Νέα

Ψηλώνουν συνεχώς οι ανεμογεννήτριες , στα 260 μέτρα θα φτάνουν το 2023

Σε λειτουργία η πρωτοποριακή ανεμογεννήτρια της GE Haliade-X 12 MW στην Ολλανδία,  11 /11 /2019

Την πρώτη της κιλοβατόρα ηλεκτρικής ενέργειας παρήγαγε η πιλοτική ανεμογεννήτρια της General Electric που έχει εγκατασταθεί στο λιμάνι του Ρότερνταμ στην Ολλανδία. Ο λόγος γίνεται για το πρωτοποριακό μοντέλο Haliade-X ισχύος 12 MW της GE.

Θέτοντας με επιτυχία σε λειτουργία την ανεμογεννήτρια, η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει στην πραγματοποίηση μιας σειράς μετρήσεων που θα επιτρέψουν την απόκτηση της πιστοποίησης Type Certificate για την ανεμογεννήτρια το 2020.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της GE Renewable Energy John Lavelle δήλωσε σχετικά «Υπάρχουν περισσότεροι από 500 άνδρες και γυναίκες πίσω από αυτή την τεράστια επιτυχία, οι οποίοι εργάστηκαν για ενάμιση χρόνο προκειμένου να καταστεί εφικτό το εγχείρημα».

Να θυμίσουμε ότι η GE ανακοίνωσε για πρώτη φορά το νέο μοντέλο τον Μάρτιο του 2018.

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά της τουρμπίνας, διαθέτει ρότορα μήκους 220 μέτρων, ύψος 260 μέτρων και 12 MW ονομαστική ισχύς. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια παγκοσμίως, καθώς και την πιο ισχυρή από άποψη απόδοσης στην κατηγορία των υπεράκτιων αιολικών συστημάτων.

Ένα δεύτερο μοντέλο ανεμογεννήτριας, πάλι στα πλαίσια αξιοποίησης για πιλοτική λειτουργία, έχει παραχθεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Saint-Nazaire της Γαλλίας και σχεδιάζεται να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις ORE Catapult στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι επιδίωξη της εταιρείας είναι μέσα στο δεύτερο μισό του 2021 να ξεκινήσει η παραγωγή του μοντέλου σε σειριακή κλίμακα και εμπορική διάθεσή του το 2022.

 

 

Orsted: Κατασκευάζει υπεράκτιο αιολικό στις ΗΠΑ 120 MW με ανεμογεννήτριες GE Haliade-X 12MW,   24 /08 /2020

Η επιτροπή Δημοσίων Υπηρεσιών του Μέριλαντ ενέκρινε το σχέδιο εγκατάστασης ανεμογεννητριών της Orsted στην περιοχή Skipjack στην ακτή Delaware. Ειδικότερα, πρόκειται για αιολικό πάρκο ισχύος 120 MW, όπου θα χρησιμοποιηθεί το νέο μοντέλο ανεμογεννήτριας της General Electric, Haliade-X 12MW, μόλις αυτές “έρθουν” στην αγορά περί τα τέλη του 2023.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας, ο αιολικός σταθμός θα δύναται να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 35,000 νοικοκυριών περίπου, προσφέροντας καθαρή και βιώσιμη αιολική ενέργεια.

Από https://energypress.gr/news/

Αφήστε ένα σχόλιο