Νέα

Γιάννης Καπάκης: Εξωδίκων συνέχεια…

Προαναγγελθέν το 2ο εξώδικο και με αποκλειστικό σκοπό τη φίμωση μας. Όπως φαίνεται από το περιεχόμενο και ύφος του εξωδίκου, αυτό προέρχεται από ενιαίο κέντρο αποφάσεων με τους ίδιους πρωταγωνιστές, εναντίον ενός “κοινού εχθρού” που “τολμά” να ερευνά, να αμφισβητεί και να κρίνει τη διοίκηση του Δήμου και τον τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων που απασχολούν τους δημότες.

Δε θα επαναλάβουμε τα ίδια για το συγκεκριμένο γεγονός μιας και θεωρούμε ότι το θέμα έχει εξαντληθεί. Διευκρινιστικά μόνο αναφέρουμε ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι και δεν πρέπει να είναι πολιτικός αντίπαλος.

Πολιτικοί “αντίπαλοι” είναι όσοι εκτίθενται πολιτικά στις εκλογές, θέτουν τον εαυτό τους, τις θέσεις τους και τις ενέργειες τους στην κρίση των δημοτών. Είναι αδιαπραγμάτευτο και “επιβαλλόμενο” από την δημοκρατία, δικαίωμά των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων να συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις, θίγουν τα κακώς κείμενα, κρίνουν και να διαφωνούν, δημοκρατικά και δημόσια και όχι με εξώδικα και δικαστήρια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε εμείς, χωρίς να αναλωνόμαστε σε προσωπικές επιθέσεις και αντιπαλότητες.

Όπως είναι γνωστό πολλοί έχουν προσπαθήσει, δυστυχώς γι’ αυτούς με αποτυχία να μετατρέψουν την πολιτική ζωή και πολιτική κριτική σε νομικά κολάσιμη πράξη, με κυρίαρχο στόχο την φίμωση των πολιτικών τους αντιπάλων και κάθε διαφορετικής φωνής.

Μέχρι τώρα δεν απαντήσαμε με δικαστικές ενέργειες στις συνεχείς και επανειλημμένες δια του τύπου προκλήσεις (ψέματα, βρισιές, συκοφαντίες κ.λπ), αφήνοντας τον κόσμο να κρίνει και να αποφασίσει, αφού πρώτα ενημερωθεί όσον είναι δυνατόν. Ίσως να έχει εκληφθεί από κάποιους ως αδυναμία και να έχουμε καταστεί για αυτό το λόγο “εύκολος στόχος”. Δεν είναι όμως αδυναμία. Ήταν επιλογή και πολιτική στάση.

Όμως εφόσον κάποιοι θέλουν να μεταφερθεί η αναζήτηση της αλήθειας και ο ορθός πολιτικός λόγος σε νομικό επίπεδο, αυτό και θα γίνει και εκεί θα φανεί ποιος θα δικαιωθεί και θα επιβεβαιώσει το ρόλο που έχει επιλέξει. Εκείνο πάντως που δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε είναι ότι δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να σωπάσουμε, όπως επιδιώκεται και πάντα δημόσια και στο φως της ημέρας θα διεκδικούμε τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την αλήθεια και τη συμμετοχή στην πολιτική και κοινωνική ζωή, για το καλό αυτού του τόπου.

Γιάννης Καπάκης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης

Δήμου Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο