Νέα

Πέμπτη 15/7, σινε αυλή :η ταινία από τη Γεωργία “Dede”


Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021, 9:15 – Αυλή Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου

Dede   

https://www.imdb.com/title/tt5638952/

Γεωργιανή κοινωνική ταινία του 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′

σκηνοθεσία Μάριαμ Κατσβάνι

με τους: Νάτια Βιμπλιάνι, Γκέοργκε Μπαμπλουάνι, Γκίρσελ Τσελίντζε.


Σε μια περιοχή χτυπημένη από τον πόλεμο, αυτός μεταξύ αντρών και γυναικών αποδεικνύεται εξίσου οδυνηρός, σε ένα γυμνό, απέριττο δράμα πάνω στα ήθη και τα έθιμα ενός «ξεχασμένου» κόσμου, που αρνείται τις αλλαγές των καιρών.
Σε ένα γεωργιανό χωριό του Καυκάσου οι άντρες επιστρέφουν από τον πόλεμο. Η νεαρή Ντίνα αρνείται να παντρευτεί έναν από αυτούς, στον οποίο την έχει τάξει η οικογένειά της, διότι είναι ερωτευμένη με τον φίλο του.

 

Η αποφασιστικότητά της θα αναστατώσει όλο το χωριό και θα γίνει αφορμή για μια σειρά από αναπάντεχα, τραγικά γεγονότα. Σε μια περιοχή χτυπημένη από τον πόλεμο, αυτός μεταξύ αντρών και γυναικών αποδεικνύεται εξίσου οδυνηρός, σε ένα γυμνό, απέριττο δράμα πάνω στα ήθη και τα έθιμα ενός «ξεχασμένου» κόσμου που αρνείται τις αλλαγές των καιρών.

Στην πρώτη της ταινία η Κατσβάνι τον κινηματογραφεί με δυναμικό ντοκιμαντερίστικο στιλ, αφηγούμενη παράλληλα ένα γεννημένο από τις αντιφάσεις του ρομαντικό μελόδραμα, που τον «εξηγεί» ίσως λίγο απλοϊκά, αλλά με καθαρή ματιά και ζεστό συναίσθημα.

 

Αφήστε ένα σχόλιο