Νέα

“Η Άνδρος της Ζωής μας” : Χωρίς Ίντερνετ και πάλι η βόρεια Άνδρος!

Για περισσότερο από ένα μήνα τα χωριά της βόρειας Άνδρου δεν έχουν ίντερνετ και κατά συνέπεια χωρίς τη δυνατότητα του βασικού εργαλείου επικοινωνίας των πολιτών. Και αυτό δυστυχώς δε συμβαίνει πρώτη φορά, έχει ξανασυμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, μετατρέποντας στην πράξη τα χωριά του Μακροταντάλου, τον Αμμόλοχο, το Βιτάλι, τα Ρέμματα και την Άρνη σε «λευκές» αγροτικές περιοχές.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε μια εποχή  που αρκετοί κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται από το σπίτι τους. Και μέσα σε αυτό και παιδιά γυμνασίων και λυκείων, ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες αλλά και όλοι όσοι έχουν άμεση ανάγκη την οποιαδήποτε μορφής επικοινωνία. Πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο έκτακτης κατάστασης και με την πανδημία να βρίσκεται στην κορύφωση της, γεγονός που σημαίνει ότι  η ανάγκη για επικοινωνία είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αρκετές από τις δουλειές τους μέσω υπολογιστή ηλεκτρονικά.

Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα; τι συμβαίνει με τον Τεχνικό που υποστηρίζει το σύστημα και δεν αποκαθιστά τη βλάβη;  είναι αλήθεια ότι  δε τον πληρώνουν; τι λέει για όλα αυτά ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κ. Γιαννίσης; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που οι κάτοικοι δεν παίρνουν απάντηση. Επίσης τι λέει  ο κ. Δήμαρχος που τόσο κόπτεται για  την περιοχή… για ένα έργο που είχε φτιάξει ο μέντορας του Γιάννης Γλυνός; Ουδέποτε   ενημέρωσε τους πολίτες για τη διακοπή, ούτε για το λόγο, ούτε πόσο θα κρατήσει.

 Έστω και με χρονοκαθυστέρηση τουλάχιστον ας ενημερώσουν για το πότε θα αποκατασταθεί η επικοινωνιακή τάξη στην περιοχή! Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν οικισμοί στην Άνδρο του 21ου αιώνα χωρίς Ίντερνετ, όταν η χώρα ζει στoν αστερισμό νέας γενιάς δικτύων 5G και οι κάτοικοι να μην μπορούν να κάνουν καμία δουλειά μέσω διαδικτύου.

3 Σχόλια

  • Χωρίς ίντερνετ η βόρεια Άνδρος;;;;εδώ χωριά στο Κόρθι ήταν ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 10 ημέρες όταν κεραυνός έκαψε τα modem

  • Χωρίς το ΤΖΑΜΠΑ ίντερνετ από το Δήμο μάλλον εννοείτε! Διότι το ευρυζωνικό οικιακό δίκτυο της Cosmote υπάρχει και λειτουργεί κανονικά!

  • Εσείς που γράφετε σαν cosmote αφήστε τις εξυπναδούλες ΔΕΚΑ 10 ημέρες ΧΩΡΙΣ τηλέφωνο με καμένα modem της cosmote,ευρυζωνικό το λένε το δίκτυο που έχεις τηλέφωνο μέσω modem;;;;νέτα το τηλέφωνο νέτα το ίντερνετ Δεν έχω ΤΖΑΜΠΑ από τον Δήμο το πληρώνω κάθε μήνα και καίει και κάρβουνο με τον αραμπά πάει το ΄ίντερνετ της κομπανίας σας. Μιλιά λοιπόν Από χωριό του Κορθίου

Αφήστε ένα σχόλιο