Νέα

Το τριήμερο «1st Andros Experience» στην Υδρούσα

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 ολοκληρώθηκε στην περιοχή της Υδρούσας το τριήμερο τριαθλητικό event «1st Andros Experience», υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου και σε συνδιοργάνωση με τον Κολυμβητικό Σύλλογο Επιλέκτων Swimming Club.
Παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι έπνεαν με μεγάλη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, οι αγώνες διεξήχθησαν κανονικά και με επιτυχία.
Συνολικά επισκέφθηκαν το νησί 220 αθλητές με τους συνοδούς τους, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε ένα ή και περισσότερα αθλήματα, καθώς επίσης και ομάδα 35 ατόμων που εκπροσωπούσαν τους διοργανωτές. Εκ μέρους του Δήμου συγκροτήθηκε επιτροπή, με έργο την υποβοήθηση στη διεξαγωγή της όλης αθλητικής δραστηριότητας και την υποστήριξη στις εργασίες των διοργανωτών κατά την προετοιμασία, μα και κατά την υλοποίηση του προγράμματος.
Το πρόγραμμα αναλυτικά περιείχε:
● Την Παρασκευή 10/07: αγώνα δρόμου 3.000μ. στο Γαύριο για όλες τις ηλικίες με προαιρετικό κόστος συμμετοχής. Τα έσοδα διατέθηκαν στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων.
● Το Σάββατο 11/07: κολυμβητικά events 750μ., 3.600μ., και 5.200μ. ανδρών & γυναικών, παιδικό κολυμβητικό event 200μ. και Swim Relays 3Χ400μ. στο Μπατσί.
● Την Κυριακή 12/07: Sprint Aquathlon (750μ. κολύμβηση & 5.000μ. τρέξιμο) και Sprint Triathlon (750μ. κολύμβηση, 20.000μ. ποδηλασία & 5.000μ. τρέξιμο).
Στους αγώνες συμμετείχαν και αθλητές από την Άνδρο, καθώς επίσης και εθελοντές που με τη συμβολή τους διευκόλυναν την προσπάθεια των αγωνιζόμενων, των διοργανωτών και της επιτροπής.
Με την προοπτική τέτοια δρώμενα να γίνουν θεσμός και να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, ζήσαμε την εξέλιξη της διοργάνωσης βήμα βήμα, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρίες που ευελπιστούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά στο μέλλον και να τις αξιοποιήσουμε οργανώνοντας νέες αθλητικές ιστορίες, με βελτιωμένες πρακτικές.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες χορηγούς και υποστηρικτές, που με τον τρόπο του ο καθένας συνέβαλλε σημαντικά στη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών φιλοξενίας στον τόπο, που για πρώτη φορά υποδέχτηκε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες, που έδειξαν κατανόηση και ανέβαλαν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια του αγώνα τριάθλου, όταν χρειάστηκε για λίγο να κλείσει ο δρόμος. Σεβάστηκαν απόλυτα το γεγονός ότι έπρεπε να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή ολοκλήρωση της διαδρομής, μα κυρίως η ασφάλεια των αθλητών. Ευχαριστούμε την Αστυνομία, το Λιμενικό τη Πυροσβεστική και το Σ.Ε.Δ.Α. για την καίρια παρουσία και βοήθειά τους στην εξέλιξη της διαδικασίας. Τέλος, ευχαριστούμε τόσο τη δημοτική κοινότητα Μπατσίου, όσο και τη δημοτική κοινότητα Γαυρίου για την άψογη συνεργασία και αρωγή στην προσπάθειά μας για ένα όσο το δυνατό πιο άρτιο αποτέλεσμα.
Δίνουμε ραντεβού τον επόμενο Ιούνιο, με την ελπίδα ότι έχουν μπει πλέον οι βάσεις ώστε να κερδίσουμε ακόμα ένα στοίχημα ενωμένοι και λίγο πιο πλούσιοι σε πολιτισμό, αθλητικό πνεύμα και ευγενή άμιλλα.

Εκ μέρους της Επιτροπής Διοργάνωσης

Αφήστε ένα σχόλιο