Νέα

Η Άνδρος της Ζωής μας: Ράβε ξήλωνε, δουλειά να μη σου μένει…

Ράβε ξήλωνε, δουλειά να μη σου μένει…

Ο άμισθος σύμβουλος και ο ο ειδικός συνεργάτης μαζί με τον ίδιο το δήμαρχο σε μια από τις επισκέψεις του στην Τήνο.Με αυτή τη δημοτική είναι βέβαιο ότι κανείς δεν μπορεί να πλήξει. Φαίνεται ότι τα έργα Λοτσάρη θα μείνουν για  πάντα στην Ιστορία τόσο για το σχεδιασμό και την εκτέλεση τους, όσο και για την «ποιότητα» τους. Μια ματιά στον προσωπικού τοίχο του Δημάρχου  στοFacebook και θα τα μάθετε όλα. Ένα τρανταχτό παράδειγμα από αυτά έργα είναι οι παρεμβάσεις στον επαρχιακό δρόμο από τη Μεσαριά προς τη Χώρα.  Παρά την απευθείας ανάθεση με τη μεγάλη έκπτωση του 1,5 % για απλούστευση και συντόμευση των διαδικασιών, έχουν καταλήξει σε γεφύρι της Άρτας.

Καθόλου δε  διαφέρουν φυσικά και τα έργα του Λιμενικού Ταμείου.  Έτσι μετά την πολύ επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο οδόστρωμα της  βόρειας προβλήτας για την ασφάλεια των επιβατών  και τις συνεχείς δικαιολογημένες επιστολές του Λιμεναρχείου Άνδρου και των πλοίαρχων, η δημοτική αρχή επιτέλους αντιλήφθηκε ότι είναι επείγον να ασφαλτοστρωθεί η βόρεια προβλήτα του Λιμένα Γαυρίου.

Για το λόγο αυτό στο επόμενο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και μια επιπλέον απευθείας ανάθεση ύψους 21.800 ευρώ για ασφαλτόστρωση.

Πρόκειται για το ίδιο έργο που περιλαμβάνεται στη μελέτη Μηλιού από το 2009 η οποία είναι άγνωστο πότε θα εγκριθεί  από τέσσερα συναρμόδια υπουργεία και περιλαμβάνει όλα τα επείγοντα  έργα της βόρειας προβλήτας που είχαν συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα με τη συμφωνία όλων των παρατάξεων. Ωστόσο, η δημοτική αρχή αντί να εφαρμόσει το Τεχνικό Πρόγραμμα με τα έργα της βόρειας προβλήτας, υπαναχώρησε  με  προεξάρχοντες τον “άμισθο” σύμβουλο και τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου.

Ο άμισθος σύμβουλος και ο ο ειδικός συνεργάτης μαζί με τον ίδιο το δήμαρχο σε μια από τις επισκέψεις του στην Τήνο.

Ο λόγος είναι προφανής και φαίνεται ότι έχει να κάνει με τη σφοδρή επιθυμία ορισμένων στελεχών της διοίκησης του δήμου να διαχειριστούν το ποσό των 430.000 ευρώ, χωρίς την εμπλοκή του λιμενικού Ταμείου, παρότι αν θα είχαν ακολουθήσει το Τεχνικό Πρόγραμμα τα έργα της βόρειας προβλήτας θα είχαν ολοκληρωθεί  από το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Θυμίζουμε ότι στις τότε αντιρρήσεις μας, την επίθεση που είχαμε δεχθεί από τον «αμισθί σύμβουλο» του Δημάρχου και τη γνωστή για την αντικειμενικότητα της ιστοσελίδα που προνομιακά φιλοξενεί τις απόψεις του, ότι δήθεν η αντιπολίτευση σαμποτάρει τα έργα στο λιμάνι, που η ίδια έχει προτείνει.

Για να  δούμε τώρα πως θα δικαιολογήσουν μια επιπλέον σπατάλη, καθώς με την εκτέλεση της μελέτης θα χρειαστεί εκ νέου να ασφαλτοστρωθεί και πάλι η προβλήτα. Αλλά θα μας πείτε τι είναι 21.800 ευρώ μπροστά στα εκατομμύρια που ξοδεύει η παρούσα διοίκηση του δήμου πάντα με απευθείας αναθέσεις με την επίκληση μιας τοπικής καταστροφής μικρής έκτασης.

Σημειώνουμε για όσους δεν το γνωρίζουν ότι το νησί βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την αρχή της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής και όπως φαίνεται θα συνεχίσει για όλη τη θητεία της. 

ΈΡΓΑ, ΈΡΓΑ,ΈΡΓΑ αλλά πάντα με απευθείας αναθέσεις…

3 Σχόλια

  • Γιατι τα βελη σας στρεφονται εναντιον της παρουσης αρχης εαν το εργο συμπεριλαμβανονταν σε μελετη του 2009 και οι ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ομαδες δεν εκαναν τιποτα?

  • Μονίμως κριτική και αρνητισμός στο κάθε πράγμα που επιχειρείται στην Ανδρο. Τώρα σας ένοιαξαν οι απευθείας αναθέσεις? 15 και πλέον έτη που η κάθε δημοτική αρχή επέλεγε την απευθείας ανάθεση σχεδόν σε όλα τα έργα, δεν μιλούσε κανείς! Χωρίς να είμαι υποστηρικτής της σημερινής αρχής, θα πρότεινα να αφήσουμε να ολοκληρωθούν τα όσα έργα αναφέρεστε και μετά να κρίνουμε ως πολίτες. Μας αρέσει ή οχι, αυτοί κλήθηκαν να διοικήσουν το νησί και θα κριθούν στο τέλος της θητείας τους. Ας αφήσουμε πρώτα να ολοκληρώσουν οτι ξεκίνησαν ομως. Ο δρόμος στη Μεσαριά σχετίζεται άμεσα και με το δίκτυο αποχέτευσης και η ασφαλτόστρωσή του προϋποθέτει αν δεν κάνω λάθος καλές καιρικές συνθήκες, οχι βροχή που έχουμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ας με διορθώσει κάποιος από τους εργολάβους που δραστηριοποιούνται στην Ανδρο επι αυτού.

  • Το γεγονός ότι καταχείμωνο κατέστρεψαν πλήρως τον δρόμο που περνάει μέσα από την Μεσαριά κι ο ίδιος ο κύριος Λοτσαρης ενημέρωσε ότι θα ασφαλτοστρώσει μετά το Πάσχα , ΙΣΩΣ τον Μάιο, δεν έπρεπε να προβληματίσει κανέναν; Κοροϊδευομαστε; Ακόμα κι αν πρέπει να φτιαχτούν αναμονες για τις συνδέσεις, γιατί έπρεπε η καταστροφή να είναι ολοκληρωτική; Αν τους έπιασε τώρα ο πόνος για τον καιρό, τους είδαμε τι πασαλειματα έκαναν στην ασφαλτόστρωση της Χώρας που δεν έβρεχε. Τίποτα δεν τους φταίει παρά μόνο τα κακα τους μυαλά κι ο ξιπασμος ότι είναι στην εξουσία και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Αφήστε ένα σχόλιο