Νέα

Επιστολή- παρέμβαση του Αντιδημάρχου τουρισμού, Ν. Μουστάκα, στον Υπουργό Τουρισμού σχετικά με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα

 

 

Παρέμβαση για τα θέματα των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για Τουριστικά Καταλύματα έκανε ο  Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, κ. Νίκος Μουστάκας με επιστολή του στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. Εν αναμονή της δημοσίευσης της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και αφουγκραζόμενος  τις ανησυχίες των επαγγελματιών της Άνδρου, ο  κ. Μουστάκας ζητάει μέσα από την επιστολή να τεθούν ως εξίσου κορυφαίες προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού οι παρακάτω εργασίες αναφορικά με την επεξεργασία των Πρωτοκόλλων:

  • Έκδοση επεξηγηματικού εγχειριδίου των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για τους επαγγελματίες του Τουρισμού. Στόχος θα είναι η ανάλυση και η επεξήγηση κάθε ενότητας και παραγράφου του Πρωτοκόλλου με σαφή παραδείγματα και διαχωρισμούς εννοιών, όπως «Υποχρεώνεται, «Συνιστάται», «Αποτυπώνεται», κ.α.
  • Δημιουργία μίας εκδοχής του Πρωτοκόλλου, κατάλληλης για ανάγνωση/ κατανόηση από τον εν δυνάμει ταξιδιώτη και μετάφραση του περιεχομένου της σε όσες γλώσσες προβλέπεται η αντίστοιχη σύνδεση της Ελλάδας με τις χώρες του εξωτερικού για φέτος.
  • Δημιουργία μίας ειδικής ενότητας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ που θα ενημερώνει και θα καταγράφει έγκριτα δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια κατάρτισης (webinars) των επαγγελματιών του Τουρισμού στα πρωτόκολλα.

Όπως επισημαίνεται στο τέλος της επιστολής, η άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου στα παραπάνω πεδία θα συμβάλει στο να μετουσιωθούν οι θυσίες που έγιναν μέχρι σήμερα σε προϋποθέσεις για την ουσιαστική επανεκκίνηση του Ελληνικού Τουρισμού.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio