Νέα

“Η μεγάλη σχολή της κωλοτούμπας” του Δημ. Σύμβουλου Βασίλη Αδάμη, μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου

“Η κωλοτούμπα δεν είναι στροφή αλλά το είδος της τούμπας που, κατά τον Μπαμπινιώτη, «πέφτει κανείς με την πλάτη στο έδαφος και γυρίζει προς τα πίσω, φέροντας τα πόδια του πάνω από το κεφάλι του”.

Όλα τα έχουμε δει μέχρι τώρα, από την παρούσα Δημοτική αρχή, αλλά αυτό που έγινε στο ΔΣ της 7/9/21 ίσως να μην έχει προηγούμενο, στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αφού δήλωσαν παραίτηση από το Λιμενικό Ταμείο οι ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, ΜΑΚΡΗ, ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ, ΤΗΝΙΑΚΟΣ, ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ, ΑΣΤΡΑΣ με την προτροπή του Δήμαρχου, από τις 23 Αυγούστου, αλλά στην ουσία δεν ισχύει η παραίτηση τους διότι έπρεπε να έχει παρθεί απόφαση του ΔΣ ΑΝΔΡΟΥ, στο σημερινό ΔΣ ΑΝΔΡΟΥ με θέμα την αποδοχή των παραιτήσεων και ορισμό νέων μελών του συνδυασμού του Δήμαρχου, όπως όριζε ο νόμος, έγινε η μεγάλη κωλοτούμπα που θα γελάει όλη η κοινωνία της Άνδρου και όχι μόνο και σίγουρο παίρνουν το βραβείο Guinness.

Αυτούς που δέχθηκε το ΔΣ την παραίτηση τους, τους διόρισε και πάλι ο Δήμαρχος σαν μέλη του Λιμενικού Ταμείου και οι ίδιοι το αποδέχτηκαν.

Ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΣ εξεπλάγη και δεν ήξερε τι απόφαση να βγάλει.

Μετά από την εισαγωγή του Δημάρχου, που προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει το Συμβούλιο με αίολες δικαιολογίες για τα αίτια της ρήξης με το Λιμενικό Ταμείο, ότι τάχα για όλα φταίει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου επειδή αδικεί την Άνδρο, αμέσως μετά, στην προσπάθεια μου να αναφέρω τα ακριβή γεγονότα της σύγκρουσης που επιμελώς αποκρύπτουν, δέχτηκα στη μέση της ομιλίας μου συνεχείς διακοπές για να μην μπορέσω να αναφέρω όλα τα γεγονότα που τους εξέθεταν.

Έτσι, για να έχουμε μια πλήρη εικόνα των πραγματικών γεγονότων του Λιμενικού Ταμείου, πρέπει επιγραμματικά, να αναφερθούν τα  αίτια της ρήξης,  μεταξύ προέδρου και Δημάρχου Άνδρου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ:

1. Έφερε ως όφειλε ο πρόεδρος, στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου την πρόταση του κ. Μαντζώρου να απολυθεί ο Λεμπέσης εδώ και τώρα χωρίς απόφαση ΔΣ, η οποία απερρίφθη.  Μάλιστα είχε  πλαστογραφήσει ο κ, Μαντζώρος τις υπογραφές τριών μελών παραλαβής έργων του Λιμενικού ταμείου για να παραπλανήσει το ΔΣ.

  1. Δήλωσε ψευδώς στο ΔΣ ο κ. Μαντζώρος, ότι για την πρόχειρη ασφαλτόστρωση της βορείας προβλήτας, είχε βρει εργολάβο που είχε όλες τις νόμιμες άδειες, κάτι που δεν υπήρχε και ο πρόεδρος το απέρριψε.
  2. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, έστειλε επιστολή για την καταπάτηση του αιγιαλού στο Γαύριο, ότι δεν ανήκει ο χώρος στο Λιμενικό Ταμείο αλλά στην Κτηματική Υπηρεσία, η οποία και επενέβη μέσω του εισαγγελέα κάτι που τους εξέθεσε όταν έλεγαν ότι έχουν την άδεια του Λιμενικού ταμείου.
  3. Ο πρόεδρος δεν έδωσε άδεια για την παράνομη τοποθέτηση τουαλέτας εντός του λιμένος, επειδή δεν το προέβλεπε η νομοθεσία, αλλά υπήρχαν και οι αντιδράσεις από τα καταστήματα της παραλίας.
  4. Ο πρόεδρος τόλμησε και έφερε μετά από ένα χρόνο, μετά από παρέμβαση της Αποκεντρωμένης το θέμα του ΠΕΑΛ ΓΑΥΡΙΟΥ, το οποίο κατά δήλωση του δεν τον άφηναν να το φέρει προς συζήτηση, ο Δήμαρχος και ο κ. Μαντζώρος.
  5. Ο πρόεδρος έδωσε εντολή στον κ. Μαντζώρο να παραδώσει τα κιγκλιδώματα που παρανόμως είχε βάλει γύρω από το ελικοδρόμιο, ενώ προορίζονται για την υποτυπώδη περίφραξη του λιμανιού, μετά την παράνομη χωρίς άδεια αποξήλωση της παλιάς περίφραξης, με αποτέλεσμα το λιμάνι δυο χρόνια να είναι χωρίς περίφραξη και χωρίς καμία ασφάλεια.

Για όλα τα ανωτέρω ΟΧΙ του προέδρου, αλλά και για να καλύψουν την αποτυχία τους στο Λιμενικό Ταμείο που άφησαν 2.000.000 ευρώ σε αδιάθετες πιστώσεις της Άνδρου, αποφάσισαν την επίθεση τους προς τον Πρόεδρο, ξεκινώντας με αποχή, άσχημους χαρακτηρισμούς εναντίον του στους οποίους δυστυχώς απαντούσε και ο ίδιος, υπονοούμενα για οικονομικές ατασθαλίες χωρίς αποδείξεις και κατόπιν με μαϊμού παραιτήσεις, για να μην μπορεί να γίνει συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, σε βάρος φυσικά της Άνδρου.

Όλη τους όμως αυτή η ενέργεια ήταν παράνομη και αποτελούσε παράβαση καθήκοντος, διότι παρεμπόδιζαν τη νόμιμη συγκρότηση Δημοσίου Φορέα.

Οι Ανδριώτες ας τους κρίνουν για όλη αυτή την μεθόδευση διάλυσης του Λιμενικού Ταμείου, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην γίνει κανένα έργο στα λιμάνια της Άνδρου.

Η επιλογή του κ. Τρανάκου και εμένα να στηρίξουμε το Λιμενικό Ταμείο, γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή για το καλό της Άνδρου, μας δικαίωσε, παρά τη λάσπη που δεχτήκαμε με την όλη παραπληροφόρηση που συνεχίζεται όπως αναμενόταν ακόμη και σήμερα από τον εκπρόσωπο τους με ένα κατάπτυστο κείμενο που δεν περιέχει ούτε μια αλήθεια.

Τους καλωσορίζουμε για να ψηφίσουμε επιτέλου τον ορισμό διαχειριστή για την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών πινακίδων πληροφοριών  που είχα προτείνει εδώ και δύο χρόνια και δεν έφερναν προς έγκριση στο συμβούλιο επειδή ήταν δική μου πρόταση.

Τους καλωσορίζουμε και πάλι στο Λιμενικό Ταμείο από το οποίο απέδρασαν νύχτα, αλλά νύχτα και πάλι τους βρήκαν και τους επέστρεψαν.

Αφήστε ένα σχόλιο