Νέα

Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε! Κλείνει άρον άρον στις 31/08 η πλατφόρμα δήλωσης-διόρθωσης τ. μ. ακινήτων προς τους Ο.Τ.Α.


Ολοκληρώνεται στις 31/08, η δυνατότητα ηλεκτρονικής δήλωσης-διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων στους Δήμους…. Μία κίνηση άνευ λογικής από πλευράς Υπουργείου, αφού ουσιαστικά αφαιρεί το δικαίωμα σε χιλιάδες πολίτες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.
Όσο και αν προσπαθώ, δεν μπορώ να καταλάβω την τακτική ορισμένων να κλείσουν τόσο νωρίς την πλατφόρμα δήλωσης-διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων (κτισμάτων- οικοπέδων κτλ.) στους Δήμους, όταν μάλιστα οι ίδιοι αναφέρουν ότι μέχρι τώρα πάνω από 1.000.000 πολίτες την έχουν χρησιμοποιήσει….
Δηλαδή η φιλοσοφία αυτής της πλατφόρμας, που ήταν να δηλωθεί από όλους τους πολίτες, η περιουσία τους, ώστε οι Δήμοι να εισπράττουν περισσότερα έσοδα, χωρίς να επιφορτιστούν οι ήδη υποστελεχομένες υπηρεσίες τους με την εργασία αυτή, που δεν θα τελείωνε όχι σε έξι μήνες αλλά ούτε σε έξι χρόνια, πάει περίπατο;
Αναρωτιέμαι κ. Υπουργέ, η δυνατότητα αυτή που δώσατε για λίγους μήνες στους πολίτες, τώρα γίνεται άλλο ένα μέτρο πίεσης και παραγωγής προστίμων και προσαυξήσεων;
Σε ποιους;
Στους ήδη ταλαιπωρημένους και οικονομικά – κοινωνικά εξαθλιωμένους Έλληνες πολίτες….
Γιατί;
Πείτε μας το παραπάνω κόστος αν η πλατφόρμα μείνει ανοικτή μέχρι να δηλωθεί και το τελευταίο ακίνητο στην Ελληνική Επικράτεια…..
Έλεος κ. Υπουργέ, αφήστε την πλατφόρμα των Ο.Τ.Α. ανοιχτή μέχρι 31/12/2020 για να μπορέσουν όλοι οι Έλληνες Πολίτες να δηλώσουν-διορθώσουν την ακίνητη περιουσία τους στους Δήμους όλης της Χώρας, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις…
Εκτός αν είσθε της λογικής, όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε και οι υπόλοιποι στον Καιάδα… Ε όχι, δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα….
Συγνώμη για το ύφος, είναι η κούραση αλλά και η αδικία που καμιά φορά σε πνίγει…..

Λογιστικό Γραφείο Χρήστου Βουραζέρη

και Συνεργατών

Αφήστε ένα σχόλιο