Νέα

Πρόσκληση σε Καθαρισμό των παραλιών Μύλος, Φελλός, Ατένι και Παραπόρτι της Άνδρου (14.06.2020)

Μετά τον επιτυχημένο περυσινό καθαρισμό στο Παραπόρτι, φορείς του νησιού επεκτείνουν τη δράση και σε άλλες παραλίες του νησιού και σας προσκαλούν στον καθαρισμό των παραλιών Μύλος, Φελλός, Ατένι και Παραπόρτι.

Οι καθαρισμοί θα λάβουν χώρα ταυτόχρονα στις παραλίες την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 στις 11:00 .

Στο πλαίσιο της δράσης οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τις διοργανώτριες ομάδες για τα πλαστικά που καταλήγουν στις θάλασσές μας και το πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος και θα ακολουθήσουν οι καθαρισμοί των παραλιών. Τα απορρίμματα που θα συλλεχθούν θα παραληφθούν από τις παραλίες από την ομάδα του έργου LIFE Andros Park.

Οι καθαρισμοί αποτελούν μια ευκαιρία να ξαναβρεθούμε μετά από καιρό αναλαμβάνοντας δράση για τη φροντίδα του τόπου μας. Απευθύνονται σε οικογένειες, νέους, ενήλικες και παιδιά.

Τα σημεία συνάντησης και οι υπεύθυνοι ανά παραλία είναι:

Μύλος, Κόρθι: Παλιά Ηλεκτρική, Ναυτικός Όμιλος Κορθίου / Βάσω Καραντζοπούλου, 6936817060

Φελλός, Υδρούσα: Τέλος του χωματόδρομου / Μαρία Κοζανίτη, 6987324053

Ατένι, Υδρούσα: Τέλος του χωματόδρομου / Γιάννης Κέσαρης, 6945200022

Παραπόρτι, Χώρα: Beach Bar “The Rock” / Δημήτριος Κοκκίνης, 6946600272

Η δράση υλοποιείται από τη Λέσχη Ανδρίων – Andrion Club, την Εθελοντική Ομάδα Νέων Υδρούσας, τον Ναυτικός Όμιλος Κορθίου Άνδρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακοίλου «Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», τον ΝΟΑ Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, το έργο LIFE Andros Park – με συμμετοχή του Δήμου Άνδρου και της Καΐρειος Βιβλιοθήκη -, το Λιμεναρχείο Άνδρου, τον Seda Andros – Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, τον Σύλλογο Γυναικών Κορθίου Άνδρου, την Andros Routes-Άνδρου Μονοπάτια, την Άνδρος Κοιν.Σ.Επ., το One Foot Forward, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου – ΚΠΕ Κορθίου και το ΑΥΛΑ – Κέντρο Παραστατικών Τεχνών.

Σας περιμένουμε με χαρά. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας νερό και καπέλο.

Η δράση γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της HELMEPA – Hellenic Marine Environment Protection Association.

Χορηγός επικοινωνίας: AsterasRadio 92fm.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας όλες τις προφυλάξεις, ώστε να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ σε κάθε παραλία θα είναι διαθέσιμα αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσης.

Καθώς η κατάλληλη περίοδος για την αποφυγή ενόχλησης πουλιών που φωλιάζουν στο κομμάτι της παραλίας έχει παρέλθει, έχουν επιλεγεί αποκλειστικά παραλίες που είτε βρίσκονται κοντά στους κεντρικούς οικισμούς του νησιού, είτε χρησιμοποιούνται ήδη τακτικά και δεν αναμένεται να έχουν φωλιάσει σε αυτές πουλιά στην αμμουδιά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio