Νέα

Η «Οδύσσεια» ενός ασθενούς με εγκεφαλικό: Πέρασαν 24 ώρες περίπου για να μεταφερθεί από τη Άνδρο στην Αθήνα.

Μετά από 24 περίπου  ώρες, εδέησε και ήρθε τελικά στις 16:35 της Τρίτης 25ης /1/2022 το ελικόπτερο για να παραλάβει τον ασθενή από το Κόρθι με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Κ.Υ. Άνδρου.

Είναι απαράδεκτο να αναμένει από χθες τη μεταφορά του, ασθενής με εγκεφαλικό με πρόσχημα τους… ισχυρούς ανέμους ή τις χιονοπτώσεις στην Αθήνα.

Το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ναυτιλίας οφείλουν σοβαρές εξηγήσεις γι’ αυτή την καθυστέρηση.

Δεν μπορεί ένας ασθενής να μένει αβοήθητος στο έλεος του θεού. Είναι ντροπή. Αδιαφορία του κράτους απέναντι σε έναν συνάνθρωπό μας…

Ακόμη και υποθέσουμε ότι δεν μπορούσε να έρθει ελικόπτερο από την Αθήνα, ας ερχόταν από κάποια άλλη περιοχή της Χώρας.

Αναρωτιόμαστε και θέτουμε και το ερώτημα και στο δήμαρχο πώς θα μπορέσουν οι Ανδριώτες να ζήσουν στον τόπο τους, αν δεν έχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας;

Δεν φτάνει μόνο να προβάλουμε το νησί μας μας σαν τουριστικό προϊόν, αλλά πρέπει και να γνωστοποιούμε τις ανάγκες του με πρώτη την Υγεία και να αναζητούμε λύσεις.

Η υποστελέχωση του κέντρου υγείας Άνδρου θα έπρεπε να είναι ένας λόγος παραπάνω, για την γρήγορη έγκαιρη μεταφορά των ασθενών από το νησί σε Νοσοκομείο για νοσηλεία. Πόσο μάλλον όταν η  βραδυπορία για περιστατικά που αφορούν εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες, στοιχίζει ανθρώπινες ζωές.

Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στο συντοπίτη μας.

Η Άνδρος της Ζωής μας

 

1 Comment

  • Καλημέρα σας. Κάποτε οι εφοπλιστές του νησιού μας έδινα τα σπίτια για να γίνουν σχολεία. Οικία Λ Γουλανδρή για την ίδρυση Γυμνασίου Κορθίου. Σήμερα δεν μπορούν να στελεχώσουν με έξοδα τους το ΚΥ Άνδρου;;;τα ποσά που απαιτούνται είναι ψίχουλα γι αυτούς…..

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio