενά τις όποιες νεότερες επιπτώσεις και να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες στήριξης στο μέτρο που μας επιτρέπουν οι οικονομικές και διοικητικές συνθήκες του Δήμου και στα πλαίσια των νομοθετικών ρυθμίσεων που προωθεί το Υπ Εσωτερικών.
Προς αυτή την κατεύθυνση και ως πρώτο άμεσο βήμα θα συγκροτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της 14/5/2020 επιτροπή από επαγγελματίες του Νησιού μας.
Αντικείμενο της επιτροπής θα είναι, σε συνεργασία με τα στελέχη του Δήμου-αυτοδιοικητικά και υπηρεσιακά-να εισηγηθεί άμεσα προς την διοίκηση μέτρα στήριξης των επαγγελματιών του Νησιού.
Κύριο χαρακτηριστικό θα πρέπει να είναι από την μια η στήριξη των επιχειρήσεων όλων των παραγωγικών κλάδων του Νησιού , από τον πρωτογενή τομέα μέχρι την λιανική πώληση και την ίδια στιγμή η προστασία των ευπαθών ομάδων.
Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!”

Δημήτρης Λοτσάρης

Δήμαρχος Άνδρου

1 Comment

  • Για εκείνα τα μέτρα που σας έχει προτείνει η μείζων αντιπολίτευση εδώ κι εβδομάδες δεν έχετε να πείτε ούτε λέξη; Ούτε ναι ούτε όχι; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Αφήστε ένα σχόλιο