Νέα

Η Άνδρος της ζωής μας: Το αφήγημα της ανάλγητης αντιπολίτευσης

Απάντηση της Δημοτικής Παράταξης ” Η Άνδρος της ζωής μας” στην ανακοίνωση  του Δημάρχου Άνδρου

Κύριε Δήμαρχε,

Με βάση το άρθρο 10 Παράγραφος 7 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου είναι υποχρεωτική η αποστολή εισηγήσεων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Επανειλημμένα σας έχουμε επισημάνει στο παρελθόν τη μη έγκαιρη ή και καθόλου αποστολή εισηγήσεων και αιτιολογικών εκθέσεων αλλά συνεχίζετε στην ίδια πολιτική επιλογή, όπως και για το Δ.Σ. της 14/5.
Από την αρχή της θητείας μας, έχουμε θέσει πολλά έγγραφα ερωτήματα, καθώς και στη διάρκεια των συνεδριάσεων των Δ.Σ., αλλά συνεχίζετε στην ίδια πολιτική επιλογή να μένουν αναπάντητα.
Μιλάτε για ανακοινώσεις στο facebook συνεχώς, όταν έχετε καταργήσει το γραφείο τύπου του Δήμου και για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας, πρέπει να είναι ή ακόλουθοι της προσωπικής σας σελίδας στο facebook ή της γνωστής ιστοσελίδας διότι εκεί βγαίνουν πρακτικά οι ανακοινώσεις σας.

Για το αναβληθέν Δημοτικό Συμβούλιο, παρακάμπτετε το σημαντικό θέμα της έλλειψης στοιχείων του βιολογικού της Υδρούσας και κάνετε άτεχνες αναφορές στην ευαισθησία σας για τους επαγγελματίες του νησιού. Σας υπενθυμίζουμε ότι:

• Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας δεν έχουμε ακούσει στοχευμένες προτάσεις για την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας ούτε από εσάς, ούτε από τους κατ’ ύλη Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους, ενώ ήδη η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μέτρα όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι της Χώρας. Τα αντανακλαστικά σας είναι χαρακτηριστικά για άλλη μια φορά.
• Ενώ χάνεται η τουριστική περίοδος του νησιού, δεν έχουμε ακούσει καμία πρόταση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που προεδρεύει της Τουριστικής Επιτροπής για την προβολή του νησιού και την προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού.
• Την προηγούμενη εβδομάδα σας στείλαμε αίτημα για τον κλάδο των επαγγελματιών που μισθώνουν παραλίες για το 2019 για να ετοιμάσουμε προτάσεις ανακούφισης για το 2020 και να τις επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς.
• Στη συζήτηση της Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού (που δεν ισοσκέλιζε για άλλα μια φορά) εκφράσαμε ανησυχίες για την πρόβλεψη των εσόδων του Δήμου στη βάση αναπροσαρμογής τους στα στοιχεία του προηγούμενου έτους, και περιμένουμε τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου για να δούμε την σχετική τους απόκλιση με τα πραγματικά δεδομένα.
• Προτάσεις της μείζονας αντιπολίτευσης και ανεξάρτητου Συμβούλου έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά δεν ακούσαμε ποτέ κάποια αντίδρασής σας σε αυτές

Κύριε Δήμαρχε,

Προσπαθείτε να διατηρήσετε επικοινωνιακά το μονοπώλιο της αγωνίας για τους επαγγελματίες του νησιού, όταν οι πράξεις σας με εκκωφαντικό τρόπο δείχνουν το αντίθετο. Διαθέτετε όλα τα εργαλεία να δουλέψετε απρόσκοπτα και μονίμως επικαλείστε την ανάλγητη αντιπολίτευση που δήθεν σας βάζει εμπόδια. Η καραμέλα αυτή έχει λιώσει πια.
Για άλλη μια φορά σας καλούμε να γνωστοποιήσετε με εισήγησή σας τις σκέψεις σας για την επιτροπή: α) Ποια η σύνθεσή της σχετικά με τα μέλη, τους επαγγελματικούς κλάδους, τα δημοτικά διαμερίσματα, τις παρατάξεις, τους φορείς που θα εκπροσωπηθούν; β) Ποιες οι λεπτομέρειες λειτουργίας της;

Σεβόμενοι τον θεσμικό μας ρόλο και τους πολίτες που εκπροσωπούμε, σας γνωρίζουμε για ακόμα μια φορά ότι χωρίς την άρτια και βάσει του κανονισμού, προετοιμασία των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις. Είναι πρόσφατη η εμπειρία του σχηματισμού της πρώτης Επιτροπής για τις Ανεμογεννήτριες που εισηγηθήκατε με πρόχειρο τρόπο και καταργήθηκε από τις εξελίξεις αλλά και της Επιτροπής Αγώνα που ενώ είστε Πρόεδρος πάντα απουσιάζετε από τις συνεδριάσεις της.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών επισυνάπτουμε και την επιστολή που σας αποστείλαμε πριν τη συνεδρίαση και το αντίστοιχο αίτημα των μισθώσεων.

Με εκτίμηση,
Η Άνδρος της Ζωής μας

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio