Νέα

Βασίλη Αδάμη: Από τη μια απέχουν από το Λιμενικό Ταμείο και από την άλλη ζητούν απο τον πρόεδρό του έργα

 

του Βασίλη Αδάμη Δημοτικού Συμβούλου και μέλους του ΛΤ

 

Μετά από δυο χρονιά καθυστέρησης για την επισκευή της βόρειας προβλήτας, με υπαιτιότητα της Δημοτικής Αρχής Άνδρου και του συμβούλου του δήμαρχου κ. Θωμά ο οποίος να θυμίζουμε ότι ήταν αυτός που επέμενε σ’ αυτή τη λάθος επιλογή και αφού έφτασε η ώρα της έγκρισης από το Λιμενικό Ταμείο των όρων δημοπράτησης  του έργου, στην πράξη με τη συνεχή αποχή των συμβούλων της συμπολίτευσης μέσω παραιτήσεων,  σαμποτάρουν την υλοποίηση του έργου.

Τώρα πως ενώ από τη μια παραιτούνται ή απέχουν από τις συνεδριάσεις του Λιμενικού Ταμείου από την άλλη ζητούν  την έγκριση των όρων διακήρυξης του έργου από το Λιμενικό Ταμείο αυτό είναι απορίας άξιον. Πολύ σωστά ο Πρόεδρος με έγγραφο του την 1/11/21, ζητά αν πραγματικά επιθυμούν να προχωρήσει το έργο να παραστούν στη συνεδρίαση που το θέμα θα έρθει σε συζήτηση.

Με άλλο έγγραφο του στις 26/10/21, το Λιμενικό Ταμείο, ζητά από το Δήμο Άνδρου, να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ, για την επιλογή ενδεδειγμένου λιμένα για υποδοχή κρουαζιέρας, στον οποίο θα ενταχθεί η λιμενική εγκατάσταση ISPS.
Χωρίς αυτό δεν μπορεί να έρθει κανένα, έστω και μικρό κρουαζιερόπλοιο.

Τέλος. επισημαίνουμε, όπως και το Λιμεναρχείο Άνδρου με σχετικές επιστολές του, αναφέρει τη φθορά της κτιριακής εγκατάστασης του φάρου Τουρλίτης στη Χώρα, η οποία χρειάζεται άμεση αποκατάσταση, όπως απαιτείται και άμεση αντικατάσταση του οβελίσκου στον κυματοθραύστη Γαυρίου με την τοποθέτηση νέου φανού, ακριβώς απέναντι από τον κυματοθραύστη, ερυθρού χρώματος, για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Κύριοι,
Πρέπει να βάλετε εάν τέλος στο θέατρο του παράλογου που ξεκινήσατε με το Λιμενικό Ταμείο, να συγκαλέσετε άμεσα το ΔΣ Άνδρου για τα ανωτέρω θέματα, γιατί με όλες τις άστοχες ενέργειες που έχετε κάνει μέχρι σήμερα, έχετε βλάψει την Άνδρο και δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να σαμποτάρετε τα έργα για τα λιμάνια μας.

Καιρός να γυρίσετε σελίδα, αφού εξαντλήσατε όλα τα σενάρια που κάποιοι σύμβουλοι σας υποδείκνυαν, με το πρόσχημα της δημιουργίας ενός αυτονόμου Λιμενικού Ταμείου, το οποίο θα είναι καλοδεχούμενο όταν και αν γίνει, αλλά μέχρι τότε από το υπάρχον Λιμενικό Ταμείο που έχει αποθεματικό 5.500.000 ευρώ, η Άνδρος πρέπει να διεκδικήσει ότι της αναλογεί.

Ιδού και τα σχετικά έγγραφα του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου:

 

Αφήστε ένα σχόλιο