Νέα

“Η Άνδρος της Ζωής μας”: Απάντηση στο Δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου για τον διαχειριστικό έλεγχο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Άνδρος 17 Οκτωβρίου 2021

Σχετικά με το “Δελτίο Τύπου” του Δήμου Άνδρου το οποίο σημειωτέον αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου στις 14.10.2021 παρότι φέρει ημερομηνία σύνταξης 13.10.2021 και αφού προηγουμένως για μια ολόκληρη ημέρα είχε αναρτηθεί σε περίοπτη θέση σε ντόπια ιστοσελίδα, γνωστή πια σε όλους για την «αντικειμενικότητα» της, αλλά και για την εξωθεσμική της ανάμειξη στα δημοτικά μας ζητήματα, έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της μεθοδευμένης παραποίησης η οποία εκφεύγει κάθε λογικής και καταλήγει σε δολοφονία χαρακτήρων.

Το ανυπόστατο «Δελτίο Τύπου» αναφέρει ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση διότι δεν ήξεραν να συμπεριφερθούν μπροστά στον τραγέλαφο που έφερε τότε ο αρχηγός τους με τις δήθεν καταγγελίες που έκανε. Αδιανόητη διαστρέβλωση της πραγματικότητας όταν από 7/10/2021 είχαμε αποκαλύψει τον απερίγραπτο θεσμικό τραγέλαφο της διοίκησης Λοτσάρη να φέρει μια ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ που ο νομοθέτης ορίζει να συζητείται σε αποκλειστικότητα, αλλά εκείνος να προσκαλεί ένα ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει για έναν Ισολογισμό δια αλληλογραφίας και μηνυμάτων!!! Ασύλληπτο!

https://androstiszoismas.blogspot.com/2021/10/blog-post_9.html

Η παράταξή μας “Άνδρος της Ζωής μας” και ο επικεφαλής της Γιάννης Καπάκης, ασκώντας το θεμελιώδες δικαίωμα της ανάγκης για πλήρη πληροφόρηση, διαφάνεια στη δημοτική δράση και προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, έχει κατά καιρούς απευθύνει έγγραφα και ερωτήματα στην προηγούμενη και στην παρούσα δημοτική Αρχή για σοβαρά ζητήματα κυρίως οικονομικής φύσεως που διαπιστώνονται, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων, κατά πάγια και αλαζονική τακτική, δεν απαντώνται.

Ειδικά, η διοίκηση Λοτσάρη, δεν απαντά ακόμη και όταν εγκαλείται ευθέως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Ουδείς μπορεί να απαγορεύσει στην αντιπολίτευση να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο όσο και αν γίνεται “ενοχλητική” για τη δημοτική Αρχή και τους παρατρεχάμενους της.

Ουδείς μπορεί να φιμώσει τους δημοτικούς συμβούλους από το να απευθύνουν έγγραφα, αναφορές και επισημάνσεις στις εποπτικές Αρχές και ελεγκτικούς Φορείς του Δήμου αναζητώντας απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τη διαχείριση δημοσίου χρήματος.

Και ουδείς ελεγκτικός μηχανισμός δεν ξεκινά βεβαίως διαχειριστικό έλεγχο και μάλιστα έκτακτο, σε έναν Δήμο (άραγε γιατί ασκείται σήμερα έλεγχος για τη χρήση 2017 με 4 ολόκληρα χρόνια καθυστέρηση;), βασιζόμενος απλά σε οποιαδήποτε καταγγελία εάν προηγουμένως δεν ελεγχθεί επαρκώς από το Υπ. Οικονομικών η βασιμότητα των καταγγελομένων και δεν κριθεί αναγκαίο να γίνει ο έλεγχος ώστε να αποκαλυφθούν τυχόν φαινόμενα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης .

Εν προκειμένω και σε μια απέλπιδα προσπάθεια ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Λοτσάρης να στοχοποιήσει με τον χειρότερο και πιο σκιώδη τρόπο τον επικεφαλής της παράταξής μας κ. Γιάννη Καπάκη, φτάνει στο σημείο να τον αναγορεύει σε δήθεν υπαίτιο για το γεγονός ότι η Γενική Δ/νση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γ.Λ.Κ. αποφάσισε στις 23.09.2021 (βλ. ΦΕΚ 802/τ.ΥΟΔΔ/23.09.2021) να διενεργήσει έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στον Δήμο Άνδρου όπως συμβαίνει και σε άλλους δημόσιους Οργανισμούς.

Βεβαίως, παραλείπει εντεχνιέντως το Δελτίο Τύπου του κ. Λοτσάρη να αναγράψει ότι με βάση τα λεγόμενα του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χ. Βουραζέρη στην υπ΄αρ. 68/2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση του π/υ έτους 2017 ο οποίος αρχικά είχε απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη, λέχθηκε ότι τον Ιανουάριο του 2015 είχε ληφθεί ειδοποίηση ότι θα ξεκινούσε έκτακτος γενικευμένος διαχειριστικός έλεγχος στον Δήμο και παρότι συχνά ρωτούσαμε τη δημοτική Αρχή να ενημερώσει το Σώμα για τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου, απάντηση δεν πήραμε ποτέ επισήμως.

Επίσης, θα πρέπει να θυμίσουμε στον απόντα τότε κ. Λοτσάρη την υπ΄ αρ. 194/2014 Απόφαση του Δ.Σ. Άνδρου περί έγκρισης διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου για την περίοδο από 1.01.2007 μέχρι και τον Οκτώβριο 2014 τόσο στους 3 πρώην Δήμους του νησιού, όσο και στα Νομικά Πρόσωπα αυτών όπως και στην Αναπτυξιακή Άνδρου, έλεγχοι την τύχη των οποίων ουδέποτε πληροφορηθήκαμε έως και σήμερα.   Πλήρες σκοτάδι. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τα αποτελέσματα του ελέγχου στα οικονομικά του πρώην Δήμου Υδρούσας με δήμαρχο τον κ. Θωμά, σημερινό στενό συνεργάτη του κ. Λοτσάρη. 

Θεωρούμε χείριστη παραπληροφόρηση και νομικά ελεγκτέα την προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στον Γιάννη Καπάκη για τη διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου γίνεται στον Δήμο μας και μάλιστα την απειλή περί δήθεν υπολειτουργίας των υπηρεσιών του εξαιτίας του ελέγχου καθώς στη σχετική  Απόφαση του Υπ. Οικονομικών, ορίζεται ρητά ότι ο έλεγχος θα διαρκέσει συνολικά 5 εργάσιμες ημέρες !

Η διασπορά εκ μέρους της δημοτικής αρχής Λοτσάρη ψευδών αναφορών στην τοπική μας κοινωνία και η σκόπιμη παραπληροφόρηση με μοναδικό στόχο τον Γιάννη Καπάκη , προκαλεί πολλά ερωτηματικά και δεν πείθει κανέναν.

Δείχνει εμμονή και αγωνία.

Οι έλεγχοι της διοικητικής δράσης και κυρίως της οικονομικής διαχείρισης των Δήμων θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενοι ώστε να αποκαλύπτονται τυχόν φαινόμενα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και μη σύννομων διαδικασιών και να θεραπεύονται και όχι να κουκουλώνονται ή να παρουσιάζονται ως φόβητρο, εκτός και αν κάποιοι έχουν λόγους να τους φοβούνται.

Δημοτική παράταξη “Η Άνδρος της Ζωής μας”

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio