Νέα

Εκχιονισμών συνέχεια και σήμερα, Τετάρτη 26/1/22

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα Τετάρτη  26/01/22, με απόφαση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας έχει παραταθεί η έκτακτη αργία και για το Νομό Κυκλάδων. Ως εκ τούτου, οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία παραμένουν κλειστά και δεν θα διεξαχθεί ούτε η τηλεκπαίδευση. Κλειστός ο ιδιωτικός τομέας πλην καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων, βενζινάδικων, ιδιωτικών δομών υγείας. Κλειστός επίσης και ο δημόσιος τομέας πλην των δομών υγείας και λοιπών υπηρεσιών κατά περίπτωση.

Χθες (Τρίτη, 25/01/22), αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην περιοχή Κατακαλαίων, Μονής Αγίου Νικολάου και Βουρκωτής. Έγιναν συνεχής εκχιονισμοί σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο του νησιού, από την περιοχή του Στενού μέχρι και την περιοχή του Μακροταντάλου. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον απεγκλωβισμό αγροτών σε όλο το νησί και διανοίχθηκαν δύσκολα κομμάτια οδικού δικτύου, όπως στον   Αμμόλοχο, στο Μακροτάνταλο, από Μπατσί προς Άρνη μέχρι τη διασταύρωση για Βουρκωτή, κομμάτι προς τη Μονή Παναχράντου, οδικός άξονας προς το Στενό, συνεχίστηκε η διάνοιξη προς Αποίκια – Βουρκωτή κ.α.

Κρατήθηκε κατά προτεραιότητα ανοικτός ο δρόμος προς το ελικοδρόμιο και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο ασθενής από την περιοχή του Κορθίου, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας με την επιμέλεια της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας.

Επιβλήθηκε  απαγόρευση κυκλοφορίας στο τμήμα από την διασταύρωση Πατούρια – Αποίκια – Βουρκωτή – Άρνη και για την οδό Υψηλού – Λάμυρα. Τα δύο αυτά τμήματα έχουν ιδιαίτερο πάγο και η κίνηση των οχημάτων κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη. Η απαγόρευση κυκλοφορίας απέτρεψε τον εγκλωβισμό οχημάτων, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η πυροσβεστική δεν χρειάστηκε να κάνει κανέναν απεγκλωβισμό.  Ο εγκλωβισμός – ακινητοποίηση οχημάτων θέτει σε κίνδυνο την ζωή των εγκλωβισμένων, σταματάει την οδική κίνηση, δυσχεραίνει τον εκχιονισμό, την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης κλπ.

Σήμερα Τετάρτη 26/1/2022, ο Δήμος σε συνεργασία με το Επαρχείο και τον Σ.Ε.Δ.Α. θα συνεχίσει τους καθαρισμούς των δρόμων

      Παραμένουμε  πάντα στην διάθεσή σας με τα τηλέφωνα:

  • Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου: 6945263277 – 6947576119
  • Γραμμή υποστήριξης του Δήμου Άνδρου 2282022021είναι στην διάθεση των πολιτών όλο το 24ωρο και παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται για την κάλυψη μόνο σοβαρών αναγκών.

Θα σας ενημερώσουμε για κάθε νεότερη εξέλιξη.

Πολιτική προστασία

Δήμου Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο