Νέα

Η Άνδρος της ζωής μας: Πέρασε επιτέλους το Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα, παρά τη λυσσαλέα άρνηση της Δημοτικής Αρχής

Στη φωτογραφία το Λιμάνι της χώρας το οποίο έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από την παρούσα δημοτική αρχή.

Το λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου επαναλειτούργησε επιτέλους σήμερα 6 Οκτωβρίου, παρά την επαναλαμβανόμενη προσπάθεια υπονόμευσης εκ μέρους της Δημοτικής αρχής Άνδρου για να μην γίνει το Συμβούλιο, αποστέλλοντας στον Πρόεδρο νέες εικονικές παραιτήσεις των Αντιδημάρχων ΜΟΥΣΤΑΚΑ και ΤΗΝΙΑΚΟΥ, μισή ώρα πριν την Συνεδρίαση, χωρίς να έχουν απόφαση του ΔΣ Άνδρου, για την αποδοχή τους.

Έτσι το Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε κανονικά δεδομένης της απαρτίας, χωρίς φυσικά την παρουσία των τακτικών ή αναπληρωματικών μελών της συμπολίτευσης της Άνδρου, που ήταν απόντες, αδιαφορώντας για άλλη μια φορά για τα έργα που πρέπει να γίνουν στα λιμάνια της Άνδρου.

Αφού άφησαν αδιάθετες πιστώσεις για την Άνδρο 2.000.000 ευρώ, αυτήν την ανικανότητα τους θέλουν να την καλύψουν τώρα με την γνωστή εικονική τους ρήξη με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, ο οποίος απλά δεν δέχτηκε κάποια στιγμή:

α) να διώξει τον Λεμπέση χωρίς απόφαση του Δ.Σ.

β) να μην ενημερώνονται (όπως απαιτούσε ο Κος Μαντζώρος) για θέματα της Άνδρου τα άλλα δυο μέλη της Άνδρου, Αδάμης και Τρανάκος

γ) να μην φέρει ο πρόεδρος προς ψήφιση την απόφαση του ΔΣ Άνδρου για την μελέτη ΠΕΑΛ λιμένος Γαυρίου.

Έτσι μετά από όλα όσα είχαν προηγηθεί με την γνωστή κωλοτούμπα  των παραιτηθέντων, οι οποίοι δέχτηκαν και διορίστηκαν πάλι οι ίδιοι στο Λιμενικό Ταμείο και σήμερα ήταν όλοι απόντες, το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, λειτούργησε κανονικά και ψηφίστηκαν μεταξύ των άλλων δύο σημαντικά θέματα για την Άνδρο:

  1. Η πρόταση για μελέτη επέκτασης του λιμένος Γαυρίου (ΠΕΑΛ) και η τοποθέτηση δυο ηλεκτρονικών πινάκων πληροφοριών στις δυο εισόδους του λιμένος Γαυρίου. Επίσης, ψηφίστηκε ο ορισμός Υπευθύνου Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων ΥΑΛΕ. Σημειώνεται ότι χωρίς τον ορισμό ΥΑΛΕ το κρουαζιερόπλοιο που έχει προγραμματιστεί να  έρθει μέσα στο μήνα δε θα μπορούσε να προσορμίσει.

γ) Ειδικά, για το ΠΕΑΛ, είναι απορίας άξιον πως ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, θα δικαιολογήσουν στους Ανδριώτες την άρνηση τους για ένα  τόσο μεγάλο έργο, που θα δώσει στην Άνδρο οικονομική ανάπτυξη, με την δημιουργία, οργανωμένης μαρίνας, τμήμα κρουαζιέρας, λύση στο κυκλοφοριακό του λιμένος Γαυρίου, χάραξη χερσαίας ζώνης και οριστική λύση στην ασφαλή πρόσδεση των πλοίων. 

Η Άνδρος δεν έχει την πολυτέλεια για επικοινωνιακά πολιτικά παιχνίδια και να αφήνουμε τα εκατομμύρια του Λιμενικού Ταμείου ανεκμετάλλευτα.

Για το λόγο αυτό η μέχρι σήμερα στάση μας δικαιώθηκε και παρά την λάσπη που δεχθήκαμε, λειτούργησε το Λιμενικό Ταμείο και θα είμαστε εκεί και στη συνέχεια για να προχωρήσουν και όλα τα άλλα θέματα που αφορούν τα λιμάνια της Άνδρου.

Ελπίζουμε και η Συμπολίτευση και ειδικά ο Δήμαρχος να καταλάβουν το λάθος τους και όλοι μαζί να λειτουργήσουμε για το καλό της Άνδρου.

Αφήστε ένα σχόλιο