Νέα

Η Άνδρος της ζωής μας: Το αγοραίο ύφος του κυρίου Λοτσάρη δεν ταιριάζει στην Άνδρο

Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες της αγοραίας συμπεριφοράς του κυρίου Λοτσάρη. Με αφορμή την παραποίηση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που έθεσε η κ. Μαμάη, η οποία και δικαιώθηκε φυσικά μετά από παρέμβαση για ορθή επανάληψη από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, ο Δήμαρχος Άνδρου κατά τη διάρκεια του τελευταίου ΔΣ μας ξεδίπλωσε για άλλη μια φορά τις απαράμιλλες ικανότητές του.
Ο κύριος Λοτσάρης, υπό την ανοχή του Προέδρου του Δ.Σ., άρχισε να ειρωνεύεται, να προσβάλλει και να χρησιμοποιεί απίστευτες εκφράσεις.

Ενώ στο θέμα των ανεμογεννητριών συντάσσεται με το «κράτος δικαίου», στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τον έχουμε ακούσει αρκετές φορές αποσβολωμένοι να χαρακτηρίζει τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη ως «νόμο τραβεστί». Η γνωστή επωδός του απέναντι στο σύνολο του έργου της προηγούμενης κυβέρνησης στο τελευταίο της επεισόδιο περιελάβανε και «παραμάγαζα του Σύριζα» αλλά ακούσαμε και το αμίμητο του κ. Μπάλλα «ο Σύριζα τα έκανε μπουρδέλο» με στεντόρειο ύφος.

Και αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά, αλλά αποτελεί μόνιμη και επαναλαμβανόμενη τακτική από την παρέα του δημάρχου, με συνεχείς, εκτός θέματος, τόπου και χρόνου προσβλητικές αναφορές, εναντίον των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά και νέων δημοτικών συμβούλων που δε συμφωνούν μαζί τους και έχουν αποδείξει μέχρι τώρα ότι με τις θέσεις τους, τις γνώσεις τους, τις απόψεις τους μόνο θετική προσφορά μπορεί να έχουν στην εξέλιξη του δήμου και την προοπτική αυτού του τόπου. Κατά τα άλλα φωνασκούν ότι αναζητούν συναινέσεις και συνεργασίες, αλλά μόνο με βούρδουλα και υποταγή, ρουσφετολογικές αυθαιρεσίες και απύθμενες απευθείας αναθέσεις.

Πρόκειται πλέον για μόνιμο φαινόμενο των κ.κ. Λοτσάρη, Μπάλλα και Γιαννίση να πλειοδοτούν κομματικά, στοχεύοντας σε συγκεκριμένα ακροατήρια, μιλώντας άτοπα για την κεντρική πολιτική σκηνή στα Συμβούλια του Δήμου Άνδρου! Τι και αν το νησί επενδύει στον πολιτισμό, αυτό για τον Δήμαρχο και την παρέα του φαίνεται να μην έχει καμία σημασία. Που είναι ο πάτος στο βαρέλι; Μας έφυγε ο πάτος…

Με απύθμενη υποκρισία και κρεσέντο θράσους και ευτελισμού ακούσαμε τον Δήμαρχο Άνδρου κύριο Λοτσάρη να χαρακτηρίζει Συμβούλους ως «κοπέλια της απλής αναλογικής», «το αγόρι από το Λαύριο που άφησε το Γαύριο», «έχω πολλές ατάκες για πάρτι σου σήμερα» και πολλά άλλα, με ανεκδιήγητο αποκορύφωμα του παραληρήματός του, αναφορά σε θέματα υγείας συναδέλφου Δημοτικού Συμβούλου, παραβιάζοντας κάθε έννοια ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Ο κύριος Λοτσάρης φαίνεται να θαυμάζει μάλλον ηγέτη γειτονικής «φίλης και συμμάχου» μας χώρας, διαφορετικά δεν εξηγείται ότι γνωρίζει τις πολιτικές πεποιθήσεις όλων μας και τις στηλιτεύει κατά το δοκούν.

Δυστυχώς, κανείς από τους Συμβούλους της συμπολίτευσης, πόσο μάλλον που οι μισοί ήταν και σύμβουλοι του Γιάννη Γλυνού, δεν τόλμησε να ψελλίσει ή ξεστομίσει κάτι, μπροστά στο απαράδεκτο κρεσέντο του Δημάρχου Άνδρου. Κατά τα άλλα ο αείμνηστος Γιάννης Γλυνός ήταν δάσκαλος του νυν δημάρχου… Πέρασε και δεν άγγιξε.

Ο κύριος Λοτσάρης σε κάποια στιγμή μας παρέθεσε και ποσοστά συμμετοχής στην Οικονομική Επιτροπή, της οποίας οι Συνεδριάσεις παραμένουν κλειστές (χωρίς απευθείας μετάδοση πριν κορονοϊού και χωρίς τηλεδιάσκεψη μετά κορονοϊού). Μέμφεται την αντιπολίτευση συνεχώς, όταν ο ίδιος απαξιώνει τα συλλογικά όργανα όσο κανείς άλλος. Θα είχε όμως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μας αντιπαραβάλει τις συμμετοχές, το πλήθος των παρεμβάσεων και εισηγήσεων της τωρινής αντιπολίτευσης με την αντίστοιχη παρουσία στην αντιπολίτευση των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Τηνιακού, Μακρή, Βενετίκη, συμπεριλαμβανομένου και κ. Μπάλλα πριν αναλάβει καθήκοντα προέδρου η οποία ήταν παντελώς ανύπαρκτη. Και να μη ξεχνάμε και το αμίμητο από τον πρόεδρο του ΔΣ, στην προηγούμενη του θητεία που την κοπάνησε και έφυγε από το από το νησί την ίδια ώρα που ο ίδιος είχε συγκαλέσει συμβούλιο. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις.

Λογικό επακόλουθο της ένδειας, ήταν το δίχτυ προστασίας και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τον «εκπρόσωπο Τύπου». Ενώ απουσιάζει από πολλά συμβούλια, καταφέρνει πάντα και με ακάματο τρόπο να παρουσιάζει ρεπορτάζ ποιότητας, κάτι από Espresso και Αυριανή μαζί. Πάνω μαίνεται η γιορτή, κάτω οργιάζουν οι φαντασιώσεις.

Επί του προκειμένου τώρα. Η κυρία Μαμάη ήδη έχει ζητήσει εγγράφως το βίντεο και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από τον πρώτο πολίτη του τόπου, πέρα από την έλλειψη σεβασμού αποτελεί και ποινικό αδίκημα σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σημειώνεται ότι το βίντεο της συνεδρίασης και ενώ έχουν περάσει δύο ημέρες δεν έχει δημοσιευτεί από τη δημοτική αρχή, όπως συνήθιζε με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Καλούμε τους ανδριώτες να δουν το βίντεο για να διαμορφώσουν ιδία άποψη και για να επαληθευτούν οι ισχυρισμοί μας. Από την πλευρά μας θα ασκήσουμε οποιαδήποτε δυνατότητα και νόμιμο μέσο έχουμε στη διάθεση μας για να αλλάξει αυτή σοβούσα κατάσταση, γιατί ακόμη τρία χρόνια με τέτοιου είδους διοίκηση και λογική θα είναι απόλυτα καταστροφική για το νησί.

1 Comment

  • Ο δήμαρχος να κάνει μαθήματα καλής συμπεριφοράς. Εν ανάγκη δημοσία δαπάνη. Η καλή συμπεριφορά είναι πολιτική στάση ήθους. Θα μου πείτε παντού βρίζονται. Καιρός να σταματήσει αυτή η αγοραία αντίληψη της πολιτικής. Και όπως λέει το άρθρο δεν αξίζει η Άνδρος μας τέτοιες συμπεριφορές

Αφήστε ένα σχόλιο