Νέα

Επιτροπή τουρισμού, Δήμος και Επαγγελματίες προετοιμάζουν την Άνδρο για την επόμενη ημέρα στον τουρισμό.

Άνδρος, 25  Μαΐου 2020

Σε εξέλιξη είναι η προετοιμασία της Άνδρου για την επόμενη ημέρα στον τουρισμό. Από τις 25 Μαΐου επιτρέπεται το γιώτινγκ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Τουρισμού.  Οι επιχειρήσεις εστίασης ανοίγουν επίσης σήμερα, τη Δευτέρα 25 Μαΐου με αντικείμενο που επικεντρώνεται σε υπηρεσίες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης και δραστηριότητες παροχής ποτών.

Η νέα πραγματικότητα επιβάλλει την ευρεία χρήση μασκών, αντισηπτικών και αυστηρή τήρηση των αποστάσεων.  Αξίζει να αναφερθεί πως στα μπαρ, τα καφέ, τα εστιατόρια και τα ταχυφαγεία θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 2 τ.μ., ενώ σε κάθε τραπέζι θα κάθονται έως έξι άτομα, εξαιρουμένων πρόκειται των οικογενειών με ανήλικα τέκνα. Σημαντική βοήθεια στην κατανόηση του νέου πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης προσφέρει ο οδηγός του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων – ΕΦΕΤ (https://www.efet.gr/files/pdf/other/odigos-epan-estiasis.pdf)  που περιέχει  απλές και πρακτικές οδηγίες επανεκκίνησης, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού.

Παράλληλα, με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες του τουρισμού του νησιού, με στόχο το άνοιγμα των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων δωδεκάμηνης λειτουργίας τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και των εποχιακών καταλυμάτων τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Αντίστοιχη είναι και η προεργασία από πλευράς του Δήμου για την κάλυψη εύρους θεμάτων.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, με την συμμετοχή και του Δήμαρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη στην οποία  παρουσιάστηκε πλάνο κατευθύνσεων από ειδικούς σε επίπεδο διαχείρισης κρίσης στον τομέα της Τουριστικής προβολής και ακολούθησαν εύστοχες τοποθετήσεις από τα μέλη της Επιτροπής. Η σύσκεψη που συντόνισε και οργάνωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Νίκος Μουστάκας κατέληξε σε βασικές κατευθύνσεις για το επόμενο διάστημα που αφορά την ενημέρωση και επεξεργασία για τα πρωτόκολλα, τη στοχευμένη προβολή στην Ελληνική αγορά και το εξωτερικό , τη δημιουργία του κατάλληλου μηνύματος  για τον ταξιδιώτη, αλλά και τον έγκαιρο προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν του 2021, ταυτόχρονα με τις όποιες κινήσεις για φέτος.

Επικαλούμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο κ. Μουστάκας τόνισε την ανάγκη για εντατικότερη επικοινωνία μεταξύ  των μελών της Επιτροπής στο επόμενο κρίσιμο διάστημα, που αναμένονται νέες εξελίξεις σε διάφορα πεδία, όπως διακρατικές συμφωνίες για τον διεθνή τουρισμό, ολοκλήρωση πρωτοκόλλων κ.α.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, ο Δήμος είναι σε διαρκή συνεννόηση με φορείς και διερευνά δράσεις για την καλύτερη δυνατή ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας, βάσει των νέων συνθηκών. Αναφορικά με την ιδιαιτερότητα της εποχής, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Νίκος Μουστάκας  επισήμανε τα παρακάτω: «Φέτος θα ζήσουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, ωστόσο μαζί με τους επαγγελματίες του τουρισμού του νησιού θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους ταξιδιώτες που θα μας εμπιστευτούν τις διακοπές τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Με σοβαρότητα, ψυχραιμία και αισιοδοξία, μπορούμε μαζί να διαβούμε τη δύσβατη διαδρομή, τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η Επιτροπή Τουρισμού και ο Δήμος Άνδρου είμαστε εδώ, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας  με όλους, για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες μας με τελικό σκοπό να χαρίσουμε μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες!»

Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio