Νέα

Η Άνδρος της Ζωής μας: Όσα των ΑΜΕΑ παίρνει ο άνεμος

Σημερινή κατάσταση του διαδρόμου. Ο δήμαρχος μπορεί να μη προλαβαίνει καθώς είναι υπεραπασχολημένος με άλλα πράγματα που τον αναγκάζουν να απουσιάζει συχνά από το νησί, όμως ο χωρικός αντιδήμαρχος του Κορθίου θα μπορούσε να είχε μεριμνήσει για την απεγκατάσταση του εξοπλισμού προτού συντελεστεί αυτή η καταστροφή

Όλοι νομίζαμε ότι το αίτημα των ΑμΕΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες και τραυματίες) για αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση σε κάποιες  παραλίες του νησιού, είχε γίνει πραγματικότητα χάρη στην τοποθέτηση ειδικών ραμπών και βοηθητικών υποδομών σε τέσσερις παραλίες της Άνδρου, το άνοιξη του προηγούμενου χρόνου.

Μέσω αυτών οι πολίτες και οι επισκέπτες στο νησί όλων των ηλικιών με αναπηρία θα είχαν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Να θυμίσουμε ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και  Καινοτομία   (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020)» με το ποσό 237.564,40€, ενώ σχεδιάστηκε,  εντάχθηκε και δημοπρατήθηκε επί προηγούμενης δημοτικής αρχής και κυβέρνησης, παρόλα αυτά η παρούσα διοίκηση το εμφάνισε ως αποκλειστικά δικό της, αγνοώντας όλους όσους συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση του.

Μία δουλειά της έμενε κάνει και αυτή δεν ήταν άλλη από να ορίσει τις ακριβείς θέσεις έτσι ώστε να μη κινδυνεύει να παρασυρθεί  ή να υποστεί ζημιές ο εξοπλισμός από τη θαλασσοταραχή. Έκανε το ακριβώς αντίθετο, με αποτέλεσμα με το πρώτο δυνατό μελτέμι να τα παρασύρει όλα και να χρειαστεί να ξαναέλθει τρεις φορές  η εταιρία να τα ξαναφτιάξει κάνοντας επιπλέον εργασίες, Επιπολαιότητα και προχειρότητα όπως έχει κάνει με τα περισσότερα έργα.

Στο τέλος του της θερινής περιόδου ο δήμος είχε την υποχρέωση να απεγκαταστήσει τον εξοπλισμό, μεταφέροντας τον σε ασφαλές μέρος για  να μην υποστεί ζημιές στις  περιπτώσεις κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είχε δοθεί μάλιστα στην τεχνική υπηρεσία πλήρη υλικό γραπτώς πως είναι φτιαγμένα τα αποδυτήρια όλα τα μέρη και τι πρέπει να κάνουν.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά δεν έκαναν  τίποτα με αποτέλεσμα και πάλι ο εξοπλισμός να έχει υποστεί πολλές ζημιές, αυτή τη φορά μπορεί να είναι και  ανεπανόρθωτες.

Στο φωτογραφικό υλικό βλέπετε πως ήταν το έργο στην παραλία του Κορθίου όταν παραδόθηκε και πως είναι αυτή τη στιγμή  με πόρτες σπασμένες, διάδρομοι διαλυμένοι.

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

 

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

Κρίμα και πάλι κρίμα τα λεφτά του ελληνικού λαού και των ανδριωτών. Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα κακοδιαχείρισης της σημερινής αρχής, όμως δεν είναι το μόνο. Κακοτεχνίες σε έργα, προχειρότητα, αδιαφάνεια, καταχρηστικές απευθείας αναθέσεις, παρατυπίες, έλλειψη λογοδοσίας, αυταρχικότητα συνθέτουν ένα μόνιμο σκηνικό της σημερινής διοίκησης του δήμου. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο για τη σημερινή απανάπτυξη της Άνδρου.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio