Νέα

“Η Άνδρος της ζωής μας” : Ντροπή! Για να δούμε τι θα κάνει τώρα ο έτερος Καππαδόκης;

 

Ντροπή! 

Συγχαρητήρια και στους δύο! για την πιο ανοικτή και πιο διαφανή διαδικασία που επέλεξαν

Καμία έκπληξη και πάλι. Αφού ο Δήμαρχος μας κατέδωσε στις ΑΡΧΕΣ τους συμπολίτες του γιατί διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της εγκατάστασης των αιολικών και αφού κατάργησε και την ΕΠΙΤΡΟΠΉ που είχε συγκροτήσει το ΔΣ, συνεχίζει τις μεθοδεύσεις πάντα…. προς όφελος του τόπου και των κατοίκων του.

Αυτή τη φορά φέρνει για ΈΓΚΡΙΣΗ στο ΔΣ τροποποιημένη ΜΠΕ (Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για πάρκο της ΔΕΗ στο Καλυβάρι και ζητά να ψηφίσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με sms αποφεύγοντας και πάλι το ζωντανό διάλογο και την λεπτομερή ενημέρωση προς το λαό της Άνδρου. Μέχρι στιγμής, ούτε εισήγηση δεν έχει αποστείλει, παρότι απομένουν μόλις 24 ώρες.

Καλύτερο τοπικό ΑΡΧΟΝΤΑ για τις δουλειές τους οι επιχειρηματίες δε θα έβρισκαν πουθενά αλλού. Να τον ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ. Να τον ΧΑΙΡΕΤΑΙ και να τον ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ το νησί, όπως και τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ του!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν μπορεί πλέον να κρύβεται η να περιμένει από τους άλλους να βγάλει το φίδι από την τρύπα, τρώγοντας popcorn από τον καναπέ του. Ιδιαίτερα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκπροσωπούν θεσμικά αυτόν τον τόπο. Φυσικά, αυτή η βαριά ευθύνη αγγίζει όλους γιατί αφορά τις ρίζες, το παρόν, το μέλλον ων παιδιών μας, την προοπτική και “την ανάπτυξη” αυτού του τόπου, αφορά όλους τους ανδριώτες πολίτες ενεργούς και μη, τους σκεπτόμενους και πνευματικούς ανθρώπους, αλλά και τους  οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες του νησιού. Όλοι γνωρίζουμε ότι απέναντι βρίσκονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και παράγοντες παντός καιρού και επιπέδου -ανεύθυνους, αλλά και ταυτόχρονα υπεύθυνους- που το μόνο που αποσκοπούν είναι το ίδιο όφελος. Καμία σχέση με αυτούς η μικρή επιχειρηματικότητα του νησιού η οποία θα θιγεί άμεσα και περισσότερο από όλους, όσον αφορά τις επιδιώξεις της και τους στόχους της.

Ποια είναι άραγε η θέση των Αντιδημάρχων; Συμφωνούν με τις μεθοδεύσεις και πρακτικές αυτές του ΔΗΜΑΡΧΟΥ και συνεχίζουν να τον στηρίζουν;

 

Ένα είναι βέβαιο: Η ιστορία θα κρίνει όλους για τη ΣΤΑΣΗ μας μπροστά στην ΕΥΘΥΝΗ.

————————————————————————————————————————————————————————————————-

Για να δούμε τι θα κάνει τώρα ο έτερος Καππαδόκης; Τι θα προτείνει στο Περιφερεικό Συμβούλιο;

 

 

Άφησε Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ να εκπνεύσει η προθεσμία της γνωμοδότησής για το αιολικό πάρκο της ΔΕΗ έτσι ώστε να ληφθεί ως θετική. Είναι το ίδιο που είχε κάνει και ο τοπικός πρόεδρος κ. ΑΝΤΩΝΕΛΛΟΣ για το ΦΡΑΓΚΑΚΙ 2. Έτσι εξηγούνται όλα τώρα. Και γιατί δεν λάβαμε ποτέ την Μελέτη Περιβαλ. Επιπτώσεων του συγκεκριμένου πάρκου και γιατί το θέμα το έφεραν δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.

Μόλις τώρα λάβαμε μια πολιτική εισήγηση του κ. Νικολάου – όποιο life να σηκώσεις είναι από κάτω – ο οποίος προτείνει παραπλανητικά το πάγωμα της διαδικασίας, μαζί με το έγγραφο της ΠΕΧΩ της Περιφέρειας ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ από το οποίο διαπιστώσαμε ότι η υπόθεση έχει ήδη λήξει από τις 11/6.
Κατά συνέπεια και η όποια απόφαση πλέον του ΔΣ δεν έχει καμία αξία αφού σύμφωνα με το νόμο αν μια υπηρεσία δεν γνωμοδοτήσει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας τεκμαίρεται ως θετική.

Δηλαδή βάλαμε τους λύκους να φιλάνε τα πρόβατα.

Μαζί και ένας υπάλληλος που μπορεί να παραπλανεί και να κοροϊδεύει το ΔΣ τον οποίο και αφήνουμε στη κρίση των πολιτών. Τώρα υπό το φως των νέων δεδομένων είναι δεδομένο ότι η διορία έχει λήξει και η υπόθεση πηγαίνει στην Περιφέρεια πλέον για ΕΓΚΡΙΣΗ από το Περιφερειακό Συμβούλιο και το λόγo τώρα έχει πλέον ο έτερος Καππαδόκης ο Έπαρχος  Άνδρου και Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, κ. Δημήτρης Λάσκαρης

Για να δούμε τι θα κάνει αυτός;

Η δημοτική παράταξη Άνδρος της Ζωής μας μετά και από το σημερινό αυτό φιάσκο θα καταψηφίσει την εισήγηση και θα ζητήσει να αρθεί πίσω η θετική απόφαση που είχε ληφθεί από την εποχή του Γλυνού το 2012, συμμορφούμενη έτσι πλήρως με τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ μας και του Περιφερειακού Συμβουλίου που μιλούν για παύση της διαδικασίας των όποιων αδειοδοτήσεων μέχρι τη σύνταξη του νέου ειδικού χωροταξικού.

Τη θέση αυτή καλούμε όλους τους συμβούλους και αυτούς που στηρίζουν τη σημερινή δημοτική αρχή να την υπερψηφίσουν, γιατί μόνο μια τέτοια απόφαση έχει και νόημα και ουσία και στέλνει και καθαρό μήνυμα προς όλους.

Αντίθετα η αναβολή που προτείνει παραπλανητικά ο αναρμόδιος υπάλληλος στην πράξη δίνει τη θετική συγκατάθεση για να προχωρήσει για την αδειοδότηση η υπόθεση.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

 

1 Comment

  • Όλο αυτό το τσούρμο νομίζει πως απευθύνεται σε ηλίθιους που δεν κατανοούν το παιχνίδι που παίζουν εις βάρος της Άνδρου. Γνωστή σφιγγοφωλιά από τα παλιά που ατυχώς ξαναδιοικεί την Άνδρο με όλα τα κακά που αυτό συνεπάγεται!

Αφήστε ένα σχόλιο