Νέα

” Η Άνδρος της Ζωής μας” : Συγχαρητήρια στον Λιμενάρχη Άνδρου Πλωτάρχη ΛΣ Θόδωρο Κραψίτη

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Λιμενάρχη Άνδρου Πλωτάρχη ΛΣ Θόδωρο Κραψίτη που με τις ενέργειες του ανοίγει ένα νέο παράθυρο για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στην Άνδρο.
Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε το βασικό θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα πλέον και στην Άνδρο τακτικού προγραμματισμού αφίξεων πλοίων και επιβατών κρουαζιέρας. Με τις ενέργειες αυτές το λιμάνι του Γαυρίου, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης, καθίσταται λιμένας υποδοχής πλοίων που υπάγονται στην εφαρμογή του Κώδικα ISPS, ανάμεσά τους κρουαζιερόπλοια διεθνών πλόων, όπου με τη βελτίωση των υποδομών και στα άλλα λιμάνια του νησιού, Χώρα και Μπατσί, θα δύνανται να εξυπηρετούνται επίσης κρουαζιερόπλοια, έστω και με τη χρήση επιβατηγών λαντζών.
Αυτό που χρειάζεται σύμφωνα με τον νέο κώδικα ασφαλείας πλέον είναι μια απλή επικύρωση από το Λιμενικό
Ταμείο.
Σημειωτέον ότι η προσπάθεια αυτή είχε ξεκινήσει από τον Λιμενάρχη από τον Απρίλιο του 2021, αλλά επειδή το Λιμενικό Ταμείο δεν είχε απαρτία, λόγω της γνωστής αποχής των Συμβούλων του Δημάρχου επί 6 μήνες αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η προηγούμενη χρονιά.
Για άλλη μια φορά δικαιωνόμαστε για την επιμονή μας να μη σταματήσει η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου, ανεξαρτήτως προσώπων, αφού κατορθώσαμε στο διάστημα της αποχής τους να περάσουμε έστω και δύσκολα, την επέκταση του Λιμένος Γαυρίου, την επισκευή της βορείας προβλήτας και την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών
πινακίδων πληροφοριών, για τα οποία αυτοί που απείχαν επί 6 μήνες, σήμερα θριαμβολογούν ανεβάζοντας σέλφι για δήθεν δικό τους έργο.

3 Σχόλια

  • Απλά για το Ιστορικό του θέματος (ίσως και για έκφραση κάπιας ενδόμυχης απογοήτευσης), να σας αναφέρω τις συνεχείς μου πρσπάθειες (απο το ετος 1992 και τις επαφές μου με Ελληνική Εταιρεία Κρουαζιεροπλοίων στα πλαίσια της Έκθεσης “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ” στον Πειραιά) και Προμελέτες (2002 – 2015 – 2018 – 2019) με προβλέψεις Λιμενικών Έργων Αναβάθμισης στην Χώρα – Μπατσί – Γάυριο και Όρμο Κορθίου, ώστε να καταστουν Εναλλακτικά προσβάσιμα σε Επιβατηγά- Οχηματαγωγά πλοία, Κρουαζιερόπλοια και Υδροπλάνα . Αν υπάρχει ενδιαφέρον παραμένω στην διάθεση σας για να δημοσιευθούν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio