Νέα

Η Άνδρος της ζωής μας: Εκπρόθεσμη και αυτή η γνωμοδότηση για το Φραγκάκι 2

Πάλι μπέρδεψαν τις ημερομηνίες με ενδεχόμενο να μη ληφθεί υπόψη η γνωμοδότηση από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και το ΠΕΣΠΑ!!!

Πλέον δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ήξεραν γιατί μετά από τόσες γνωμοδοτήσεις θα είχαν μάθει. Είναι η τρίτη φορά που η παρούσα δημοτική αρχή και η δεύτερη που η τοπική κοινότητα Κορθίου γνωμοδοτούν  εκπροθέσμως ή καθόλου γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να μη ληφθεί καθόλου υπόψη από την αδειοδοτούσα αρχή. ΤΥΧΑΙΟ;  Μάλιστα αυτή τη φορά ο πρόεδρος κ. Μπάλλας μας διαβεβαίωνε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι γνωμοδότηση λήγει στις 17 Νοεμβρίου κάτι που τελικά δεν ίσχυε, καθώς  εμείς επικοινωνήσαμε με την Αποκεντρωμένη, η οποία μας επιβεβαίωσε ότι  η προθεσμία έχει λήξει από τις 22/10. Τώρα πως για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την προοπτική αυτού του και το μέλλον των παιδιών μας έγκριτοι νομικοί όπως ο κ. Αντωνέλλος και ο κ. Μπάλλας δεν τα πάνε καλά με τις ημερομηνίες και εκπνέουν οι αποκλειστικές προθεσμίες αυτό πραγματικά χρήζει απάντησης που μόνο οι ίδιοι μπορούν να σας δώσουν.

Κατά τα άλλα η εισήγηση του τοπικού προέδρου και η εισήγηση του δήμου ήταν καρμπόν, σύμφωνα με την οποία και οι δύο περιμένουν  την τελευταία πρωτοβουλία του δικτύου των δημάρχων για τη σύνταξη ενός χωροταξικού όπου θα αναφέρεται η φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής. Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Λοτσάρης είχε εξουσιοδοτηθεί από το ΔΣ στις αρχές της θητείας του για τη σύνταξη ενός τοπικού χωροταξικού, ο χρόνος πέρασε υπέρ των επενδυτών και δεν έκανε τίποτα και αντίστοιχά έπραξε και ο κ. Αντωνέλλος,  ο οποίος και αυτός είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία να συντάξει δικό του χωροταξικό για την περιοχή του. Τώρα και οι δύο περιμένουν την πρωτοβουλία των δημάρχων!!! Εμείς ρωτάμε πότε θα γίνει αυτό; Όταν θα έχουν αδειοδοτηθεί όλα τα πάρκα και δε θα έχει μείνει ελεύθερη ούτε μια ραχούλα;

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε και η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Αντωνέλλος προς τον Γιάννη Καπάκη κατηγορώντας ψευδώς ότι ψήφισε προηγούμενη γνωμοδότηση για το Φραγκάκι 1 και ότι επί θητείας του ως ΓΓΠΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αδειοδοτήθηκαν τα πάρκα στο Φραγκάκι και στη Ράχη. Μόνο που ξέχασε να κατηγορήσει τον εαυτό του αφού και  ο ίδιος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέλος του ΔΣ  θυγατρικής της ΔΕΗ  άρα και στο σκληρό πυρήνα γνώσης των αποφάσεων του ΥΠΕΝ τότε για τα ενεργειακά και δεν έκανε τίποτα,  γιατί ο Γιάννης Καπάκης όχι μόνο έκανε αλλά και ενημέρωσε με επιστολή τον τότε δήμαρχο, τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Μπάλλα και τον έπαρχο κ.Λοτσάρη έξι μήνες πριν ότι επίκειται η αδειοδότηση των δύο πάρκων ΦΡΑΓΚΑΚΙ και ΡΑΧΗ, καλώντας τους όλοι μαζί να αναλάβουμε σχετικές πρωτοβουλίες για την αποτροπή αυτού του ενδεχόμενου. Αλλά τότε φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Εμείς για άλλη μια φορά θα δημοσιεύουμε αυτή την επιστολή,  για την οποία παρεμπιπτόντως πάλι ο κ. Μπάλλας όταν ήρθε στο ΔΣ τη χλεύαζε, κάνοντας ότι δεν ήξερε και τότε  τίποτα με αποτέλεσμα το θέμα να πάει για άλλη μια φορά στις καλένδες.

Αυτές τα ολίγα για τη χθεσινή συνεδρίαση ελπίζουμε αυτή τη φορά να δημοσιοποιήσουν το βίντεο ώστε οι ανδριώτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, πως η δημοτική μας αρχή διαχειρίζεται αυτού του είδους σοβαρά θέματα.

Δημοσιεύουμε για τελευταία φορά την επιστολή του Γιάννη Καπάκη ως ΓΓΠΠ στο δημοτικό συμβούλιο με ημερομηνία 14-12-2017 με την οποία ζητούσε κατεπείγουσα συζήτηση του θέματος στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή μας πριν τη λήξη του έτους, προκειμένου τόσο ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης όσο και ο Έπαρχος κ. Λοτσάρης να κληθούν να μας ενημερώσουν σε ποιες ακριβώς – οφειλόμενες – ενέργειες έχουν μέχρι σήμερα προβεί. Ας ρωτήσει λοιπόν ο κ. Αντωνέλλος τους αποδέκτες τι έκαναν και προπάντων τον κ. Λοτσάρη ως Έπαρχο, όπως και τον κ. Μπάλλα τι έκαναν και όχι τον Γιάννη Καπάκη που έπραξε το καθήκον του ενημερώνοντας όλους. 

 

                                                                                                                                                   Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν

Γιάννης Γ. Καπάκης                                                               

                                                                                                                                       14.12.2017

Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου                                                        

Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης                                               

 

ΠΡΟΣ

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου

 

Κοινοποίηση:

–        Έπαρχο Άνδρου και Περιφερειακό Σύμβουλο Ν. Αιγαίου, κ. Δ. Λοτσάρη

 

Θ Ε Μ Α: Επείγουσα συζήτηση και λήψη απόφασης για την επικείμενη αδειοδότηση και εγκατάσταση αιολικών πάρκων (ΑΠΕ) στο νησί μας  

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμε κύριε Έπαρχε,

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με αφορμή ακριβείς πληροφορίες που περιήλθαν εις γνώση μου ότι επίκειται άμεσα η έγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας δύο νέων αιολικών πάρκων (ΦΡΑΓΚΑΚΙ ΚΑΙ ΡΑΧΗ) και σε συνέχεια παρομοίου περιεχομένου θέματος που είχε συζητηθεί στο Δ.Σ. της 6.10.2017 (αφορούσε τροποποίηση της ΑΕΠΟ του έργου Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 218,5 ΜW και των συνοδών έργων στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο), α ι τ ο ύ μ α ι ενώπιόν σας την κατεπείγουσα συζήτηση του εν λόγω ζητήματος σε συνεδρίαση του Σώματος εντός των προσεχών ημερών.

Συγκεκριμένα, και επειδή το πανέμορφο νησί μας φαίνεται ότι αποτελεί πόλο έλξης για επενδύσεις εγχώριων και εξωχώριων ενεργειακών κολοσσών που θα επιφέρουν πολλαπλό αντίκτυπο στο παρθένο κυκλαδίτικο τοπίο μας, καθώς δε λαμβάνουν υπόψη τις ανεπανόρθωτες ζημιές που ενδέχεται να προκαλέσουν στο μικροκλίμα, τον υδροφόρο ορίζοντα, τη βιοποικιλότητα, τη χλωρίδα και την πανίδα της Άνδρου, την επικίνδυνη επιβάρυνση του περιβάλλοντος με σοβαρές συνέπειες στην υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας (λόγω π.χ. τυχόν εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ή παραγόμενου θορύβου), την οπτική όχληση και τη συνολική αισθητική αλλοίωση του τοπίου, την περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Άνδρο με αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό κ.λπ., πιστεύω ότι καθίσταται πρώτης προτεραιότητας ζήτημα για το Δημοτικό μας Συμβούλιο, το οποίο επί του παρόντος διακατέχεται από άγνοια ως προς το θέμα των αιολικών πάρκων που πρόκειται να εγκατασταθούν στην Άνδρο και – κυρίως – των δραματικών επιπτώσεών τους στο περιβάλλον, τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων της.

Ως εκ τούτου, α ι τ ο ύ μ α ι την σύγκληση, είτε έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. Άνδρου, είτε την κατεπείγουσα συζήτηση του θέματος στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή μας πριν τη λήξη του έτους, προκειμένου τόσο ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης όσο και ο Έπαρχος κ. Λοτσάρης να κληθούν να μας ενημερώσουν σε ποιες ακριβώς – οφειλόμενες – ενέργειες έχουν μέχρι σήμερα προβεί, ώστε να πληροφορηθούμε από έγκριτους επιστήμονες αντικειμενικά για τις επιπτώσεις των αιολικών πάρκων στην υγεία και τη ζωή μας, να μας γνωστοποιηθούν τα συνοδά έργα που θα απαιτηθούν για την εγκατάσταση αυτών των ΑΠΕ και οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον της Άνδρου και τις παρακείμενες ιδιοκτησίες των κατοίκων του νησιού, προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ως δημοτικοί σύμβουλοι, τους οποίους ο ανδριώτικος λαός εξουσιοδότησε με την ψήφο του για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά του και να βελτιώσουμε τη ζωή του, λαμβάνοντας μια απόφαση που θα τιμά τον τόπο μας και την οποία θα κοινοποιήσουμε σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς.

Αν δεν το πράξουμε αυτό τώρα ως ανώτατο συλλογικό αποφασιστικό όργανο του Δήμου, θα είμαστε υπόλογοι στις επόμενες γενιές για όσα πρόκειται να συμβούν, με τη σιωπηρή συγκατάθεσή μας, στην αγαπημένη μας Άνδρο από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ στο νησί μας.

Ήρθε επιτέλους η ώρα ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει ξεκάθαρη θέση στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, για να μάθει και ο κόσμος τι ακριβώς προτιθέμεθα να πράξουμε, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά του εν όψει της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην Άνδρο.

Παρακαλώ για τις δικές σας νόμιμες ενέργειες.

Με τιμή,

                                                               Γιάννης Γ. Καπάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης και

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Υπ.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio