Νέα

Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης από πετρελαιοειδή στο Λιμένα Γαυρίου

Άσκηση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης από πετρελαιοειδή στο Λιμένα Γαυρίου Άνδρου, πραγματοποιήθηκε στις 19.06.2020, μετά από συντονισμό και συνδιοργάνωση του Λιμεναρχείου Άνδρου (Μανιδάκης Δημήτριος, Υπολιμενάρχης Άνδρου) και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου (Μαντζώρος Γεώργιος, Συντονιστής Επιχειρήσεων Άνδρου), σε συνεργασία με την μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον Ελλαδικό Χώρο τα τελευταία 42 χρόνια, «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.».

Κατά την διάρκεια της άσκησης διαπιστώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα του φορέα με συμμετοχή του Seda Andros, μελών της Λέσχη Ανδρίων – Andrion Club και του ΝΟΑ Ναυτικός Όμιλος Άνδρου.

Η επαγρύπνηση και επιφυλακή του Λιμενικού Σώματος Άνδρου με τη συμμετοχή του πλωτού Λ.Σ. 346 και η άσκηση ετοιμότητας στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Την πόντιση, ρυμούλκηση και έλξη πλωτού φράγματος εγκεκριμένου τύπου ΥΝΑΝΠ με πλωτά μέσα επιφυλακής του Δ.Λ.Τ. Τήνου-Άνδρου κάτω από αντίξοες συνθήκες, που ξεπέρασαν τα 5 beaufort, ακολούθησε η διευθέτηση και αγκυροβόληση 2 αγκυροβολίων προς επίτευξη του αρχικού σεναρίου σχεδιασμού της άσκησης ετοιμότητας.

Στην συνέχεια το σύνολο του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού πλύθηκε με γλυκό νερό προς αποφυγή διάβρωσης και τακτοποιήθηκε στο εμπορευματοκιβώτιο αντιρρυπαντικού εξοπλισμού που βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα της προβλήτας του Λιμένα Γαυρίου Άνδρου, ώστε να εξασφαλίζεται η άμεση ρίψη του στη θάλασσα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio