Νέα

Η Άνδρος της Ζωής μας: Η λογική των νέων παραιτήσεων από το Λιμενικό Ταμείο Τήνου Άνδρου

 

Μετά την γνωστή για δεύτερη φορά, προσπάθεια παρακώλησης της λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου, από την ομάδα του Δήμαρχου και κυρίως από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μουστάκα και του αναπληρωτή του κ. Τηνιακού, διαβάσαμε με μεγάλη έκπληξη και την επιστολή του Δήμαρχου, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, στην οποία καταγγέλλει ότι ήταν παράτυπη η συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, στην οποία ψηφίστηκε το ΠΕΑΛ για το Γαύριο και όσα αναφέρουμε παρακάτω.

Εδώ η λογική χάνει την έννοια της όταν:

  • Ο δήμαρχος θυμήθηκε την Αποκεντρωμένη, την οποία  μέχρι σήμερα δεν την υπολόγιζε και την απαξίωνε, όταν άφηνε αναπάντητες ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων οι οποίοι είχαν για το λόγο αυτό προσφύγει στην  Αποκεντρωμένη.
  • Παρεμβαίνει, ενώ δεν νομιμοποιείται στην αυτοτελή λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου, στέλνοντας μια επιστολή χωρίς καμία νομική τεκμηρίωση.
  • Παρασύρει σε εικονικές παραιτήσεις τους δημοτικούς του συμβούλους στο Λιμενικό Ταμείο, μεθοδεύοντας έτσι την παρακώλυση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, βλάπτοντας έτσι  το δημόσιο συμφέρον, ενώ υπάρχει και θέμα πειθαρχικών ευθυνών των παραιτηθέντων συμβούλων, οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν από τα αρμόδια όργανα.

Πέραν όμως, όλων των ανωτέρω γεγονότων, το μείζον θέμα τίθεται  για τον Αντιδήμαρχο τουρισμού κ. Μουστάκα και τον αναπληρωτή κ. Τηνιακό, οι οποίοι με την πρόσφατη για δεύτερη φορά εικονική και μη έγκυρη παραίτηση τους και αποχή από την τελευταία συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου:

  • Είπαν όχι  για μια ακόμα φορά στην κατασκευή ενός συγχρόνου λιμανιού στο Γαύριο που θα περιλαμβάνει και τμήμα κρουαζιέρας
  • Είπαν ΟΧΙ  στον ορισμό Υπευθύνου Ασφάλειας Λιμένος (ΥΑΛΕ), που απαιτείται από τον κώδικα ISPS, για την επικείμενη άφιξη εντός του Οκτωβρίου, ενός κρουαζιερόπλοιου στο Γαύριο.
  • Είπαν ΟΧΙ στην έναρξη διαδικασιών, για να αποκτήσει η Άνδρος στο κεντρικό της λιμάνι, σχέδιο ασφάλειας ως Λιμενική Εγκατάσταση Περιστασιακής Εξυπηρέτησης Πλοίων Διεθνών Πλόων σύμφωνα με το νόμο
    3622/2007.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και ο αναπληρωτής του έτερος Αντιδήμαρχος με θητεία πολλά χρόνια στη Διοίκηση Γλυνού,  αλλά και όλοι οι σύμβουλοι του Δήμαρχου και μέλη στο Λιμενικό Ταμείο, αντί να διευκολύνουν τις συνθήκες ανάπτυξης του κλάδου της κρουαζιέρας στην Άνδρο, στάθηκαν απέναντι σε αυτή την προσπάθεια και τα παραπάνω σημαντικά αυτά θέματα για το νησί μας ψηφίστηκαν τελικά από τους Τηνιακούς συμβούλους και των δύο της αντιπολίτευσης της Άνδρου Τρανάκου και Αδάμη.

Να τους χαιρόμαστε.

Η Άνδρος της Ζωής μας

Αφήστε ένα σχόλιο