Νέα

Η Άνδρος της ζωής μας: Πρωτοφανείς και αήθεις συμπεριφορές της διοίκησης Λοτσάρη

Η τρόικα του του επιτελικού δήμου Άνδρου. Είναι ο σκληρός πυρήνας με την οποία ο Δήμαρχος φιλοδοξεί να αλλάξει νοοτροπία στη διοίκηση του νησιού μας.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου στις 24/3/2021, ο Σύμβουλος του Δημάρχου, κ. Μαντζώρος εισηγήθηκε τη διακοπή της σύμβασης του Λ.Τ. με το συμπολίτη μας κ. Γιώργο Λεμπέση.
Συγκεκριμένα, απέστειλε επιστολή στο γνωστό ύφος της διοίκησης Λοτσάρη, στην οποία αναφέρει ότι ο κ. Λεμπέσης εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντα του ως ηλεκτρολόγος του Λιμενικού Ταμείου και περιέγραφε διάφορα περιστατικά για να τεκμηριώσει την «άποψή» του εναντίον του συντοπίτη μας επαγγελματία.

Να σημειώσουμε όμως κάποια πράγματα:

1) Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, αρμόδιοι για να αποφασίσουν για τη σύμβαση είναι οι δημοτικοί υπάλλοι που ανέφερε και ο ίδιος, οι οποίοι παρακολουθούν την εκτέλεσή της. Άρα ο κ. Μαντζώρος για άλλη μια φορά ξεδίπλωσε υπερεξουσίες που δεν κατέχει, όπως εκ του ασφαλούς πράττει και στην Τοπική Κοινότητα παρόλο που ο ίδιος δεν τόλμησε να εκτεθεί εκλογικά.
2) Στην εισήγησή του ο κ. Μαντζώρος χειρίστηκε αποσπασματικά, κάνοντας συρραφή τις επιστολές του κ. Λεμπέση, αποκρύπτοντας ουσιαστικά στοιχεία της επιχειρηματολογίας του.

3) Συνεχίζοντας την παράτυπη συμπεριφορά του ο κ. Μαντζώρος, στην εισήγηση – επιστολή του έβαλε τα ονόματα των υπεύθυνων υπαλλήλων ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης αποδείχτηκε ότι δύο εξ αυτών αγνοούσαν παντελώς το θέμα!!!

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν εκφράσει την άγνοια και δυσαρέσκειά τους για το θέμα στον κ. Λεμπέση την προηγούμενη και ο κ. Μαντζώρος προ αδιεξόδου αναγκάστηκε να παραδεχτεί τον τακτικισμό του στην έναρξη της συνεδρίασης.
4) Σε μια προσπάθεια απόκρυψης ή και συμψηφισμού των απαιτούμενων κατά την απόφαση υπογραφών, την εισήγηση συνυπέγραφαν ως μη όφειλαν, ο Δήμαρχος κ. Λοτσάρης, η Αντιδήμαρχος κ. Αθηνά Κοζανίτη, η δημοτική σύμβουλος κ. Μπιθικώτση, ο Αντιδήμαρχος κ. Μουστάκας, ο Αντιδήμαρχος κ. Τηνιακός, ο έμμισθος σύμβουλος του Δημάρχου κ. Κυριάκος Θωμάς και το αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. ο κ. Αστράς!! Η υπογραφή όλων υποκατέστησε στην πράξη το αρμόδιο όργανο το οποίο έπρεπε να αποφανθεί επί του θέματος.
5) Ο κ. Μαντζώρος περιγράφει περιστατικά που συνέβησαν στο λιμάνι του Γαυρίου, τα οποία ήταν ενδεικτικά της δήθεν πλημμελούς
εκτέλεσης καθηκόντων του κ.Λεμπέση αλλά και της εν γένει κακής του συμπεριφοράς επικαλούμενος και την παρουσία των λιμενικών αρχών. Όμως όλα τα επιχειρήματα και τα επικαλούμενα περιστατικά εναντίον του κ. Λεμπέση κατέπεσαν παταγωδώς κατά τη διαδικασία, αφού διαψεύστηκαν από τους ίδιους τους φορείς που επικαλέστηκε!! Έτσι τόσο η εκφρασθείσα άποψη από τον Λιμενάρχη Άνδρου δια του συμμετέχοντος στο συμβούλιο Λιμενάρχη Τήνου, όσο και η κατατεθείσα άποψη του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Γαυρίου, αλλά και από συγκεκριμένο δελτίο συμβάντων του Λιμεναρχείου Γαυρίου, προέκυψε η άψογη συνεργασία του κ. Λεμπέση με την Λιμενική Αρχή και η άμεση επέμβασή του όποτε κλήθηκε εκτάκτως για αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης.

6) Είναι επίσης αποκαλυπτικό να αναφερθεί, ότι ο κ. Λεμπέσης σύμφωνα με επιστολή του, υποχρεώθηκε από τον κ. Μαντζώρο να εκτελέσει εργασίες ηλεκτροφωτισμού στο υπό κατασκευή από άγνωστο φορέα «πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρων» Γαυρίου, υποσχόμενος ότι θα χρεώσει αντίστοιχα το Λιμενικό Ταμείο. Δεδομένου ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου ερευνά την υπόθεση, μήπως θα ήταν ευκαιρία ο κ. Μαντζώρος να πει δημόσια επιτέλους ποίου εντολές εκτελεί αναθέτοντας εργασίες για την υλοποίηση του έργου αυτού;

Το αποτέλεσμα φυσικά του Συμβουλίου και μετά τις πολλές αντίθετες στου κ. Ματζώρου εισήγηση, απόψεις, ήταν να ανακληθεί το θέμα και η λαλίστατη διοίκηση να αποκρύψει το περιστατικό. Άραγε μετά από αυτό το γεγονός που σκοπό είχε να στοχοποιηθεί ένας συμπολίτης μας και εξέθεσε το Δήμο, συνεχίζει ο κ. Μαντζώρος να απολαμβάνει την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Λοτσάρη, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση;

Θεωρούμε ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Άνδρου έχει δείξει υπομονή στην κατ’ εξακολούθηση προκλητική συμπεριφορά του κ. Μαντζώρου μετά την ανάληψη της θέσης του ως Συμβούλου του κ. Λοτσάρη, η οποία δυστυχώς επιδεινώνεται καθημερινά όπως αποδεικνύουν τα παραπάνω γεγονότα. Το περιστατικό αυτό αποτελεί παράδειγμα αναφοράς για όσους έχουν ζήσει συμπεριφορές αυταρχισμού και έλλειψης σεβασμού στο πρόσωπό τους.

Εμείς ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συνεχίσουμε  να προστατεύουμε το κύρος του Δήμου Άνδρου από άτομα των οποίων οι πράξεις οδηγούν στην γελοιοποίηση τους και στον αυτοεξευτελισμό τους και συμβαίνει παράλληλα λόγω του θεσμικού τους ρόλου να προσβάλλουν τον Δήμο μας εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι του.

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης “Άνδρος της Ζωής μας”

1 Comment

  • Αμελέτητοι οι υπογράφοντες….κατά πως δείχνουν τα πράγματα δεν τους έμαθε η μαμά τους να προσέχουν πού να βάζουν την υπογραφή τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio