Νέα

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης με τον ανδριώτη Δημοσθένη-Δημήτρη Δεσποτίδη, τον 13χρονο νικητή σε παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης

 Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης με τον ανδριώτη Δημοσθένη-Δημήτρη Δεσποτίδη, τον 13χρονο νικητή σε παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης
Τα συγχαρητήρια για την πρωτιά σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης έδωσε ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, στον ανδριώτη στην καταγωγή Δημοσθένη-Δημήτρη Δεσποτίδη. Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τον 13χρονο και την μητέρα του, Μαργαρίτα Βαρθολομαίου, σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Χώρα)παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Δημήτρη Γιαννίση.

Ο Δημοσθένης- Δημήτρης κέρδισε με το “Ποίημα Έμπνευσης” («Inspirational Poem») την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης του ιδρύματος «Never Such Innocence» , ανάμεσα σε 4.000 συμμετοχές από 44 χώρες του κόσμου, στην κατηγορία για ηλικίες 9-14 ετών. Κεντρικό θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «οι Επιπτώσεις των Συρράξεων στις Κοινωνίες», με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Ο 13χρονος Δημοσθένης, με παππού από το Κουρέλι (Πέρα Χωριά) και γιαγιά από τον Πιτροφό, συνομίλησε για την εμπειρία συμμετοχής στον Διαγωνισμό, τα όνειρά του και τα μελλοντικά του σχέδια. Ο κ. Λοτσάρης τόνισε, πως η νίκη του είναι πολύ σημαντική για το νησί, καθώς προβάλλει περαιτέρω το όνομα της Άνδρου. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος υπογράμμισαν ότι έχουν πάντα ανοικτές τις πόρτες τους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί, με στόχο το κοινό καλό της Άνδρου.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Αφήστε ένα σχόλιο