Νέα

Η Δημ. Παράταξη “Η Άνδρος της Ζωής μας” ζητά αλλαγή του τρόπου συνεδρίασης του Δ.Σ. Άνδρου την 19.09.2020

 

Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Δημοτική Παράταξη Δήμου Άνδρου                                       Άνδρος, 16.09.2020

                                                                                                   ΕΠΕΙΓΟΝ

 

ΠΡΟΣ

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, κ. Ελ. Μπάλλα

 

Κοινοποίηση:

Δήμαρχο Άνδρου, κ. Δ. Λοτσάρη

 

 

Θ Ε Μ Α : Αίτημά μας για αλλαγή του τρόπου συνεδρίασης του Δ.Σ. Άνδρου την 19.09.2020

Σχετ. : Η υπ΄αρ. πρωτ. 9599/15.09.2020 ηλεκτρονικά αποσταλθείσα Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ. Άνδρου,

 

Με την παρούσα επιστολή μας, επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι διαφωνούμε εντόνως με τη διεξαγωγή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις 19.09.2020 το πρωί με τη μέθοδο που Εσείς εντελώς αναιτιολόγητα επιλέξατε δηλ. συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών» αντί της εδώ και μήνες καθιερωμένης και επιλεχθείσας από εσάς και αποδεκτής από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., μέθοδο της τηλεσυνεδρίασης.

Θεωρούμε ότι την παρούσα χρονική στιγμή κατά την οποία στη χώρα μας υπάρχει και πάλι έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19 και η οποία έχει οδηγήσει τις κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές να λάβουν από εχθές, επιπλέον, αυστηρά μέτρα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2020 σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα καθημερινά πολλά κρούσματα και να περιφρουρηθεί η δημόσια υγεία, τόσο Εσείς όσο και η δημοτική Αρχή Άνδρου οφείλετε πρωτίστως, να μεριμνήσετε για τον πλέον ασφαλή τρόπο των συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου ο οποίος διασφαλίζεται μόνον μέσω των τηλεσυνεδριάσεων .  

 

Ουδείς λόγος συντρέχει ώστε οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. να διεξάγονται πλέον κεκλεισμένων των θυρών καθώς ο μέχρι σήμερα ακολουθούμενος τρόπος των τηλεσυνεδριάσεών μας με τηλεδιάσκεψη μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-presence απέδωσε πολύ ικανοποιητικά, δεν δημιούργησε προβλήματα, αντιθέτως εξυπηρετούσε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και επιπλέον συνέβαλε στη διαφάνεια, λογοδοσία και δημοσιότητα των συνεδριάσεων μας προς την τοπική κοινωνία.

 

Με αφορμή αυτή την έκτακτη κατάσταση, ζητούμε από Εσάς κ. Πρόεδρε του Δ.Σ Άνδρου, όπως τροποποιήσετε τον τρόπο της επόμενης συνεδρίασης (και όσων συνεδριάσεων διεξαχθούν εν μέσω της πανδημίας) του Οργάνου από «κεκλεισμένων των θυρών» σε «τηλεδιάσκεψη» όπως γινόταν απρόσκοπτα έως τώρα καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα ευρύτερης συμμετοχής και βεβαίως με μεγαλύτερη ασφάλεια από υγειονομικής απόψεως για όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως για τα ευπαθή άτομα που συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των δημοτικών μας συμβούλων.

 

 

Οι Αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι Άνδρου  

της Δημοτικής Παράταξης “Ανδρος της Ζωής μας”

 

Γιάννης Καπάκης

Βασίλης Αδάμης

Αναστασία Μαμάη

Σπυρίδων Τσαούσης

Αφήστε ένα σχόλιο