Νέα

Άνδρος της Ζωής μας: Για να δούμε τι θα δούμε…

Όπως όλοι γνωρίζουμε, στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, οι ψηφοφόροι του Γαυρίου, επέλεξαν με την ψήφο τους το ανεξάρτητο τοπικό Γαυρίου, το οποίο δεν κατέβηκε κάτω από την σκέπη κανενός συνδυασμού υποψηφίου Δημάρχου.

Άνθρωποι νέοι, με αγάπη για τον τόπο τους, που εκλέχτηκαν για να ασκήσουν πολιτική, με παρεμβάσεις – πρωτοβουλίες – προτάσεις, προς την κεντρική διοίκηση του Δήμου και το ΔΣ, στα θέματα που απασχολούν την περιοχή τους.

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα ήταν και παραμένουν πάρα πολλά. Τα κυριότερα που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν:

Η μετατροπή του κάμπου Γαυρίου σε βιομηχανική περιοχή, με την εγκατάσταση Σιλό.

Η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και κυρίως στη βόρεια Άνδρο.

Η προέκταση του λιμένος Γαυρίου

Το κυκλοφοριακό στο Λιμάνι Γαυρίου

Η βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών και εγκαταστάσεων από το Λιμενικό Ταμείο.

Η κατασκευή βιολογικού για τα λύματα.

Η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου.

Το πολιτιστικό κέντρο Γαυρίου (παλαιό δημοτικό σχολείο)

Τέλος, έπρεπε να μπει και μια τάξη στην καθημερινότητα με την καθαριότητα, τα απορρίμματα και τον καλλωπισμό της περιοχής, που είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του τοπικού. Χωρίς αμφιβολία και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, καθώς οι εργάτες καθαριότητας αντί να είναι διαθέσιμοι όπως και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές στον πρόεδρο του τοπικού ήταν τελικά στη διάθεση του άμισθου συμβούλου κ. Μαντζώρου, το τοπικό τα κατάφερε. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί επίσης, ότι το τοπικό αν και ανεξάρτητο για πρώτη φορά δεν είχε τη ΣΑΤΑ που δικαιούται στη διάθεση του, καθώς ο κ. Λοτσάρης παρά την αντίθεση των μελών του, την διαχειρίστηκε κεντρικά με αποτέλεσμα να μη μπορούν να εκτελέσουν τα όποια μικρά έργα ήταν απαραίτητα στην περιοχή.

Για τα δυο πρώτα σοβαρά θέματα, η στάση του τοπικού απέναντι στην ενδεχόμενη υποβάθμιση της περιοχής ήταν σθεναρή και αυτή που έπρεπε.

Φαίνεται ότι αυτή η αντίθεση του στην άναρχη περιβαλλοντική άλωση του νησιού ήταν και η αιτία να μπει στο στόχαστρο της Διοίκησης Λοτσάρη.

Για τα σιλό είναι γνωστή η αρνητική απόφαση του ΔΣ για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, παρά τη θετική εισήγηση του Δημάρχου και ο μετέπειτα αγώνας των κατοίκων της περιοχής, που ξόδεψαν χιλιάδες ευρώ για να δικαιωθούν από το ΣΤΕ και έτσι να γλυτώσει ο κάμπος από την καταστροφή.

Για το αγώνα ενάντια στην τοποθέτηση των πρώτων ανεμογεννητριών στη βόρεια Άνδρο, είναι γνωστή η ιστορία που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Γαυρίου με τις διώξεις δημοτικών συμβούλων, του πρόεδρου του τοπικού Γαυρίου, μελών του τοπικού Γαυρίου και άλλων πολιτών και είναι γνωστό επίσης ποιοι τους ανέφεραν στις αρχές.

Ο στόχος της Διοίκησης Λοτσάρη ήταν προφανής. Ο πλήρης έλεγχος του τοπικού Γαυρίου από την κεντρική διοίκηση, με αφαίρεση όλων των αρμοδιοτήτων του. Και αυτό έκανε σιγά – σιγά εκχωρώντας παρανόμως, στον άμισθο σύμβουλο του Δημάρχου, παραβλέποντας ακόμα και την τοπική Αντιδήμαρχο.

Ο κόσμος του Γαυρίου, έβλεπε σιωπηρά τα όσα γίνονταν καθημερινά και την αποκαθήλωση των εκλεγμένων του τοπικού.

Αποκορύφωμα των αυθαιρεσιών του άμισθου συμβούλου ήταν η καταπάτηση χώρου της κτηματικής υπηρεσίας και προσφάτως, η πλαστογράφηση υπογραφών των μελών της επιτροπής παραλαβής έργων του Λιμενικού Ταμείου με μοναδικό σκοπό να πετύχει την απόλυση του υπεύθυνου ηλεκτρολόγου με ψεύτικες κατηγορίες παρότι αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι εκτελούσε άψογα τα καθήκοντα του.

Φαίνεται ότι τα τελευταία γεγονότα και το αδιέξοδο που δημιουργούνταν μάλλον θορύβησαν τη Διοίκηση Λοτσάρη και σε ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισε αφενός, να φρενάρει για λίγο τον άμισθο σύμβουλο από το καπέλωμα του τοπικού και αφετέρου να ζητήσει τη «συνεργασία» του τοπικού για το καλό της περιοχής..

Χαιρετίζουμε όλη αυτή την κίνηση, αρκεί να είναι πραγματική και το τοπικό πλέον να έχει τον ρόλο που του έχουν δώσει οι ψηφοφόροι του Γαυρίου. Δηλαδή να ασκεί πολιτική με προτάσεις και σε ότι δεν βρίσκει ανταπόκριση από το Δήμο, να βγαίνει και να το καταγγέλλει στον κόσμο.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε μετά από αυτήν την εξέλιξη τη θέση του Δήμου και του τοπικού στην απόφαση που έχει πάρει από το 2019 το τοπικό Γαυρίου, για την δημιουργία δυο parking και την προέκταση των πεζοδρομίων, όπου μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα.

Περιμένουμε την θέση του τοπικού, για την μη υλοποίηση από το Δήμο, της απόφασης του ΔΣ για την μελέτη προέκτασης του λιμανιού για χρήση κρουαζιέρας ΠΕΑΛ λιμένος Γαυρίου, την οποία δεν στήριξαν ο Δήμαρχος η Αντιδήμαρχος κ. Μακρή, η κ. Μπιθικώτση και όλη η συμπολίτευση.

Περιμένουμε την θέση του τοπικού απέναντι στην μη δημοσιοποίηση του σχεδίου για τον περιφερειακό Γαυρίου, για να ενημερωθούν οι κάτοικοι. Σημειωτέον ότι θα σπαταληθούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για μια μελέτη που θα υπήρχε έτοιμη, μέσα στην συνολική μελέτη του ΠΕΑΛ χωρίς επί πλέον έξοδα από το Δήμο.

Περιμένουμε την θέση του τοπικού, για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, που μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν απαντά τι κλειστό θέλει να κάνει, δηλαδή ένα απλό προπονητήριο η ένα κλειστό προδιαγραφών για διεξαγωγή αγώνων, όπως σε όλα τα νησιά.

Περιμένουμε την θέση του τοπικού για το χωροταξικό, για τον ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, την ασφαλτόστρωση δρόμων εντός του Γαυρίου.

Περιμένουμε ενημέρωση για τη θέση του τοπικού σχετικά με το πολιτιστικό κέντρο Γαυρίου με χορηγία της ΕΝΤΕΚΑ, ύστερα και από την ενημέρωση που είχαν από το ΔΗΜΑΡΧΟ όπως μας δήλωσε στο πρόσφατο ΔΣ.

Είμαστε πάντα υπέρ της καλής συνεργασίας, αρκεί αυτήν να την εννοούν και οι δυο πλευρές.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέπουμε ότι κάποιοι βαφτίζουν έργα, το βάψιμο, το καθάρισμα, το κλάδεμα, την αλλαγή μιας λάμπας, δηλαδή τα αυτονόητα της καθημερινότητας.

Εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουμε σταθερές θέσεις, απόψεις και αξίες, δεν είμαστε πολιτική ανεμοδούρα, δεν κρυβόμαστε και βεβαίως δεν έχουμε άλλες σκοπιμότητες.

Στη ζωή άλλωστε, κρινόμαστε από τις προτεραιότητες μας, τις συμπεριφορές και τις πράξεις μας!

Και τέλος για άλλη μια φορά να τονίσουμε με την ευκαιρία αυτή ότι ως δημοτική παράταξη είμαστε υπέρ του θεσμού των ανεξάρτητων τοπικών συμβουλίων. Ισχυρές κοινότητες σημαίνει ισχυροί δήμοι. Η κατάργηση της ξεχωριστής κάλπης για τους Προέδρους και Συμβούλους των Κοινοτήτων, η μετατροπή των Συμβούλων της κάθε Κοινότητας σε προέκταση των υποψηφίων δημοτικών συνδυασμών και η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στις κεντρικές υπηρεσίες των Δήμων, αφενός θα υποβαθμίσει περαιτέρω την ζωή των κατοίκων στην επαρχία και αφετέρου θα αποτρέψει νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά.

 ”’ Άνδρος της Ζωής μας ”’

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio