Νέα

“Κρουαζιερόπλοιο μετά από 9 χρόνια ξανά στην Άνδρο!” του Βασίλη Αδάμη

του δημοτικού συμβούλου δήμου Άνδρου και μέλους του Λιμενικού Ταμείου Βασίλη Αδάμη

Μετά  από πολλά χρόνια που είχαμε να δούμε κρουαζιερόπλοιο στην Άνδρο, ελπίζουμε καιρού επιτρέποντας λόγω έλλειψης λιμενικών εγκαταστάσεων να δούμε και πάλι ανάλογο πλοίο στις 26/10/21 με 150 επιβάτες, ποδηλάτες, που θα κάνουν τη διαδρομή Γαύριο ή Μπατσί – Χώρα.

Έτσι σε προγραμματισμένη σύσκεψη που έγινε στην Άνδρο την 18/10/20121 για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να παρθούν βάσει του κώδικα ISPS για περιστασιακή εξυπηρέτηση πλοίων διεθνών πλόων στη χερσαία ζώνη, με τον υπεύθυνο ασφαλείας ( ΥΑΛΕ) του Λιμενικού Ταμείου, είχαν προσκληθεί από το Λιμεναρχείο Άνδρου όλα τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου της Άνδρου, αλλά δυστυχώς παρέστη μόνο η αντιπολίτευση με τους Τρανάκο, Αδάμη και ο κ. Μουστάκας, όχι ως μέλος του Λιμενικού Ταμείου, αφού έχει παραιτηθεί και πάλι, αλλά με την ιδιότητα του σαν Αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Επίσης, στην σύσκεψη όπου συζητήθηκαν εκτός από τα μέτρα ασφαλείας και προτάσεις για την σωστή υποδοχή των τουριστών του πλοίου παρόντες ήταν ο Λιμενάρχης Άνδρου με τον προϊστάμενο του παραρτήματος Γαυρίου, ο πράκτορας κ. Κολεβέτσος, καθώς και οι τοπικοί πρόεδροι Γαυρίου και Μπατσίου, Χέλμης και Βολίκα.

Το μελανό σημείο της σημερινής σύσκεψης δυστυχώς, ήταν  η αδιαφορία των δημοτικών συμβούλων και μελών του Λιμενικού Ταμείου της συμπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μαντζώρου.

Βέβαια, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, η στάση τους παραμένει σταθερή, στο να μην γίνει η προέκταση του λιμένος Γαυρίου για την υποδοχή μικρών και μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, την οποία πρόταση έχουν καταψηφίσει στο ΔΣ Άνδρου, δεν την έφερναν επί δυο χρόνια για ψήφιση στο Λιμενικό Ταμείο και όταν ήρθε προς ψήφιση, δήλωσαν παραίτηση, νομίζοντας ότι έτσι δεν θα περάσει, με τις γνωστές σε όλους μας παράνομες μεθοδεύσεις.

Η σημερινή στάση τους είναι κατακριτέα για μια ακόμη φορά από τους Ανδριώτες.

Η  Άνδρος, όμως θα προχωρήσει και χωρίς αυτούς, μετά την ψήφιση στο Λιμενικό Ταμείο για την εκπόνηση μελέτης προέκτασης του λιμένος Γαυρίου, (ΠΕΑΛ) για να δημιουργηθούν έτσι οι συνθήκες ανάπτυξης του κλάδου της κρουαζιέρας και της προσέλκυσης τουριστικών σκαφών.

1 Comment

  • Εχθες αγκυροβόλησε στον κόλπο των Στενιών για μια ημέρα αντίστοιχο μικρότερου μεγέθους κρουαζιερόπλοιο, το οποίο προερχόμενο απο Σκόπελο έκανε μονοήμερη στάση στο νησί μας, αποβιβάζοντας μικρό αριθμό επισκεπτών στην περιοχή της Χώρας. Κανείς σχεδόν δεν πήρε είδηση, παρά μονον οι ενασχολούντες με τη θάλασσα επαγελματίες που είδαν το βοηθητικό σκάφος του πλοίου να αποβιβάζει τον κόσμο στη μαρίνα. Με μια πιθανή συνεργασία των τοπικών φορέων και κυρίως των επαγγελματιών του νησιού με ταξιδιωτικά γραφεία διοργάνωσης κρουαζιέρας, θα μπορούσε ο επαγελματικός κόσμος να ενημερώνετα ιγια αντίστοιχες αφίξεις και να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για να δεχθεί και να εξυπηρετήσει μικρά ή μεγαλύτερα γκρουπ τουριστών που επισκέπτονται τα όμορφα νησιά του Αιγαίου (και την Ανδρο επομένως). Η έγκαιρη ενημέρωση τουλαχιστον των επαγγελματιών από τα εκάστοτε γραφεία κρουαζιέρας θα φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον τόπο, δίνοντας παράλληλα την καλύτερη δυνατή εικόνα της Ανδρου στους επισκέπτες απο τρίτες χώρες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio